Konrád

Programkavalkád a Művészetek Völgyében

2017.05.08. 10:09 Módosítva: 2017-05-08 11:57:00

Programkereső

Július 21-30. között 27. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A fesztivál közel 1200 programmal - köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel és új udvarokkal - várja a látogatókat.

A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpadon a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatók. A Momentán Társulat idén is saját udvarral várja a játszani vágyókat: főhősei Ganxsta Zoli, Kepes András és Dolák-Saly Róbert lesznek.

A Völgy 2017-ben elhozza az újcirkusz világát: a vigántpetendi Cirque Du Tókert valódi cirkuszi sátrában felállított színpadon az újcirkusz elemei és a kortárs táncelőadások egyszerre jelennek meg, és itt koncertezik a Concerto Budapest is Harcsa Veronika közreműködésével.

Taliándörögdön többek között a Nemzeti Szín-Tér várja a Nemzeti Színház repertoárján lévő előadásokból összeállított programkínálattal a látogatókat, és itt ad filmzenei koncertet az Óbudai Danubia Zenekar is.

A Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei- és világzenei kínálatát hozza el a Völgybe, a Folk udvarban pedig a népzene, a néptánc és a kézműves-hagyomány szerelmeseit várják.

A látogatók nem maradnak irodalom nélkül sem: a Magyar Írószövetség programjai és Hobo saját klubja is várja a látogatókat.

Idén játékkal is segítenek eligazodni a színes programkínálatban: a látogatónak néhány, az érdeklődését érintő kérdésre kell válaszolni, amely alapján előre összeállítják személyre szabott programját.

Támogatott tartalom