Zsuzsanna

Krisztik Csaba kapta a Kaszás Attila-díjat

2017.09.11. 13:56

Programkereső

A székesfehérvári Vörösmarty Színház művészét díjazták a félmillió forinttal járó elismeréssel.
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A 2007-ben elhunyt Kaszás Attila emlékére létrehozott díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésére szolgál. Idén 38 nevezés érkezett, a jelöltek a második szakaszban maguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt: Krisztik Csaba mellett Gazsó Györgyöt és Szikszai Rémuszt.

Az elismerést korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor és Schneider Zoltán vehette át.

Krisztik Csaba 1983-ban született a romániai Margittában. Lukáts Andor és Jordán Tamás osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2006-ban, majd ezt követően a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. 2008-2013 között a Forte Társulat, majd 2013-tól a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.

Jelentős alakításai közé tartozik A nagy füzetben szereplő ikerpár egyik tagjának megformálása. Az előadást legközelebb október 23-án láthatják az érdeklődők a Szkéné Színházban.