Hella

Nyíregyházán ér a legvidámabban véget a nyár

2016.08.15. 14:30

Programkereső

Boban Marković, Sergent Garcia, Makk Károly, színházi előadások, street comedy show. Mindezek mellett még számos fellépőt és programot tartogat a Vidor Fesztivál augusztus 26. és szeptember 3. között.

Idén is az elmúlt évad legsikeresebb vígjátékai versengenek egymással, de emellett több száz kulturális program várja a látogatókat Nyíregyházán és a környező 21 településen. A fesztivál versenyprogramjában kilenc díj vár gazdára, a zsűri elnöke Makk Károly lesz.

Vidor Fesztivál lufik
Vidor Fesztivál lufik

A színházi programok mellett a zenei vonal is szokatlanul erős lesz idén; a hazai együttesek mellett a világ szint minden tájáról érkeznek produkciók; a zenekarok a Nyíregyháza különböző pontjain felállított szabadtéri színpadokon lépnek majd fel. A városháza előtti Kossuth téren a közönség láthatja a világhírű szerbiai Boban Marković Orkestart, a mexikói Los de Abajot, a francia Sergent Garciát, valamint az afrikai Maliból érkező Songhoy Blues együttest. A hazai művészek közül a fesztiválra várják Rúzsa Magdit, Szabó Balázs Bandáját, Péterfy Borit, a Love Bandot, a Honeybeastet, a The Bieberset, és a Budapest Bárt is.

Egy másik, a Korzó Színpadon fellép a többi között a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, a Folkfusion Band, a Bluesers, a Carpedignem, és a nézők megtekinthetnek egy különleges Tudós Nők - Slam Poetry Show-t is.

A színpadi koncertek mellett a Vidor Kertben és a Móricz Kertben ugyancsak lesz zenei program mind a kilenc napon. A fesztivál ideje alatt a belvárosi forgatagban pedig karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, akrobaták, artisták, zsonglőrök és bohócok szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Nyíregyháza főtere emellett az ország legnagyobb mozijává is válik, estenként magyar filmvígjátékokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A helyi mozikban szintén lesz vetítés, a legújabb kasszasikeres filmeket játsszák kedvezményes áron a betérőknek. Több kiállítást is rendeznek, így például a Nem létező tárgyak tárlatát láthatják a betérők a kőszínház galériájában.

A programok 90 százaléka ingyenes, s nem csak Nyíregyházán, hanem a további 21 szabolcsi településen is.