Színház

A FESZ nyílt levele a Trafó-pályázat kurátoraihoz

2012.07.02. 13:04
Ajánlom
Az alábbiakban a Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt levelét közöljük változatlan formában, melynek címzettjei a benyújtott pályázatokat elbíráló szakmai kuratórium tagjai.

Tisztelt Kurátorok!

Ezúton kérjük Önöket, mint a színházi és tánc szakma képviselőit, hogy tájékoztassák a Független Előadó-művészeti Szövetséget a Trafó pályázattal kapcsolatos kuratóriumi munkájukról, a döntések hátteréről.

Mint a Trafó működését leginkább érintő terület érdekképviseleti szervezete, elengedhetetlennek tartjuk a szakmai transzparenciát egy ilyen kiemelt kulturális intézmény vezetői pályázatával kapcsolatban.

A Főpolgármesteri Hivatal válasza alapján kérjük, hogy indokolják meg, mi alapján döntöttek egy   hiányos pályázat mellett, illetve fejtsék ki, hogy milyen szakmai kritériumok alapján bírálták el a beérkezett pályázatokat.

Mivel a Hivatal válasza rengeteg találgatásnak, bizonytalanságnak, kérdésnek adott terepet, a tisztánlátás és szakmánk védelme érdekében tarjuk szükségesnek a nyilvános beszámolót.

Üdvözlettel:

FESZ elnöksége

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Pepita Oroszlán és a FÉM

A FÉM elsősorban színházi közösség, de maga a kulturális tér ennél sokkal többre hivatott. Ameddig kitart lelkesedésünk, minden alkalmat megragadunk arra, hogy nem csak a dráma, hanem szinte valamennyi művészeti ág otthonra leljen nálunk.
Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?