Konstantin

Akit a színészet kétszer is megtalált

2016.09.28. 11:18

Programkereső

A színészet az a terület, amiben Nagy Dániel Viktor a legotthonosabban mozog, de a sokoldalú fiatal tehetség igyekszik megtalálni magát a zenében, a filmezésben és a szinkronizálásban is.

Nagy Dániel Viktor tavaly az FHB Bank támogatásával Junior Prima Díjban részesült, amely kapcsán kiemelte: „Mindenkinek szüksége van rá az életében, hogy visszajelzéseket kapjon arról, hol tart, és elismerjék azt, amit csinál. A díjak ezért nagyon fontosak egy művész pályáján.”

Nagy Dániel Viktor
Nagy Dániel Viktor
Fotó: Szkárossy Zsuzsa / FHB Bank

Dánielt már egészen fiatalon megérintette a szereplés varázsa: ötéves korában együtt szerepelt egy filmben Szinetár Dórával és Stohl Andrással, ezt követően pedig már nem volt megállás. „Rengeteg castingra és reklámszereplésre hívtak, úgyhogy a szüleim egy idő után »eltiltottak« a pályától, mert nem akartak magánsuliba járatni. Az apám azt mondta, hogy ha újra meg akar találni a színészet, majd megtalál. Tizennyolc évesen aztán nem is volt más elképzelésem, a Színművészetire jelentkeztem” – meséli, ahol aztán végzett 2013-ben Novák Eszter és Selmeczi György zenész színművész osztályában.

A szabadúszóként dolgozó művész számos budapesti és vidéki társulattal dolgozott már együtt, játszik kőszínházakban és alternatív társulatokban egyaránt. Ahogy fogalmaz, a különböző munkák kiegészítik egymást. „Vannak olyan helyek, ahol különösen otthonosan érzem magam. Érdekel az alternatív színházcsinálás is, de nem tudnám nélkülözni azt a fajta színházat sem, amit a Belvárosiban csinálunk” – teszi hozzá. Egyik legutóbbi független színházi munkája az RS9-ben látható Medve című produkció, Preiszner Miklós rendezésében. „Szeretem ezt az előadást, mert sok mindenre lehetőséget ad, ugyanis szokatlan megoldásokat tartalmaz, és egy nagyon sokszínű csapat hozta létre” – meséli.

Idén nyáron mutatták be az Egy fenékkel két lovat című előadást Pelsőczy Réka rendezésében, amelyet ősztől a Belvárosi Színházban láthat a közönség. Dániel idén a 100 szóban Budapest történetíró-pályázat zsűrijét is erősíti Winkler Nóra és Térey János oldalán, ahol ezeregyszáz pályaművet kell értékelniük. A legjobbnak ítélt alkotásokat Szilágyi Csengével közösen adja majd elő a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

Nagy Dániel Viktor a 2015-ös díjátadón
Nagy Dániel Viktor a 2015-ös díjátadón
Fotó: Halász Nóra

A jövőbeni munkák között szerepel egy monodráma, amelyet Rába Roland fog rendezni a Jurányi Házban, ezt megelőzően pedig ismét együtt dolgoznak majd Fehér Balázs Benővel, akivel korábbról a Tajtékos napok című előadást jegyzik közösen. Ugyancsak a most induló évadra terveznek egy közös produkciót létrehozni Sposits Árpáddal, amelyben Mészáros Blanka lesz a partnere, a terveik szerint pedig az előadást utaztatnák is. A színház mellett a zenélés is egyre komolyabban teret hódít Dániel életében. Hrutka Róbertet közösen adnak koncertet október 17-én a CAFe Budapest keretében, amely készülő közös lemezük fázisbemutatója is egyben.