Színház

A Rózsavölgyi Szalon is bezár a veszélyhelyzet feloldásáig

2020.03.14. 19:40
Ajánlom
A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától nem tart előadásokat.

A Szalon befogadóképessége 75 fő, az előadások alatt pedig a nézők asztalok mellett ülnek, ezért korábban még azt a döntést hozta a színház vezetősége, hogy bizonyos előadásokat megtartanak, míg mások elmaradnak, most azonban úgy határoztak, hétfőtől minden előadás elmarad.

A Rózsavölgyi Szalon közleménye:

Kedves Nézőink, Barátaink! Március 16-ától, hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék. Megáll kicsit Budapest. A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától NEM TART ELŐADÁSOKAT. A SZÍNHÁZ BEZÁR A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁIG. A hivatalos kormányzati korlátozás (férőhelyszám) bennünket nem érint, a kis színházunk mégis a bezárás mellett döntött – hangsúlyozván: bízunk benne, hogy az egyéni és közös egészségvédelmi felelősség segít abban, hogy a járványhelyzeten mielőbb túlessen Magyarország, és persze a világ. Vigyázzunk magunkra, egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, számos minket segítő javaslatot kaptunk kollégáktól és nézőinktől. A Rózsavölgyi Szalon is csatlakozik azokhoz a kulturális kezdeményezésekhez, amelyek virtuális kulturális tartalmat igyekeznek szolgáltatni a Nézőknek a kényszerszünet idején. Létrehozzuk a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”, s felkérjük a nálunk fellépő művészeket, hogy különféle házi videós felolvasásokkal vegyenek részt a „home theatre” mozgalomban.

Kérjük, olvassák figyelemmel az új közleményünk egyes pontjait a színház bezárásával kapcsolatos információkról:

  1. Mivel a Rózsavölgyi Szalon bezár a veszélyhelyzet feloldásáig, a jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadások pótlására törekszünk. Megértésüket köszönjük!
  2. A holnapi (vasárnap) 2 előadásunk (Az utolsó óra) kapcsán még előzetesen végighívtuk telefonon a Nézőket, felelősen tájékoztattuk őket a helyzetről, és arról is, hogy a színészeink vállalták a vasárnapi előadásokat. A Nézőknek azt is jeleztük, ha úgy ítélik meg, az előadást megelőző nap 18 óráig visszaváltják a jegyeket.
  3. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Köszönjük a türelmet!
  4. A Rózsavölgyi Szalon rendszeresen fertőtleníti a színházi asztalokat, székeket, a színházon belüli közönségforgalmi tereket, a levegőztetést elvégzi. A színházban speciális kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A Rózsavölgyi Szalon vezetése a színházban dolgozóknak egészségvédelmi oktatást tartott.

Kedves Nézőink, Barátaink!

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is. ❤️

Szeretettel: a Rózsavölgyi Szalon vezetése

 

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Kapcsolódó

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Egyes zenekarok zárt ajtók mögött koncerteznek, mások korábbi felvételeiket teszik közzé. Összeszedtük, hol követheti a közvetítéseket az interneten és a televízióban. Cikkünk folyamatosan frissül!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Felmondások és tiltakozás az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezése miatt

Zsámbéki Gábor rendező 41 év tanítás után hagyja ott az Egyetemet, és követi példáját Gáspár Máté megbízott intézetvezető is, aki lemondásával az SZFE modellváltásának elve és gyakorlati megvalósítása ellen is tiltakozik. Mindez azután, hogy a minisztérium bejelentette: Vidnyánszky Attila vezetheti az Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát.
Zenés színház

Először vezényel női karmester a Salzburgi Ünnepi Játékokon

A világ legnagyobb komolyzenei fesztiváljának, az idén százéves Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozatának szervezői a koronavírus-járvány árnyékában számos biztonsági intézkedést rendeltek el a fellépők és a nézők egészségének megóvása érdekében.
Színház

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Zenés színház

Pietro Mascagni sosem tudta felülmúlni a Parasztbecsület sikerét

Mascagni számos műfajban alkotott: első fia emlékére írt gyászmisét, komponált zongoradarabot, szimfóniát, kantátát, egyházi zenét, dalokat, operettet, sőt filmzenét is, ennek ellenére szinte csak erről az operájáról ismert. Hetvenöt éve, 1945. augusztus 2-án halt meg Pietro Mascagni olasz zeneszerző, a Parasztbecsület komponistája. 
Jazz/World

Barabás Lőrinc: Úgy énekelsz, amilyen ember vagy

Hajlamos egyedül maradni a színpadon, a zenéjét is belső utazásnak tartja. Barabás Lőrinc trombitáján úgy szól a jazz, hogy arra a popra éhes fülek is megnyílnak. Augusztus 13-án a Kultkikötő badacsonyi színpadán lép fel a Random Szerda. Csütörtökön.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Tizenegy naposra bővül idén a Vidor Fesztivál

A hagyományos Kossuth téri koncertek nélkül, de a megszokott színházi versenyprogrammal és utcai forgataggal rendezik meg az idén a nyíregyházi fesztivált augusztus 19. és 29. között.
Színház felhívás

Augusztus 23-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Az idei három jelölt: Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház). A szavazatok a díj megújult honlapján adhatók le augusztus 23-án éjfélig.
Színház hír

Trokán Péter Székesfehérvárra szerződött - Évadnyitót tartott a Vörösmarty Színház

Az Ember tragédiája 2-vel kezdődik az új évad a Vörösmarty Színházban, ezt követően azonban bőven lesz alkalma az önfeledt szórakozásra a nézőknek a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című bohózat, a Mágnás Miska, vagy a Koccanás megtekintésével.
Színház hír

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Színház interjú

Közös szótárt hoztunk létre – Beszélgetés Szorcsik Krisztával

A Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválján augusztus 21-án vasárnap, 21:30 órától, a Zsinagógában Gusztáv története elevenedik meg. A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadásáról Szorcsik Krisztát kérdeztük.