Fülöp, Evelin

Kiss Csaba pert vesztett korábbi színháza ellen

2016.07.13. 19:47

Programkereső

A Miskolci Színház tavaly márciusban indoklás nélkül menesztett igazgatója elmaradt rendezései miatt indított pert - vesztett a bíróságon.

Kiss korábban azért kért úgynevezett biztatási kártérítést, mert menesztését követően Szabó Máté megbízott ügyvezető személyes egyeztetés nélkül kivette a miskolci színház 2015/2016-os évadának kész műsortervéből azt a két előadást, amelyet rendezőként ő jegyzett volna.

Kiss Csaba szerint ez akkor történt, amikor már lényegében minden színháznak összeállt az évadterve, így neki esélye sem maradt, hogy a következő 8-10 hónapban rendezőként másutt munkát vállalhasson.  Kiss Csaba most a Librarius.hu-ra írta meg, hogy hogyan éli meg a per elvesztését, miért fáj neki valójában a kártérítés elmaradása:

Kiss Csaba
Kiss Csaba
Fotó: Bócsi Krisztián

"Szóval elvesztettem. De igazából nem ez keserít – hanem, hogy milyen gyorsan semmivé lett három év munkája. Nézem a jövő évadot – elszerződik Rusznyák András, Ullmann Mónika, Dénes Viktor, Szabó Irén, Pásztor Pál, a miskolci balettől Tokaji Rita, Szabó Levente, elmegy a balettmester, Sterbinszky László is. Jövőre már nem rendez Zsótér Sándor, Kesselyák Gergely, Kulcsár Noémi – a színház gyakorlatilag az igazgató és három főrendező megélhetési terepe lett, évi két-két rendezéssel. Nincsenek fiatalok, új nevek. Szürke, arctalan műsorterv. “A minőségi szórakoztatás jegyében – ahogy a pályázat ígérte.” Látszatműködés minden téren." - írja Kiss. De nem csak ezt a részletet, az egész cikket érdemes elolvasni: tegye meg a Librarius-on!