Eszter, Eliza

Decemberben indul Nacsa Olivér és Németh Kristóf magánszínháza

2016.10.04. 15:14

Programkereső

Ekkor lesz az első bemutató, közben pedig keresik az új teátrum leendő otthonát.

Németh Kristóf színművész május végéig a Játékszínt vezetteNacsa Olivér humorista  pedig évek óta tevékenykedik a Budavári Palotakoncert producereként, és most közös vállalkozásba fogtak, amiről az M1 egyik műsorában számoltak be. 

Németh Kristóf elmondta, a Játékszín élén eltöltött négy év alatt megbizonyosodott arról, hogy Magyarországon van már létjogosultsága egy piaci alapon működő színháznak. A színházi kultúra már nem igényel feltétlenül állami támogatást, ha egy teátrumot fiatalos szemléletű, szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező szakemberek vezetnek - jegyezte meg. Hozzátette: a magyar közönség évente rengeteg színházjegyet vásárol, erre és a társasági adókedvezményekre alapozva gazdaságosan működtethető egy színház. Németh Kristóf szerint a magyar néző többnyire azért megy színházba, hogy kikapcsolódjon, nevessen, hogy el tudja felejteni az aznapi feszültséget.

Az új teátrummal ezért szeretnék hazai szerzők friss műveit bemutatni, de alapvetően az angolszász világból hoznak majd olyan darabokat, amelyeket eddig Magyarországon nem lehetett látni, köztük zenés produkciókat.

Az első bemutató helyszíne a Nagymező utcai "pesti Broadway" lesz, 2016 decemberében - árulta el Németh Kristóf. Nacsa Olivér hozzátette: idővel állandó játszóhelyet is szeretnének, de még keresik az új teátrum leendő otthonát.