Fülöp, Evelin

„Minden munka tanulság, tapasztalat”

2016.09.22. 13:37

Programkereső

Pálos Hanna tavaly, tehetségének elismeréseképpen, Junior Prima Díjban részesült. Mint meséli, a díjak számára a vállveregetés egy formáját jelentik. „Megkeresem a helyüket magamban és a polcomon” – teszi hozzá.

Pálos Hanna már fiatalon fogékonyságot mutatott a művészetekre. „Tizenhárom éves lehettem, amikor először fogalmazódott meg bennem egy színházi előadáson, hogy szívesebben lennék a színpadon, mint a nézőtéren” – meséli. A Kaposvári Egyetemen kezdett el színészetet tanulni, ám két év után a váltás mellett döntött. „Úgy éreztem, hogy mennem kell, mert nem kapom meg azt a tudást és figyelmet, amire szükségem lenne; ezért tíz hónap berlini kávéfőzés után felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2012-ben végeztem Máté Gábor és Dömötör András osztályában.”

Pálos Hanna
Pálos Hanna
Fotó: Takács Csilla / FHB Bank

Az egyetem elvégzése után a Katona József Színház társulatához szerződött, ahol a mai napig társulati tag. „Jól esik társulatban lenni és fontos számomra, hogy tapasztalt kollégák mellett dolgozhatok” – jegyzi meg. A fontos személyekről így vélekedik: „Olyan embereket tekintek példaképemnek, akik jelen tudnak lenni. Akik az egójukkal és a környezetükkel barátságban élnek együtt, a sikereiket és kudarcaikat nem másokban keresik.”

Pálos Hanna az Ahogy tetszik c. előadásban
Pálos Hanna az Ahogy tetszik c. előadásban
Fotó: Puskel Zsolt

A fiatal színésznő leginkább önmagának igyekszik megfelelni. „Próbálok úgy dolgozni, kommunikálni, létezni, hogy befogadjam a világot, de közben ne akarjak görcsösen megfelelni. Az hosszútávon aszaló tud lenni.” Pálos Hanna az FHB Bank jóvoltából a Junior Prima Díj mellé kapott pénzjutalmat valami nagy horderejű dologra szeretné fordítani, amiben nem csak ő részesülne. „De hogy ennek mi lesz a formája, és mikor jön el az a pillanat amikor a jutalmamhoz hozzányúlok, az még előttem is titok” – teszi hozzá.

A tavalyi évadban három bemutatóban szerepelt (Az olaszliszkai, Ahogy tetszik, Minden jó, ha vége jó). „Alapvetően minden munka tanulság, tapasztalat” – jegyzi meg. „A jó színház számomra az, amikor minden résztvevő a saját ügyének érzi az előadást, és a tőle telhető legtöbbet teszi meg érte.”

Mint meséli, jelenleg a szokásosnál kevesebb elfoglaltsága van a Katonában. „Hosszú évek után, most először van egy olyan szakasz a pályámon, amikor kicsit több időt tölthetek a színház falain kívül.

Utazok, olvasok, töltődöm... gyűjtögető életet alakítottam ki, hogy később legyen miből merítenem

– veszi számba elfoglaltságait. Hamarosan azonban újra teljes fordulatszámra kapcsol, ugyanis izgalmas munkák sora várja. „Januártól Nagy Ervinnel próbálunk egy két személyes színdarabot Forgács Péter rendezésében, majd Székely Krisztával A kakukázusi krétakört. A távlati célom titkos, most még nem szívesen árulnám el.”