Dezső

Dörner György és Kálomista Gábor is színházigazgató marad

2016.08.31. 12:30 Módosítva: 2016-08-31 13:07:56

Programkereső

A Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház esetében is az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja.

A színházi vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők. A Madách Színház igazgatói posztjára Szirtes Tamás egyedül pályázott, a Thália Színház vezetői tisztségére két pályázat érkezett.

Az Újszínház igazgatói székére12 pályázat érkezett, itt az illetékes bizottság négy pályázót, Bodó Viktort, Dörner Györgyöt, Hargitai Ivánt és Radó Denise-t terjesztett a közgyűlés elé, amely végül az eddigi vezetőnek, Dörner Györgynek szavazott bizalmat.

Kálomista, Szirtes és Dörner megbízatása egyaránt 5 évre szól. A Thália Színház igazgatója március 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot. A feladatuk között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés. A Főpolgármesteri Hivatal korábbi közlése szerint mindhárom színház esetében augusztus 15-én tartották a szakmai bizottsági meghallgatásokat. Az előadóművészeti törvény alapján a szakmai bizottságok üléséről, a szavazás eredményéről, a pályázatok értékeléséről jegyzőkönyv készült, amelyet a helyben szokásos módon közzétesznek a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán a Közgyűlés döntését követően.

A három régi-új vezető közül a Thália Színház menedzser-igazgatója, Kálomista Gábor korábban elmondta: az eddigi vezetés tagjai közül Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatja a munkát.