Színház

A Katona logópályázatának díjazottjai

2011.05.30. 11:14
Ajánlom
Szilágyi József nyerte meg a Katona József Színház logópályázatát!

Május 8-án lezárult a Katona József Színház új logójának, vizuális jelének megtervezésére meghirdetett nyílt pályázata. A kiírás szerint modern, letisztult, ugyanakkor markáns, valamint a Katona József Színház szellemiségéhez igazodó pályaműveket vártak.

A beérkező pályaműveket elbíráló zsűri tagjai voltak:

Máté Gábor, művészeti igazgató, Katona József Színház
Khell Zsolt, díszlettervező
Mattyasovszky Bence, ügyvezető igazgató, Katona József Színház
Gricz István, kommunikációs vezető, Katona József Színház

A határidőig 380 pályázó küldött be érvényes pályaműveket, ezek közül a zsűri első körben hetet választott ki második körre. Ebben a tervek kisebb mértékű módosítását kérték, s valamennyi továbbjutótól megkapták az új verziókat. Ezek értékelése során a zsűri Szilágyi József munkáját ítélte a legjobbnak.

Az elbírálás során a zsűri értékelte a pályamű letisztult, korszerű kialakítását, valamint a megjelenésben rejlő többszintű szimbólumrendszert: a K-embléma egyértelmű, a Katonát rövidítő jelentése mellett a kettőspont utal a színház és a néző közötti párbeszédre, a művészi produktum befogadására, a továbbgondolás szükségességére. A vizuális jel szintén értelmezhető a klasszikus színházi maszk és a mai köznapi kommunikációban bevett smiley-jel [ (: ] leképezéseként. Modern megjelenésű emblémáról van szó, amely nyitottságában illeszkedik a Katona József Színház szellemiségéhez, s jól alkalmazható a színház arculatának fejlesztésében - áll a zsűri értékelésében.

Megosztott második helyet ért el Eskulits Endre és Gárdos Péter munkája, harmadik helyre pedig Rácz Mihály terve került.

A pályázat első helyezettje 50 ezer forint + Áfa pénzdíjban részesül, emellett 2-2 tiszteletjegyet kap a következő évad tervezett négy nagyszínházi bemutatójára. A második és harmadik helyezettek díjazása egy 4 alkalmas Katona-ajándékutalvány, valamint a korábbi előadások DVD-csomagja, a második körbe jutott további 3 pályázó pedig 2 alkalmas Katona-ajándékutalványt kap.

A díjazottaknak gratulálunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.