Színház

A Da Vinci-kód is látható lesz a Játékszín következő évadában

2024.05.28. 10:10
Ajánlom
Újabb sikerfilmek színpadi változatával és egy új magyar szórakoztató produkcióval készül a Játékszín a 2024/2025-ös évadra. A társulat a nyári hónapokban is aktív marad.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a közelmúltban jelentette be a következő szezon újdonságait. A 2024/2025-ös évadban két magyarországi bemutatót és egy ősbemutatót tartanak. Október 12-én láthatja először a közönség A lány a vonaton című adaptációt. A Paula Hawkins regénye és a DreamWorks-film alapján készülő színpadi változatot Horgas Ádám rendezi, a főbb szerepeket Lévay Viktória, Simon Kornél és Fehér Tibor alakítja.

Magyarországon ugyancsak először, december 7-én kerül színre Dan Brown A Da Vinci-kód című sikerkönyve alapján íródott, azonos című színpadi adaptáció Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra, Makranczi Zalán és Szerednyey Béla főszereplésével, Szente Vajk rendezésében –

ez az adaptáció lesz a magánszínház ötvenedik, jubileumi premierje.

A harmadik bemutatót ugyancsak Szente Vajk rendezi, azonban szerzőként is jegyzi. A Menopauza elsöprő sikere után egy újabb tabudöntögető produkciót visz színpadra – ezúttal férfiakról, de nemcsak férfiaknak. A négy főszereplő: Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián, Csonka András és Feke Pál.

A 2023/2024-es szezont június 12-én társulati üléssel zárja hivatalosan a Játékszín, az utolsó színháztermi előadást június 24-én játsszák, ezt követően csak szabadtéri vendégelőadásokat tartanak – írták közleményükben.

A most futó évad közönségdíjasaira május 31-ig még szavazhatnak az előadások látogatói,

az elismeréseket a záró társulati ülésen adják át a színház szakmai díjaival együtt.

A Játékszín egyúttal megkezdte szabadtéri előadásainak sorát: május 4-én Etyeken tartották a Játékszín a Sonkamesternél című programsorozatot, a színház történetének eddigi legnagyobb kültéri eseményét. Két színpadon, tizenhat színész közreműködésével koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel és egy esti Menopauza-előadással szórakoztatták a közönséget.

A nyári hónapokban tizenegy városba – többek közt Kisvárdára, Siófokra, Tokajba, Tihanyba és Szegedre – látogatnak el kilencféle produkcióval, a kínálatban a már ismert sikerdarabok mellett újdonságok is megtalálhatók, először „utazik” a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég című előadás is. 

Fejléckép: Játékszín (Fotó/Forrás: Juhász G. Tamás)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Plusz

Korniss Péter és Nyáry Krisztián is az Ördögkatlan Fesztivál díszvendége lesz

Július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a 17. Ördögkatlan Fesztivált, ahol több száz programmal és neves fellépőkkel várják a kultúra szerelmeseit. 
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.
Színház interjú

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház hír

Előadás közben szenvedett balesetet Ian McKellen

A brit színészt kórházba kellett szállítani, miután leesett a színpadról egy előadáson a londoni West Enden. A 85 éves művész már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön.