Színház

A Radnóti Színházat is jelölték Highlights of Hungary díjra – Galéria

2023.02.17. 11:15
Ajánlom
A Radnóti Színház „Közelebb a közügyekhez” kampányának fotósorozata is bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé. Választott ügyeik között vannak égető kérdéseket feszegető témák, hosszú évek óta megoldatlan problémák, társadalmunk mentális egészsége szempontjából kiemelt fontosságú kérdések és egy-egy olyan ügy is, amely mögött személyes érintettség áll.

A Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy „a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket”. A Radnóti Színház kampányát Rókusfalvy Lili (televíziós szerkesztő-műsorvezető) és édesapja, Rókusfalvy Pál (a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember) jelölte, akik a Highlights szakmai nagyköveti csapatának tagjai. A jelölők így nyilatkoztak a fotósorozatról:

Ebben benne van minden, ami nekünk a Highlightsot jelenti!

Ezek az őszinte képek olyan hatást érnek el nálunk, amivel közelebb érezhetjük magunkat a kiemelt társadalmi problémákhoz. A kivitelezése különlegesen őszinte, művészi, néhol provokatív, de minden esetben igaz, és ezáltal nagyon megérinti az embert. Bízunk benne, hogy másokat is elfogadásra, párbeszédre és gondolkodásra ösztönöz.

A Radnóti színészei a 2022|2023-as évadban állást foglaltak számukra is fontos társadalmi problémák mellett. A kampány célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunkat érintenek:
modellváltás a felsőoktatásban és az oktatás jövője (László Zsolt),
tanárok megbecsültsége (Martin Márta),
lakhatási válság (Mészáros Blanka),
fiatalok elvándorlása (Berényi Nóra Blanka),
roma felzárkóztatás és tehetséggondozás (Pál András),
állami gondozásban felnőni (Lovas Rozi),
akadálymentesség (Kováts Adél),
bántalmazó kapcsolatok (Sodró Eliza és Rusznák András),
gyűlöletkeltés (Nagy Márk),
túlfogyasztás (Schneider Zoltán),
internetfüggőség (Porogi Ádám),
nyugdíjasok helyzete (Bálint András),
élhető közhelyeink (Baki Dániel),
az erdő védelme (Gazsó György).

A 2022 október 3-án indult kampány fotósorozatára Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát kérte fel a színház. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoztak a közösségi oldalaikon.

A képre kattintva galéria nyílik:

A Radnóti Színház fotósorozata, valamint a színművészek nyilatkozatai, kiállásai az alábbi oldalon tekinthetők meg. A jelölteket a közönség a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg és szavazhat az általa legjobbnak tartott jelöltre. A közönségszavazás március 7-én indul, és március 22-ig tart a Highlights of Hungary weboldalán létrehozott szavazófelületen.

Fejléckép: a kampányban szereplő fotókból készült montázs (fotó / forrás: Csoszó Gabriella / Radnóti Színház)

Közéleti témákról indít fotókampányt a Radnóti Színház

Kapcsolódó

Közéleti témákról indít fotókampányt a Radnóti Színház

A Radnóti Színház színészei ebben az évadban felelős állampolgárként állást foglalnak számukra is fontos társadalmi kérdésekben. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet közügyeinkre, közelebb hozva, kinagyítva, felhangosítva azokat. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoznak a közösségi oldalaikon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.
Színház hír

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is rendez

Hat új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön.