Színház

A Centrál Keszthelyen is

2011.06.11. 14:43
Ajánlom
Puskás Tamás igazgató június 9-én megtartotta a Centrál Színház 2010/2011-es évad záró társulati ülését.

Az évadban négy premiert tartott a Centrál Színház, a Hangvilla titka, a Jó zsaru, rossz zsaru, a Cabaret és a Pletykafészek című bemutatók a nézők és a szakma körében is óriási sikert arattak, az előadásokat még az évad végén is teltházzal játszották.

Az évadzáró társulati ülésen Puskás Tamás egyedülállónak és példamutatónak nevezte a Centrál Színház szakmai és közönségsikerét. „A nehézségek ellenére minden eddiginél sikeresebb évad áll mögöttünk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ide elérjünk, de a jövőben sem pihenhetünk: újult erővel küzdünk, hogy megszilárdítsuk az eddig elért eredményeinket és megtartsuk a közönség szeretetét."

Puskás Tamás tavasszal ismét megnyerte a direktori posztra kiírt önkormányzati pályázatot. Ezzel kilencedik évét, vagyis harmadik igazgatói periódusát kezdte meg a 2008-ban nevében is megújult színháznál.

A Centrál Színház gőzerővel készül a Keszthelyi Nyári Játékokra és a 2011/2012-es színiévadra. A XII. Keszthelyi Nyári Játékok a Festetics Kastélyban július 28 - augusztus 14. között nagyszabású programmal várja a nézőit. A szórakozásról olyan nagyszerű színészek gondoskodnak majd, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Liptai Claudia, Kovács Patrícia, Nagy-Kálózy Eszter, Patai Anna, Rudolf Péter és Scherer Péter.

Műsorra kerül a Budapesten már óriási sikerrel játszott Pletykafészek c. előadás, és Keszthelyen lesz az elő-bemutatója Stephen Sondheim: Egy nyári éj mosolya című musicalnek. A különleges musical a londoni West End-en és a New York-i Broadway-n is látható előadás replika-változata, amely a ma élő egyik legnagyobb rendező Trevor Nunn nevéhez fűződik. Az Egy nyári éj mosolya budapesti premierje 2011 októberében lesz a Centrál Színházban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.