Hella

Milyen színházi előadásokat ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.07.22. 13:11

Programkereső

A főváros mellett Szentendre és Zsámbék is tartogat izgalmas csemegéket.

FIDELIO SZÍNHÁZI EST: Liliomfi

augusztus 2., 3. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

Az idei POSZT-on a legjobb 30 év alatti színésznek és színésznőnek járó Fidelio-különdíjat a budaörsi Liliomfi ifjú teátristái érdemelték ki. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezése legközelebb a Városmajorban lesz látható.

Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház
Liliomfi - Budaörsi Latinovits Színház
Fotó: Puskel Zsolt

Ez a darab csupa ámítás, de még a hazugság sem igazi hazugság, hiszen színészek hazudnak, márpedig azoknak rendes ember egy szavát sem hiszi. Az efféle helyzetekből persze cifra bonyodalmak adódnak, ám végül minden és mindenki a helyére kerül, a szerelmesek egymáséi lesznek, a pénz pedig a családban marad. A főbb szerepekben Szabó Sebestyén László és Kiss Andrea látható.

Telitalálat

augusztus 5., 6., 7. 20:00 Szentendrei Szabadtéri Színpad

A magyar származású szerző, Joao Bethencourt vígjátékát Sipos Imre állítja színpadra a Szentendrei Teátrum és Nyár részeként Vasvári Csaba, Kovács Vanda és Őze Áron előadásában.

Őze Áron a Telitalálat próbáján
Őze Áron a Telitalálat próbáján

A darab Rio de Janeiróban játszódik, de játszódhatna bárhol, ahol az emberek hétről hétre totószelvényeket töltenek ki annak reményében, hogy a telitalálattal megütik majd a főnyereményt. A fergeteges komédia pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság – vagy ezeknek csak a puszta ígérete is – mennyire kifordít bennünket addig ismert önmagunkból.

A balek

augusztus 5. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

A népszerű francia szerző, Georges Feydeau bohózatával érkezik a Városmajorba a Fogi Színház. Pozsgai Zsolt rendezésének főbb szerepeiben Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila és Oszter Alexandra látható.

Beleznay Endre - A balek
Beleznay Endre - A balek
Fotó: Garai Gábor András

Vatelin rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, akit pár napja egyik barátja, Pontagnac szerelmesen követ. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: akkor adja be a derekát, ha a férje is megcsalja. Pontagnac és Rédillon persze mindenre hajlandó, ám ekkor jön a váratlan fordulat.

Köztársaság

augusztus 19., 20., 21. 20:00 Zsámbéki Színházi Bázis

Szálinger Balázs valós történelmi eseményből építkező színdarabja Horváth Illés színrevitelében látható a Köztársulás és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójaként.

Szálinger Balázs
Szálinger Balázs

A fiatal Julius Caesart egy alkalommal kalózok ejtik fogságba. Vezérük hamar felismeri képességeit, és mindent elkövet, hogy meggyőzze Caesart: maradjon velük, s legyen az utódja. Egy egész, születőfélben lévő birodalom fennmaradása a tét. A darabot az utolsó pillanatig metszően szellemes szarkazmus, igazi kortárs humor jellemzi. Színpadra lép mások mellett Gáspár Tibor, Nagy Mari, Takács Géza, Pál András, Gémes Antos és Lovas Rozi is.

Mikve

augusztus 27. 19:00 Pesti Színház

2008-as bemutatója óta töretlen sikerrel fut Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története, amelyet Michal Dočekal állított színpadra.

Mikve
Mikve
Fotó: Puskel Zsolt

A darab egy rituális női fürdőben, egy mikvében játszódik, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiak uralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell, lázadnak is. A főbb szerepekben Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara látható.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!