Színház

A Rózsavölgyi Szalon is bezár a veszélyhelyzet feloldásáig

2020.03.14. 19:40
Ajánlom
A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától nem tart előadásokat.

A Szalon befogadóképessége 75 fő, az előadások alatt pedig a nézők asztalok mellett ülnek, ezért korábban még azt a döntést hozta a színház vezetősége, hogy bizonyos előadásokat megtartanak, míg mások elmaradnak, most azonban úgy határoztak, hétfőtől minden előadás elmarad.

A Rózsavölgyi Szalon közleménye:

Kedves Nézőink, Barátaink! Március 16-ától, hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék. Megáll kicsit Budapest. A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától NEM TART ELŐADÁSOKAT. A SZÍNHÁZ BEZÁR A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁIG. A hivatalos kormányzati korlátozás (férőhelyszám) bennünket nem érint, a kis színházunk mégis a bezárás mellett döntött – hangsúlyozván: bízunk benne, hogy az egyéni és közös egészségvédelmi felelősség segít abban, hogy a járványhelyzeten mielőbb túlessen Magyarország, és persze a világ. Vigyázzunk magunkra, egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, számos minket segítő javaslatot kaptunk kollégáktól és nézőinktől. A Rózsavölgyi Szalon is csatlakozik azokhoz a kulturális kezdeményezésekhez, amelyek virtuális kulturális tartalmat igyekeznek szolgáltatni a Nézőknek a kényszerszünet idején. Létrehozzuk a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”, s felkérjük a nálunk fellépő művészeket, hogy különféle házi videós felolvasásokkal vegyenek részt a „home theatre” mozgalomban.

Kérjük, olvassák figyelemmel az új közleményünk egyes pontjait a színház bezárásával kapcsolatos információkról:

  1. Mivel a Rózsavölgyi Szalon bezár a veszélyhelyzet feloldásáig, a jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadások pótlására törekszünk. Megértésüket köszönjük!
  2. A holnapi (vasárnap) 2 előadásunk (Az utolsó óra) kapcsán még előzetesen végighívtuk telefonon a Nézőket, felelősen tájékoztattuk őket a helyzetről, és arról is, hogy a színészeink vállalták a vasárnapi előadásokat. A Nézőknek azt is jeleztük, ha úgy ítélik meg, az előadást megelőző nap 18 óráig visszaváltják a jegyeket.
  3. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Köszönjük a türelmet!
  4. A Rózsavölgyi Szalon rendszeresen fertőtleníti a színházi asztalokat, székeket, a színházon belüli közönségforgalmi tereket, a levegőztetést elvégzi. A színházban speciális kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A Rózsavölgyi Szalon vezetése a színházban dolgozóknak egészségvédelmi oktatást tartott.

Kedves Nézőink, Barátaink!

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is. ❤️

Szeretettel: a Rózsavölgyi Szalon vezetése

 

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Kapcsolódó

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Egyes zenekarok zárt ajtók mögött koncerteznek, mások korábbi felvételeiket teszik közzé. Összeszedtük, hol követheti a közvetítéseket az interneten és a televízióban. Cikkünk folyamatosan frissül!

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Jazz/World

Shadows in the Forest, avagy milyen törékeny az élet – ALBUMPREMIER

Shadows in the Forest címmel jelent meg az MZK Publishingnál Palotás Gábor ütőhangszeres művész új marimba-albuma, amelynek a címadó dalból készült videóklipje is most a Fidelión debütál.
Klasszikus

Elhunyt Fodor Tamás hegedűművész

A Budafoki Dohnányi Zenekar egykori koncertmesterét, a Pesti Vigadó munkatársát váratlanul érte a halál. Egykori munkahelyei fájó szívvel emlékeztek rá.
Plusz

Kapszulák – Patti Smith Nap a Csokonaiban

Október 1-jén, a Patti Smith Napon a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház tereiben a zenét és a szabadságot körbejáró eseménysorozat veszi kezdetét, melynek keretében izgalmas performanszon, felolvasáson, beszélgetésen vehetünk részt és egy különleges, zenehallgató kapszulákból álló installációt is megtekinthetünk.
Vizuál

Idén sem lett jobb hely a világ – megnyílt a World Press Photo kiállítás – Galéria

Megnyitott a World Press Photo kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A nemzetközi zsűri idén 130 ország 4066 fotóriporterének 64 823 fotójából válogatta össze a tárlat anyagát, amelyet világszerte százhúsz helyszínen mutatnak be.
Könyv

„Irodalom nélkül nem volna civilizáció sem” – exkluzív interjú Sjónnal

„Bármikor, ha a világ jelentősen változik, azt legelőször az irodalomban lehet észrevenni” – fejtette ki lapunknak adott interjújában Sjón. A PesText Fesztiválon vendégeskedő író-költővel az irodalom jelentőségén túl az izlandi nyelv történetéről, a jó regény ismérveiről és filmes munkáiról beszélgettünk, de elárulta azt is, mire a legbüszkébb.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház portré

Naivától vámpírnőig – Barta Ágnes portréja

„A közösség ereje a legfontosabb számomra. Nem nagyon hiszek az egyéni teljesítményben, a saját jogon, egyedül elért sikerben. Mindig a csapat érdeme, ha egy színész ki tud emelkedni az előadásban” – vallja a Nemzeti Színház művésze, Barta Ágnes, akinek tehetségét Junior Prima Díjjal ismerték el.
Színház portré

A kiugró beugró – Koltai-Nagy Balázs portréja

„Az én feladatom a szórakoztatóiparban az, hogy mindenkinek egységesen ugyanannyit nyújtsak. Ha nem így gondolkodnék, vagy ha ez hiányozna belőlem, akkor gyakorlatilag kivételeznék” – vallja a friss Junior Prima Díjas Koltai-Nagy Balázs színművész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja.
Színház portré

A díj mint ötödik pecsét – Benedek Dániel portréja

„Amikor elfog a csüggedés, és kilátástalannak látom a dolgot, akkor az univerzum mindig küld egy-egy nénit, aki odajön hozzám az Aldiban, és gratulál a Karamazovhoz” – meséli Benedek Dániel színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja, aki idén Junior Prima Díjat vehetett át.
Színház ajánló

Valójában ki hal meg, amikor meghalunk? – Ismét színpadon Nádas Péter remekműve

Még egy alkalommal átélhetjük Nádas Péter Saját halál című könyvét színházban: a Dömötör András rendezésében készült felolvasószínházi előadást az író születésnapjára rendezett programsorozat részeként Pannonhalma után Budapesten is bemutatják.
Színház ajánló

Tizenegy pillanat az élet – új bemutatóra készül a Centrál Színház

Mary Page Marlowe története nem ismeretlen a Centrál Színház nézőinek, hiszen 2020-ban, a pandémia idején egyszer már színre került a szívszorító dráma. Most egy kicsit másképp, a szerzői szándékkal megegyező formában mutatják be Tracy Letts darabját.