Orbán

Galkó Balázs is visszaadja lovagkeresztjét

2016.08.22. 13:07

Programkereső

Hétfő délelőtt 18-ra nőtt azoknak a száma, akik a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének visszaadásával tiltakoznak Bayer Zsolt díjazása ellen.

  

Augusztus 22-én Galkó Balázs és Bruszt László szociológusprofesszor is úgy döntött, hogy visszaküldi Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét a köztársasági elnöknek - számolt be a 444.hu, amely már egy lovagkereszt számlálót is üzemeltet az oldalán. Galkó a Facebookon indokolta döntését.

A tiltakozási hullám Bayer Zsolt jobboldali publicista, újságíró díja miatt alakult ki, akitől nem állnak távol a nyíltan rasszista kijelentések sem. Ugyanakkor a Miniszterelnökség közlése szerint a  díjat nem publicisztikai tevékenysége miatt kapta. "A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését" - írták.