Dezső

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

2016.08.22. 13:40

Programkereső

A Csiky Gergely Színház vezetője szeptember elsejével távozik, lemondásakor családi okokra hivatkozott.

Rátóti Zoltán az évadnyitó társulati ülésen jelentette be, hogy családi okok miatt szeptember elsejével lemond a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjáról. Szita Károly polgármester már elfogadta  döntését, de a végső szót a városi közgyűlés mondja majd ki. December 31-ig a gazdasági- és produkciós igazgató, Fülöp Péter vezeti a teátrumot - írja a Sonline.

Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház
Molnár Piroska, Rátóti Zoltán - Örökös Tagság, Csiky Gergely Színház

A Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a 2010/2011-es szezonban lett a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.  "Politizáló színház helyett az érzelmek teátrumát, az emberek színházát szeretné megvalósítani a Csikyben" - írta róla akkor a Somogyi Hírlap. 2014-ben egyedül pályázott a vezetői posztra, és meg is kapta az öt évre szóló megbízást. 

Rátóti Zoltán akkor kiemelte, hogy "misszióvá vált" számára a kaposvári színház, és a megszerzett tapasztalat csak megerősítette abban, hogy ezt a munkát folytatni szeretné - mondta. Pályázatában azt írta, hogy a következő évadok megtervezésénél továbbra is az utóbbi három év gyakorlatát szeretné követni, azaz minden évad tartalmazzon egy klasszikus darabot, egy operettet, egy vígjátékot, egy zenés színművet és egy kortárs magyar vagy külföldi színművet.