Bernát, Felícia

„Belmondo alá mondom” - Francia komédia a MOMKult színpadán

2017.04.07. 09:22

Programkereső

A Kellemes húsvéti ünnepeket! történetét a híres filmből ismerhetjük, most a Játékszín produkciójaként kerül színre a MOM Kulturális Központban. A főszerepekben Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Kerekes József, Grisnik Petra és Baronits Gábor.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója némi dicsekvéssel elmondta, hogy azért "kényszerültek" termet bérelni a MOM Kulturális Központban,  mert túl sok a néző a színházukban. A Játékszín elsődleges feladatának a szórakoztatást tekinti, így kerül terítékre a Kellemes húsvéti ünnepeket! című komédia, melyet Jean Poiret írt, és amelyből Jean-Paul Belmondo és Sophie Marceau főszereplésével készült film.

A rendező, Kapitány Iván sikeres tévés és filmes rendező, producer és író, az ő nevéhez fűződik a Beugró, az Üvegtigris, a Válótársak, illetve legutóbbi sorozata, A mi kis falunk. Az új színpadi változat dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál,

a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél,

így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.”

A főszerepekben Szabó Győzőt, Bata Évát, Kerekes Józsefet, Grisnik Petrát, Ábel Anitát és Baronits Gábort láthatjuk majd. Szabó Győző a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a színpadi változat más lesz, mint film volt, de azért "Belmondo alá mondja esténként" a szöveget. A darabhoz meghagyott bajuszról pedig annyit mondott: "Jól karbantartott, középkorú férfit ír le a darab. Hát most itt tartok."

A történetben a negyvenes férj kihasználja azt, hogy a felesége néhány napra külföldre utazik, és felcsíp egy pincérnőt, akit aztán felvisz a lakására. A vígjátéki helyzet innen már kitalálható, a feleség ugyanis váratlanul hazatér.

„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki,

szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza.

Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmaz Szabó Győző, aki Stéphane-t, a férjet alakítja majd.

mikor és hol láthatom?

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.