György

Két napja van arra, hogy átvegye a STAFÉTÁT!

2016.09.28. 12:08

Programkereső

Már csak két nap maradt hátra a jelentkezési határidőig! Fiatal, pályakezdő alkotók és alkotócsoportok szeptember 30-ig jelentkezhetnek a Staféta Pályázatra, mely a tehetséggondozást és a független előadóművészet támogatását tűzte ki céljául. És nem a levegőbe beszélnek! A pályázat egyik konzulense Orlai Tibor.

Idén második alkalommal hirdette meg a Budapest Főváros Önkormányzata a Füge Produkcióval karöltve a STAFÉTA Pályázatot. Míg tavaly csak meghívásos volt a projekt, addig idén szeptember 30-ig minden olyan fiatal, pályakezdő alkotó vagy alkotócsoport benyújthatja rá a jelentkezését, aki az elmúlt néhány évnek köszönhetően rendelkezik már a színház vagy a tánc területén referenciával. A pályázat felhívása és további információ a Füge Produkció honlapján érhető el.

stafeta logo (1)

Orlai Tibor, a pályázat egyik konzulense egy interjúban beszélt a Staféta Pályázatról, és arról, hogy szerinte miért fontosak az ilyen és ehhez hasonló projektek;

mára borzasztóan fontossá vált, hogy a színházi szakma összefogjon a jövője, azaz annak érdekében, hogy továbbra is jelenidejű és vonzó tudjon maradni a közönség számára – ehhez egyszerűen muszáj együttgondolkodnunk! Ráadásul mindenkit szorít a költségvetési kerete, így ha a hasonlóan gondolkodó és egymást támogatni akaró szervezetek összefognak, könnyebben tudnak megvalósulni az előadások is.

Arról is beszélt a színházi szakember, hogy számára milyen a jó pályázat;

Számomra mindig azok a pályázatok a jók, melyekből a tartalmi, gondolati elemeken túl kiderül, hogy kiknek szól a tervezett produkció, illetve hogy miért lesz az érdekes azoknak a nézőknek, akiket be akarunk vonzani az előadásra. 

A tavalyi évadban a STAFÉTA égisze alatt négy produkció jött létre, idén ősszel pedig öt újabb előadás valósul meg: az érdeklődők a Trafóban október 11-én Kálmán Eszter A tó, november 10-én Dollár Papa Gyermekei – Ördög Tamás Csehov, november 17-én pedig Fülöp László Visions of Doing című bemutatóját tekinthetik meg. A MU Színházban november 12-től Rózsavölgyi Zsuzsanna Kata című koreográfiája, a Jurányiban pedig december 1-jétől a Trojka Színházi Társulás – Soós Attila Virginia Woolf Orlando című művének a feldolgozása lesz látható.

Orlando
Orlando

A STAFÉTA záróeseményére egy díjátadó gála keretében kerül majd sor 2016. december 8-án a Jurányiban. A gála előtt lehetőség nyílik a STATFÉTA keretében létrejött előadások újbóli megtekintésére, melynek időpontjairól a Füge Produkció honlapján lehet majd tájékozódni.