Sándor, Ede

Megtörtént, amit senki nem gondolt volna!

2016.09.12. 11:43

Programkereső

A Színház folyóirat újbóli megjelenését jelentették be.

A hírről a Facebookon számolt be  a lap, amely jelenleg csak online formában érhető el, miután az NKA Szépirodalmi Kollégiuma által végrehajtott keretcsökkentés miatt májusban a megszűnés mellett döntöttek.

A 49 éves folyóirat print változatának megszüntetésével a csődöt próbálták elkerülni, mert a rendelkezésükre álló pénzösszegekből már nem tudták biztonsággal működtetni a lapot. A színházi szaklap a júniusi-júliusi összevont lapszámot tudta kiadni utoljára, s onnantól az online változatra való teljes átállás volt a terv, az évadértékelőket is ott tervezték közzé tenni. Csodák azonban mindig van így, az 1968-ban indult lap újra a nyomdába kerül, ráadásul új arculattal.

Tompa Andrea, a lap főszerkesztője áprilisban  így nyilatkozott a Szinhaz.hu-nak: "Megnézzük, mint csinálhatunk máshogy, jobban, más forrásokból is. És közpénzből is. Független, kritikus, nem megrendelhető tartalmat hogyan, miből tudunk ma előállítani. És olyan hosszútávú működési feltételeket teremteni, amelyek összeférhetőek egy közhasznú alapítvány tevékenységével. Ennek a kis csapatnak, amely alig fél éve állt fel (a korábbi főszerkesztő, Koltai Tamás halála után - a szerk.) és új ötletei támadtak a lapcsinálásra, kell hogy legyen még esélye. Ha nem lesz, az mindenki kudarca, a mienk is" – vallotta Tompa Andrea.  A lap régi számait digitalizálták, így azok is elérhetőek.