Júlia, Rita

Milyen színházi előadásokat ajánl a Fidelio októberre?

2016.10.06. 14:31

Programkereső

Izgalmas premierek és két vendégjáték is szerepel az októberi kínálatban.

FIDELIO SZÍNHÁZI EST: Audiencia

október 16. 19:00 Pesti Színház

Helen Mirren tette igazán ismertté azt a szerepet, amelyet most Halász Judit alakításában láthatunk a Pesti Színházban. Peter Morgan politikai szatíráját Valló Péter rendezi.

Egy királynő. Tizenkét miniszterelnök. Hatvan év. II. Erzsébet királynő a 20. század és korunk egyik legjelentősebb uralkodónője. Az audienciáin miniszterelnökeit fogadja, Winston Churchillt, Margaret Thatchert, John Majort vagy éppen David Cameront. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és az országát szolgáló minisztereit. Az előadásban Halász Judit mellett látható lesz Igó Éva, Fesztbaum Béla, Kerekes József, Hegedűs D. Géza és Lukács Sándor is. 

Halázs Judit - Audiencia
Halázs Judit - Audiencia
Fotó: Vígszínház

Pesti barokk

október 7., 8., 9., 23. 19:00 Belvárosi Színház

Dés Mihály regényéből Kern András készített színpadi változatot, amelyet Göttinger Pál visz színre.

Budapesti bulik a '80-as évek derekán. Szerelmi bonyodalmak, hódítások, megcsalások, barátságmítoszok, besúgók. A '30-as éveiben járó Koszta János otthonosan mozog ebben a világban, mégsem találja a helyét. A felhíguló Kádár-korszakban kell léteznie, mennie vagy maradnia. De honnan is kezdje? És hová juthat el? Mire megy azzal, hogy okosan látja élete hülyeségeit? Az előadásban fellép Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Bánfalvi Eszter, Grisnik Petra, László Lili, Schruff Milán és Mészáros Máté.

Szabó Kimmel Tamás
Szabó Kimmel Tamás
Fotó: Orlai Produkciós Iroda

Infinita

október 11. 19:00 Müpa

Születés és halál. Erről szól a szenzációs német színházi társulat, a Familie Flöz előadása, amely a CAFé Budapest keretében látható.

A társulat szöveg nélküli, de igen erős vizualitással, mozgással és zenével egészen komplex, filozófiai mélységekig merészkedő produkciókat hoz létre. A színészek groteszk és karikatúraszerű, gyakran szürreális, bizarr, félelmetes hatást keltő maszkokat viselnek, hol csecsemőket, hol aggastyánokat jelenítenek meg. Az Infinita azért is megdöbbentően eredeti, mert a csecsemőkben éppúgy képes bemutatni az időseket, mint az időskori szomorúságban a gyermeki mesevilágot.

Infinita
Infinita
Fotó: Silke Meyer / Müpa

Három nővér

október 14., 15., 22., 26. 19:00 Örkény Színház

Azt kérdezed, mi az élet? Ez ugyanolyan, mint megkérdezni: mi a sárgarépa? A sárgarépa – az sárgarépa, a többi ismeretlen” – írja Csehov, akinek klasszikusát Bagossy László állítja az Örkény színpadára.

Tizennégy ember egy vidéki városban. Négy nő, nyolc férfi, két aggastyán. Eltelik három év. Ketten egymásba szeretnek, de szét kell válniuk, ketten összeházasodnak és gyerekeket nemzenek. Egy meghal, öten elmennek végleg. Heten maradnak. A főbb szerepekben Takács Nóra Diána, Tenki Réka, Zsigmond Emőke, Vajda Milán, Hámori Gabriella és Mácsai Pál látható.

Mácsai Pál a Három nővér olvasópróbáján
Mácsai Pál a Három nővér olvasópróbáján
Fotó: Gordon Eszter / Örkény Színház

Az új bérlő

október 31. 19:00 Pesti Színház

A Bukaresti Nottara Színház vendégjátékában látható Ionescu-darab tükröt tart elénk. A címben szereplő bérlő számára az új apartman a fontos, ám a házvezetőnő már túl régóta él itt, neki két bútor elmozgatása is túl sok.

A globalizáció idejében, amikor mindannyian városról városra mozgunk, amikor egy beszélgetésben különféle nyelveket használunk egyszerre, elérünk egy pontra, ahol már nem tudjuk többé, kik is vagyunk. Az előadás az alkalmazkodóképességről és a bennünk és rajtunk kívül levő emlékek megélésének a lehetetlenségéről, a szükségszerű és örök kivándorlásunkról szól. Mi marad számunkra, ha nem az emlékek?

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!