Csilla, Noémi

Ha egy nő felemeli a hangját, akkor hisztis. Ha egy férfi emeli fel, ő kemény kezű vezető

2016.10.06. 16:08

Programkereső

Alföldi Róbert után Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója is beült D. Tóth Kriszta mellé az Elviszlek magammal című, autós riportműsorban. A Kossuth-díjas színész, rendező rengeteg témáról beszélt: a női főnököktől kezdve az új előadásain át a szülőfalujáig, Csengerig.

D. Tóth Kriszta rendhagyó interjúsorozatában, az Elviszlek magammal-ban Alföldi Róbert júniusi vendégszereplése után most ismét egy színész-rendező volt a vendég. Ezúttal a Kossuth-díjas Eszenyi Enikő mesélt arról az anyósülésen, mennyre nehéz vezetőnek lenni - főleg nőként.

Természetesen szóba került az az időszak a beszélgetés alatt, amikor megpróbálták elvenni tőle a Vígszínházat. 2013 augusztusában ugyanis Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki színház direktora is beadta pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjára, a szakmai bizottság azonban mindkét pályázatot érvénytelennek minősítette, és újat írt ki. Balázs Péter ezen már nem indult. A másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló Eszenyi nyerte el a posztot 2014. március 1-től 2015. június 30-ig, majd a 2015. július 1-től 2020. június 30-ig terjedő időszakra is őt nevezte ki igazgatónak a Fővárosi Önkormányzat.

Eszenyi tehát mindent túlélt, és fáradhatatlanul harcol tovább ma is.  Pedig a műsorból kiderül, hogy az is megesett már vele, hogy egy-egy hangosabb vita után ország-világ előtt rásütötték, hogy hisztis. 

Eszenyi Enikő jelenleg a Vígszínházban és a Pesti Színház is új bemutatókra készül, emellett filmsorozatot forgatott régi mesteréről. Emellett D. Tóth Krisztának azt is megmutatta, hogy a direktori irodájába hogyan csempészte be a szülőfaluját, Csengert.