Eleonóra

Junior Prima: Szilágyi Csenge

2016.09.29. 12:24 Módosítva: 2016-09-29 12:25:35

Programkereső

A Vígszínház fiatal színésznője élete első díját vehette át szeptember 28-án. Azt vallja, azóta él harmonikus életet, amióta a színészettel foglalkozik.

1990-ben született Nagyváradon. Első komolyabb találkozása a színház világával tizennégy éves korában volt, amikor első alkalommal vett részt az Összpróba Tábor munkájában. Innentől kezdve már tudatosan készült a színészi pályára, az érettségit követően pedig felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2013-ban végzett Novák Eszter és Selmeczi György osztályában.

Első kőszínházi alakítása a Nemzeti Színház A tanítónő című előadásának főszerepében volt, amelyet Novák Eszter rendezett. „Ez a szerep különösen fontos nekem, a szakdolgozatomat is ebből írtam” – meséli. Ezt követően többfelé megfordult, játszott a Bárkában, az Átriumban és a Centrál Színházban is. 2015-től a Vígszínház társulatának tagja, ahol úgy érzi, megtalálta a helyét. „Második évadomat kezdem itt, és azt érzem, sok lehetőség van előttem. Szeretnék azokkal a kollégáimmal is együtt játszani, akikkel eddig még nem volt rá alkalmam, és kíváncsian várom, mikor talál rám egy feladat a Pesti Színházban.”

Szilágyi Csenge akkor érzi jól magát a színpadon, amikor sikerül magával ragadnia a nézőket. „Azóta élek harmonikus életet, amióta a színészettel foglalkozom. Szerencsésnek tartom magam, hogy olyasmiért kelek fel reggelente, amiért érdemes. Napról napra tanulok, mégpedig a legfontosabb dologról: az életről.”

Az Istenítélet női főszerepe, Abigail Williams karaktere kapcsán elárulta, régi vágya volt együtt dolgozni Mohácsi Jánossal. „Negatív hőst kell megformálnom, de azt hiszem, sikerült megtalálnom a szerepem igazságát, ez pedig a szerelem.” A repertoáron szereplő előadások közül láthatjuk még az Össztánc, az Óz, a csodák csodája és a Földrengés Londonban című produkciókban, hamarosan pedig A Pentheszileia Programban találkozhatunk vele a Házi Színpadon.

Az FHB Bank támogatásával odaítélt Junior Prima Díjat 2016-ban tíz fiatal tehetség vehette át. Ismerje meg őket>>>