Színház

A megújult Jókai téren elevenednek meg a Kolibri Színház népszerű mesehősei

2022.09.01. 09:20
Ajánlom
Egész napos programsorozattal várja a családokat szeptember 3-án a Kolibri Színház, hagyományos Kolibri Fesztiváljukon idén is a legkiválóbb báb- és utcai előadóművészek fogadják a közönséget.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László megelevenítője, Kemény Henrik személye köré szervezik. A Kemény által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében ölt testet.

A Kolibri Fesztiválon átadják a Michel Indali-díjat is, melyet Kemény Henrik kezdeményezésére alapítottak, és minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője nyerhet el.

Nemcsak a szervező színház és a kaposvári társulat képviselteti magát a rendhagyó évadnyitón, a vendégfellépők között szerepel a pécsi székhelyű MárkusZínház, az Illaberek Bábszínház, valamint a Szikra Szín, Nosza Csoport is.

A Láthatáron Csoport Banyamosoda című produkciója mellett a határon túlról is érkeznek előadók: Écsi Gyöngyi szlovákiai Meseszínháza Az élet és a halál vize című előadással jön Budapestre.

Banya-3-153842.jpg

Jelenet a Banyamosodából (Fotó/Forrás: Láthatáron Csoport)

A „színpadi” produkciók mellett a szervezők Kolibri Ki mit tud?-dal várják az érdeklődőket, a színház bejáratánál a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait, este pedig a Rézpróba, a Kolibri Színház fúvószenekara ad koncertet. Délután is zenétől lesz hangos a Jókai tér, az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik majd.

Az esemény házigazdái Tisza Bea, az idei évad Kolibri Hölgye és Nizsai Dániel, a Kolibri Úr.

A szeptember 3-i Kolibri Fesztivál részletes programja az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: Kolibri Fesztivál (forrás: Kolibri Színház)

Ars poeticák lepték el a Jókai teret

Kapcsolódó

Ars poeticák lepték el a Jókai teret

A Magyar irodalom tereként újult meg a terézvárosi Jókai tér, ahol nagy költőink és íróink, mások mellett Pilinszky és Ady idézeteivel találkozhatunk a burkolatba vésve. A munkálatok során jelentősen növelték a zöldterületet is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Markó Róbert a veszprémi Kabóca Bábszínház új igazgatója

Markó Róbert íróként, rendezőként és dramaturgként is többször megfordult már a Kabóca Bábszínházban, amelynek október 15-től látja el igazgatását.
Színház ajánló

Egy autista zseni és az alma szimbolikája – A Kódfejtő a 6SZÍN-ben

Alan Turing tragikus életéről Benoit Solès francia színész írt színdarabot, ami évek óta nagy siker Franciaországban és már Budapesten, a 6SZÍN-ben is.
Színház hír

Rendhagyó Tartuffe-előadással lesz jelen a Comédie Francaise a 10. MITEM-en

Tíz ország huszonegy előadása, köztük a párizsi Comédie Francaise Tartuffe-produkciója lesz látható a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón szeptember 30. és október 23. között a Nemzeti Színházban.
Színház magazin

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Színház hír

Egy darab, ami mindent tud a szerelemről – Mohácsi János rendezésében mutatja be Az üvegcipőt a Vígszínház

Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka, amelynek ősbemutatója 1924-ben volt a Vígszínházban, szombaton a Mohácsi testvérek átiratában tér vissza a teátrumba.