Színház

A Rózsavölgyi Szalon is bezár a veszélyhelyzet feloldásáig

2020.03.14. 19:40
Ajánlom
A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától nem tart előadásokat.

A Szalon befogadóképessége 75 fő, az előadások alatt pedig a nézők asztalok mellett ülnek, ezért korábban még azt a döntést hozta a színház vezetősége, hogy bizonyos előadásokat megtartanak, míg mások elmaradnak, most azonban úgy határoztak, hétfőtől minden előadás elmarad.

A Rózsavölgyi Szalon közleménye:

Kedves Nézőink, Barátaink! Március 16-ától, hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék. Megáll kicsit Budapest. A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától NEM TART ELŐADÁSOKAT. A SZÍNHÁZ BEZÁR A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁIG. A hivatalos kormányzati korlátozás (férőhelyszám) bennünket nem érint, a kis színházunk mégis a bezárás mellett döntött – hangsúlyozván: bízunk benne, hogy az egyéni és közös egészségvédelmi felelősség segít abban, hogy a járványhelyzeten mielőbb túlessen Magyarország, és persze a világ. Vigyázzunk magunkra, egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, számos minket segítő javaslatot kaptunk kollégáktól és nézőinktől. A Rózsavölgyi Szalon is csatlakozik azokhoz a kulturális kezdeményezésekhez, amelyek virtuális kulturális tartalmat igyekeznek szolgáltatni a Nézőknek a kényszerszünet idején. Létrehozzuk a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”, s felkérjük a nálunk fellépő művészeket, hogy különféle házi videós felolvasásokkal vegyenek részt a „home theatre” mozgalomban.

Kérjük, olvassák figyelemmel az új közleményünk egyes pontjait a színház bezárásával kapcsolatos információkról:

  1. Mivel a Rózsavölgyi Szalon bezár a veszélyhelyzet feloldásáig, a jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadások pótlására törekszünk. Megértésüket köszönjük!
  2. A holnapi (vasárnap) 2 előadásunk (Az utolsó óra) kapcsán még előzetesen végighívtuk telefonon a Nézőket, felelősen tájékoztattuk őket a helyzetről, és arról is, hogy a színészeink vállalták a vasárnapi előadásokat. A Nézőknek azt is jeleztük, ha úgy ítélik meg, az előadást megelőző nap 18 óráig visszaváltják a jegyeket.
  3. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Köszönjük a türelmet!
  4. A Rózsavölgyi Szalon rendszeresen fertőtleníti a színházi asztalokat, székeket, a színházon belüli közönségforgalmi tereket, a levegőztetést elvégzi. A színházban speciális kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A Rózsavölgyi Szalon vezetése a színházban dolgozóknak egészségvédelmi oktatást tartott.

Kedves Nézőink, Barátaink!

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is. ❤️

Szeretettel: a Rózsavölgyi Szalon vezetése

 

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Kapcsolódó

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Egyes zenekarok zárt ajtók mögött koncerteznek, mások korábbi felvételeiket teszik közzé. Összeszedtük, hol követheti a közvetítéseket az interneten és a televízióban. Cikkünk folyamatosan frissül!

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Online elérhető művészeti filmek a napfényes Itáliáról

Online elérhető A művészet templomai című népszerű ismeretterjesztő sorozat, első körben hat film, köztük a firenzei Uffizi képtárat, Róma bazilikáit, a milánói Scala történetét, Leonardo és Raffaello életpályáját bemutató alkotások nézhetők.
Színház

Kováts Adél: „Nem csak a járványt kell túlélnünk”

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Radnóti Színház igazgatója a napirendben hisz, megpróbál nem egész nap dolgozni, ugyanakkor élvezi is a home office előnyeit. Tudja, hogy a járványt követően szemléletet kell váltanunk, de most a legfontosabbnak a szolidaritást tartja.
Vizuál

Ki a legdrágább kortárs magyar festő? Itt vannak a rangsorok!

A Top10 élő magyar művész rangsora a 2019 aukciós eredmények alapján: Lakner László, Nádler Istán, Reigl Judit.
Plusz

Fesztiválozhatunk idén nyáron? – Hazai körkép a koronavírus árnyékában

Nem lesznek tavaszi fesztiválok Budapesten és vidéken. Lemondták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. De mi van a nyári programokkal? Ennek jártunk most utána!
Könyv

Milyen olvasmányokat ajánl Szabó T. Anna a karanténos napokra?

Folytatódik Nyáry Krisztián online beszélgetés-sorozata. Az irodalomtörténész április 3-án 16 órától Szabó T. Annát kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Minden dunaújvárosi egészségügyi dolgozó ingyen járhat a helyi színházba a következő évadban

„Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük” – jelentette be Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója. Áprilisban is folytatják virtuális színházi programjukat.
Színház interjú

Kováts Adél: „Nem csak a járványt kell túlélnünk”

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Radnóti Színház igazgatója a napirendben hisz, megpróbál nem egész nap dolgozni, ugyanakkor élvezi is a home office előnyeit. Tudja, hogy a járványt követően szemléletet kell váltanunk, de most a legfontosabbnak a szolidaritást tartja.
Színház videó

Társulati versmondás-kihívást indított a Jászai Mari Színház

A Jászai Mari Színház szolidaritási akciója a munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra hívja fel a figyelmet, illetve azokra az adománygyűjtő tevékenységekre, amelyek kifejezetten a színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.
Színház online premier

„Szeretnéd? Szeretném!” – a nőNYUGAT az internetre költözik

A koronavírus helyzetre való tekintettel újabb kultikus előadást tesz közzé YouTube csatornáján az Örkény Színház. Kedd este 19 órától látható a Nyugat folyóirat nagyasszonyainak életét feldolgozó nőNYUGAT teljes felvétele. 
Színház interjú

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő türelmes, de azért már nagyon hiányoznak neki a kollégák.