Csilla, Noémi

Kampány indul a színház népszerűsítésért

2016.10.08. 10:02

Programkereső

A Magyar Teátrumi Társaság az NKA támogatásával népszerűsíteni szeretné a színházba járást, és saját honlapot, valamint mobilos alkalmazást készítettek a Színházba mentem! nevű kezdeményezésnek.

A kampány arcaként olyan színházi- és közéleti szereplőket kértek fel mint például Györgyi Anna (Jászai Mari-díjas színművésznő), Lovas Rozi (Junior Prima díjas színművésznő), Rúzsa Magdi (Fonogram- díjas énekesnő), Varga Katalin (paralimpikon), Járai Máté (Jászai Mari-díjas színművész), Lackfi János (József Attila-díjas költő, író, műfordító), Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó), Kovács András Péter (Karinthy-gyűrűs humorista), Kristóf Krisztián (Hortobágyi Károly-díjas zsonglőr), Szarvas József (Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész színművész), Száraz Dénes (színművész), Szente Vajk (színművész, rendező).

A felkért művészekkel készült citylight plakátok 18 megyében, 16 városban és Budapest 12 kerületében, közel 120 helyen lesznek láthatók. A marketingkampány részeként idén ősszel rádióspot is készül, és a projektben fontos szerepe van az online kommunikációs eszközöknek is. Ennek részeként elkészült a Színházba mentem! applikáció, mely az első olyan színészkereső alkalmazás, mely több ezer színészről és előadásaikról informál. Az app letöltői pedig két játékban is részt vehetnek: az egyikben fotó feltöltésére ösztönzik a nézőket, akik között a legegyedibb, legcsinosabb színházba járókat keresik, és a legtöbb szavazatot kapó páros egy hétig vendégeskedhet a 2017-es Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), a másikban a színházjegy fotójának feltöltésével lehet részt venni. A játékosok között hetente színházjegyeket sorsolnak ki, és a legaktívabb résztvevők további ajándékokat is kapnak.

A szinházbamentem.hu weboldal pedig tartalmazza a kampány aktuális híreit, információt. Az applikáció és a weboldal által használt tartalmak adatbázis hátterét egy, az imdb-hez hasonló elven működő átfogó színházi adatbázis adja, a Hungarian Theater Database, röviden: htdb.hu. A jelenleg épülő weboldal célja, hogy egy összetett információs hátterű portálként szórakoztatva informálja a közönséget, komplex adatbázist biztosítva a magyar színházi világról.

Kampányhoz eddig 52 magyar nyelven játszó színház csatlakozott, melyek között vidéki, budapesti és határon túli játszóhelyek egyaránt megtalálhatók, és a program nekik, a szakmának is szól, hiszen Színházat vegyenek! és Foglaljon helyet! címen konferenciát is szerveznek.