Emma

Jordán Tamás az egyedüli pályázó Szombathelyen

2017.05.25. 11:00 Módosítva: 2017-05-25 11:04:08

Programkereső

Ez persze nem jelenti azt, hogy Jordán Tamás biztosan el is nyeri a Weöres Sándor Színház igazgatói posztját újabb évekre, hiszen a városvezetés legutóbb nem szavazta meg a végül egyedül maradt aspiráns pályázatát.

A Weöres Sándor Színház igazgatói állására kiírt pályázat benyújtási határideje 2017. május 22-én járt le. A határidőn belül egyedül Jordán Tamás jelentkezett. A szakmai bizottság június 7-én ül össze, majd a javaslatuk alapján a szombathelyi közgyűlés június 15-i ülésén dönt az igazgatói kinevezésről.

Jordán Tamás
Jordán Tamás
Fotó: Mészáros Zsolt

Jordán Tamás tíz éve vezeti az általa alapított szombathelyi színházat, ahol harmadik igazgatói ciklusában is folytatná a munkát. A Kossuth-díjas színművész igazgatói kinevezését márciusban 2018. szeptember 30-ig hosszabbította meg a közgyűlés az után, hogy az előzőleg kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

Akkor Dér András filmrendező is pályázott az igazgatói állásért, aki később "botrányos körülményekre " hivatkozva visszavonta a pályázatát, mert annak tartalma akarata ellenére nyilvánosságra került.

Jordán Tamás az interneten közzétett újabb pályázatát többek között azzal egészítette ki, hogyan tudná segíteni a színház Szombathelyet az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésében, de leírta azt is, hogy egy nagyobb szabású kortárs drámafesztivál megszervezésében is gondolkodik.

A teljes pályázatot itt olvashatja el.

Amennyiben Jordán Tamás újra bizalmat kap, kinevezése 2018. október 1-től 2021. január 31-ig szól majd.