Bernát, Felícia

Junior Prima: Wunderlich József

2016.09.29. 12:10

Programkereső

A fiatal alkotó a színészi hivatás egyik nagy ajándékának és lehetőségének azt tartja, hogy mindig újabb feladatokkal és játszótársakkal találkozhat.

1989-ben született Pécsett. Ígéretes hegedűművészi karrierje egy sérülés miatt 16 évesen kettétört, ám a Bartók Béla Konzervatórium kollégiumi zenés színjátszó körében új utakat talált. A Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színművész szakára első próbálkozásra felvették. Új volt számára a közeg, az első időszakban kissé visszahúzódott. „Minden másodperc újdonságot hozott számomra, és csak figyeltem. A szerepekről, jelenetekről ezer dolog jutott eszembe, de eleinte féltem ebből akár egyet is megmutatni. Ma már bátran próbálok, és azt érzem, a színházcsinálás egy nagyon jó közös játék.”

2013-ban végzett Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Pályáját a Pécsi Nemzeti Színházban kezdte, ahol zenés produkciók mellett prózai előadásokban is bemutatkozott, és már jelentős tapasztalatokkal a háta mögött mondott igent 2015-ben Eszenyi Enikő hívására.

A Vígszínházban a társulat nagyjaitól tanulhat, a korosztályába tartozókkal pedig műhelymunkajelleggel, kísérletezve dolgozhat, ami örömmel tölti el. „Színpadra lépni, történetet mesélni elsősorban gondolati-tartalmi kérdés, és ebben számomra az együtt gondolkodás a legfontosabb; az, hogy a próbafolyamat alatt közös asszociációk mentén eljussunk egy izgalmas végeredményig.” A színészi hivatás egyik nagy ajándékának azt tartja, hogy mindig újabb játszótársakkal találkozhat.

A Pál utcai fiúk Boka Jánosa, illetve a Bűn és bűnhődés Razumihinje a legfrissebb szerepei. Utóbbi különösen nagy kihívás számára, mert nem támaszkodhat a kottafejek adta biztonságra. „A prózai előadásokban elsősorban a szabadságból adódó rendszer izgat, ami egyúttal hatalmas felelősséget is jelent. Ennek az új világnak a felfedezése, amelyben a színész és a néző számára is erősebb tud lenni a pillanat, a jelen idő súlya, rendkívül inspirál.”

Az FHB Bank támogatásával odaítélt Junior Prima Díjat 2016-ban tíz fiatal tehetség vehette át. Ismerje meg őket>>>