Gábor, Karina, Ders

A Játékszín sztárszereposztással robban a MOMKult-ba

2017.04.18. 10:13 Módosítva: 2017-04-18 13:50:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Kellemes Húsvéti Ünnepeket! című előadás premierjén, május 3-án a MOM Kulturális Központban!

Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita és Kerekes József is szerepel a Játékszín legújabb produkciójában. A kellemes húsvéti ünnepeket! című komédiát Kapitány Iván rendezi, és a MOMkult színpadán mutatja be a teátrum május 3-án.

A Játékszín missziója elsősorban a szórakoztatás, túlnyomórészt vígjátékokat tartanak repertoáron. A színház most futó évadának eddigi mérlege szerint 99.38%-os a látogatottság, az előadásokra csak elővételben lehet jegyekhez jutni. Bank Tamás igazgató a MOM Kulturális Központ igazgatójával kezdeményezett tárgyalást, melynek nyomán a két intézmény megállapodást kötött: a MOMKult színházterme második játszóhelyként fogadja be a Játékszín előadásait.

Az együttműködés keretében az új helyszínen a Játékszín és a TG Production koprodukciójában készülő előadást sztárszereposztással tűzik műsorra: Szabó Győző, Bata Éva, Kerekes József, Grisnik Petra, Ábel Anita és Baronits Gábor játssza a francia vígjáték karaktereit. A rendező Kapitány Iván, számos filmes és televíziós siker rendezője, producere és írója (Beugró, Üvegtigris, Válótársak), emellett az utóbbi idők legsikeresebb sorozata, A MI KIS FALUNK is az ő nevéhez kötődik. Kapitány Iván az olvasópróbán kiemelte: a Játékszínben látható Legyen a feleségem és a Kölcsönlakás című rendezéseihez hasonlóan a könnyed, de minőségi szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt.

Akárcsak a rendező és a most készülő produkció színészei, a Kellemes húsvéti ünnepeket! című darab ugyancsak kapcsolódik a film világához: 1984-es moziváltozata a francia filmgyártás egyik legnagyobb sikere Sophie Marceu és Jean-Paul Belmondo főszereplésével. Belmondo ezzel aratta élete utolsó igazi közönségsikerét 3,5 millió hazai nézővel.

A történet húsvétkor játszódik. A negyvenes francia üzletember felesége külföldre utazik. A szalmaözvegy férj, kihasználva a lehetőséget, megismerkedik egy fiatal pincérnővel és felviszi a lakására. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség váratlanul hazajön.

„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki. Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmazott Szabó Győző, aki a darab központi figuráját játssza.

A Játékszín színpadi változatának dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál, a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél, így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját”. A történettel kapcsolatban hozzátette: a feleség voltaképpen felül arra a vonatra, amit a férje betolt az állomásra, a férj pedig kénytelen-kelletlen marad a masiniszta.

Az eredeti színdarab írója, Jean Poiret a francia színházi- és filmes világ emblematikus alakja, olyan klasszikusok forgatókönyvét jegyzi, mint az Őrült nők ketrece, vagy Az utolsó metró. A Játékszín előadásában a pikáns történet elragadó színésznői – Bata Éva, Ábel Anita és Grisnik Petra – a látványért is felelős Kovács Yvette Alida jelmezeiben lépnek színpadra.

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban tavasszal még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

Az április 25-én 12:00-ig helyesen válaszolók közül egy szerencsés ellátogathat partnerével a  Fidelio vendégeként a Kellemes Húsvéti Ünnepeket! május 3-ai premierjére, a MOMKultba!

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Támogatott tartalom