Színház

A Radnóti Színházat is jelölték Highlights of Hungary díjra – Galéria

2023.02.17. 11:15
Ajánlom
A Radnóti Színház „Közelebb a közügyekhez” kampányának fotósorozata is bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé. Választott ügyeik között vannak égető kérdéseket feszegető témák, hosszú évek óta megoldatlan problémák, társadalmunk mentális egészsége szempontjából kiemelt fontosságú kérdések és egy-egy olyan ügy is, amely mögött személyes érintettség áll.

A Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy „a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket”. A Radnóti Színház kampányát Rókusfalvy Lili (televíziós szerkesztő-műsorvezető) és édesapja, Rókusfalvy Pál (a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember) jelölte, akik a Highlights szakmai nagyköveti csapatának tagjai. A jelölők így nyilatkoztak a fotósorozatról:

Ebben benne van minden, ami nekünk a Highlightsot jelenti!

Ezek az őszinte képek olyan hatást érnek el nálunk, amivel közelebb érezhetjük magunkat a kiemelt társadalmi problémákhoz. A kivitelezése különlegesen őszinte, művészi, néhol provokatív, de minden esetben igaz, és ezáltal nagyon megérinti az embert. Bízunk benne, hogy másokat is elfogadásra, párbeszédre és gondolkodásra ösztönöz.

A Radnóti színészei a 2022|2023-as évadban állást foglaltak számukra is fontos társadalmi problémák mellett. A kampány célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunkat érintenek:
modellváltás a felsőoktatásban és az oktatás jövője (László Zsolt),
tanárok megbecsültsége (Martin Márta),
lakhatási válság (Mészáros Blanka),
fiatalok elvándorlása (Berényi Nóra Blanka),
roma felzárkóztatás és tehetséggondozás (Pál András),
állami gondozásban felnőni (Lovas Rozi),
akadálymentesség (Kováts Adél),
bántalmazó kapcsolatok (Sodró Eliza és Rusznák András),
gyűlöletkeltés (Nagy Márk),
túlfogyasztás (Schneider Zoltán),
internetfüggőség (Porogi Ádám),
nyugdíjasok helyzete (Bálint András),
élhető közhelyeink (Baki Dániel),
az erdő védelme (Gazsó György).

A 2022 október 3-án indult kampány fotósorozatára Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát kérte fel a színház. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoztak a közösségi oldalaikon.

A képre kattintva galéria nyílik:

A Radnóti Színház fotósorozata, valamint a színművészek nyilatkozatai, kiállásai az alábbi oldalon tekinthetők meg. A jelölteket a közönség a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg és szavazhat az általa legjobbnak tartott jelöltre. A közönségszavazás március 7-én indul, és március 22-ig tart a Highlights of Hungary weboldalán létrehozott szavazófelületen.

Fejléckép: a kampányban szereplő fotókból készült montázs (fotó / forrás: Csoszó Gabriella / Radnóti Színház)

Közéleti témákról indít fotókampányt a Radnóti Színház

Kapcsolódó

Közéleti témákról indít fotókampányt a Radnóti Színház

A Radnóti Színház színészei ebben az évadban felelős állampolgárként állást foglalnak számukra is fontos társadalmi kérdésekben. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet közügyeinkre, közelebb hozva, kinagyítva, felhangosítva azokat. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoznak a közösségi oldalaikon.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Nemes Márton képviseli hazánkat a 2024-es Velencei Biennálén

A Ludwig Múzeum 2024-ben Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a Velencei Képzőművészeti Biennálén.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?
Színház ajánló

Egy punkoperával indítja a tavaszt a Független Színház

A roma és nem roma színházi alkotókból álló társulat Rothadó madarak címmel Balogh Rodrigó valós történet alapján született darabját állítja színpadra. Az előadás bemutatója március 25-én lesz a társulat új színházi helyszínén, a FüSziben.
Színház ajánló

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Színház ajánló

Színes nemzetközi programmal ünnepli fennállásának 200. évfordulóját a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, ugyanis a város több kulturális intézménye is idén jubilál: a Csodamalom Bábszínház 30, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 60, a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200 éves.
Színház interjú

„A színésznők miatt lettem színész” – beszélgetés Epres Attilával új bemutatója, a Szívhang kapcsán

Epres Attila első alkalommal lép fel a Rózsavölgyi Szalonban. Az évtizedeken át az egyik legtöbbet foglalkoztatott színésztől megtudtuk, miért örül a beugrásoknak, mi a különbség számára munka és játék között és mit szeret a szumóban.