Színház

A Rózsavölgyi Szalon is bezár a veszélyhelyzet feloldásáig

2020.03.14. 19:40
Ajánlom
A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától nem tart előadásokat.

A Szalon befogadóképessége 75 fő, az előadások alatt pedig a nézők asztalok mellett ülnek, ezért korábban még azt a döntést hozta a színház vezetősége, hogy bizonyos előadásokat megtartanak, míg mások elmaradnak, most azonban úgy határoztak, hétfőtől minden előadás elmarad.

A Rózsavölgyi Szalon közleménye:

Kedves Nézőink, Barátaink! Március 16-ától, hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék. Megáll kicsit Budapest. A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától NEM TART ELŐADÁSOKAT. A SZÍNHÁZ BEZÁR A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁIG. A hivatalos kormányzati korlátozás (férőhelyszám) bennünket nem érint, a kis színházunk mégis a bezárás mellett döntött – hangsúlyozván: bízunk benne, hogy az egyéni és közös egészségvédelmi felelősség segít abban, hogy a járványhelyzeten mielőbb túlessen Magyarország, és persze a világ. Vigyázzunk magunkra, egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, számos minket segítő javaslatot kaptunk kollégáktól és nézőinktől. A Rózsavölgyi Szalon is csatlakozik azokhoz a kulturális kezdeményezésekhez, amelyek virtuális kulturális tartalmat igyekeznek szolgáltatni a Nézőknek a kényszerszünet idején. Létrehozzuk a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”, s felkérjük a nálunk fellépő művészeket, hogy különféle házi videós felolvasásokkal vegyenek részt a „home theatre” mozgalomban.

Kérjük, olvassák figyelemmel az új közleményünk egyes pontjait a színház bezárásával kapcsolatos információkról:

  1. Mivel a Rózsavölgyi Szalon bezár a veszélyhelyzet feloldásáig, a jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadások pótlására törekszünk. Megértésüket köszönjük!
  2. A holnapi (vasárnap) 2 előadásunk (Az utolsó óra) kapcsán még előzetesen végighívtuk telefonon a Nézőket, felelősen tájékoztattuk őket a helyzetről, és arról is, hogy a színészeink vállalták a vasárnapi előadásokat. A Nézőknek azt is jeleztük, ha úgy ítélik meg, az előadást megelőző nap 18 óráig visszaváltják a jegyeket.
  3. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Köszönjük a türelmet!
  4. A Rózsavölgyi Szalon rendszeresen fertőtleníti a színházi asztalokat, székeket, a színházon belüli közönségforgalmi tereket, a levegőztetést elvégzi. A színházban speciális kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A Rózsavölgyi Szalon vezetése a színházban dolgozóknak egészségvédelmi oktatást tartott.

Kedves Nézőink, Barátaink!

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is. ❤️

Szeretettel: a Rózsavölgyi Szalon vezetése

 

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Kapcsolódó

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Egyes zenekarok zárt ajtók mögött koncerteznek, mások korábbi felvételeiket teszik közzé. Összeszedtük, hol követheti a közvetítéseket az interneten és a televízióban. Cikkünk folyamatosan frissül!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Nem a szokásos nemzeti ünnep – Tízezres tömeg ment utcára a független Színművészetiért

Háborút nem vívtak, de seregüket felvonultatták a színművészetisek. Hol klasszik tüntetés, hol ’56-ra emlékező előadás volt az ünnepnapra hirdetett megmozdulás, amin több mint tízezren vehettek részt.
Klasszikus

Bach gitárrajongóknak, gitár Bach-rajongóknak – interjú Marcin Dyllával

Idén először rendeznek online gitárfesztivált Magyarországon. A Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon ebben az évben a V4 országok nagyjai adnak szólóestet. Közülük a tizenkilencszeres versenygyőztes lengyel gitárművésszel, Marcin Dyllával beszélgettünk.
Vizuál

Saját agyműtétjéről készített fotósorozatot a Capa-nagydíj nyertese

„Nem tudtam, mi történik velem. Megijedtem, tanulmányoztam, mostanra elfogadtam” – írta Neogrády-Kiss Barnabás fotós.
Tánc

Egy valódi danseur noble – Balázsi Gergő Ármin a Kult50-ben

Fiatal kora ellenére díjak egész sorával büszkélkedhet a Magyar Nemzeti Balett principálja, Balázsi Gergő Ármin, aki 2019-ben „Az évad legjobb férfi táncművésze” cím mellett megkapta a Junior Prima Díjat is.
Fidelio Tours

Egy polgári életforma szellemi lenyomatai - Baján kalandozik a Partitúra

„Ahogy a Duna-parton, a leszakadó, agyagos parton látod, hogy mikor van áradás, mikor van agyagos lerakódás, ebben a házban is így, 150-200 esztendő óta hol fellobbant az olajmécs, hol elhalványult, majd újratöltődött…” Ifj. Éber Sándor írta ezt a családi házukról. Bajai festőművész dinasztia az övék. Ma az Éber-emlékházban őrzik id. Éber Sándor és két gyermeke, Sándor és Anna hagyatékát: festményeken, rajzokon, szobrokon kívül a család hely- és irodalomtörténeti dokumentumait, és bácskai, sárközi néprajzi, népművészeti tárgyakat is. Itt is forgatott a Partitúra stábja. A bajai műsor október 24-én, szombaton, a szokásos időben, 14.30-kor látható a Duna tévén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Hamarosan eldől, hogy ki vezetheti tovább a Pécsi Nemzeti Színházat – íme a pályázatok!

Rázga Miklós igazgatói megbízatása jövő év elején lejár, a meghirdetett igazgatói pozícióra pedig a szeptember 28-i határidőig két egyéni és két páros tervezet érkezett. A szakmai bizottság ezekről a pályázatokról október 21-én döntött, de a pécsi közgyűlés határozata még hátravan. Bemutatjuk a pályázókat.
Színház szfe

Nem a szokásos nemzeti ünnep – Tízezres tömeg ment utcára a független Színművészetiért

Háborút nem vívtak, de seregüket felvonultatták a színművészetisek. Hol klasszik tüntetés, hol ’56-ra emlékező előadás volt az ünnepnapra hirdetett megmozdulás, amin több mint tízezren vehettek részt.
Színház szfe

A Fővárosi Törvényszék szerint jogellenes az SZFE sztrájkja

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése közleményben tudatta, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése értelmében jogellenes az egyetem dolgozóinak sztrájkja.
Színház ajánló

1956 színházáról akkor és most – 5+1 darab a forradalomról

Miközben a forradalom hangjai felzúgtak az utcákon, 1956 színházában is zajlott az élet. Október 23-án délelőtt a Nemzeti Színházban Háy Gyula Varró Gáspár igazsága című darabját próbálták, megtartották a Salemi boszorkányok olvasópróbáját, este pedig Schiller Ármány és szerelem című drámája volt műsorra tűzve. Utóbbiban Ferrari Violetta, a kor ünnepelt színésznője játszotta a főszerepet – ekkor még nem tudták, hogy utoljára lép színpadra a Nemzetiben.
Színház magazin

70 éves Robin Williams magyar hangja, Mikó István

„Még nem vettünk fel?” – kérdezte tőle a főiskolai felvételin Kazimír Károly, akivel addigra a Vízivárosi pinceklubban, ami a Kaláka Együttes törzshelye is volt, összetegeződtek. A sikeres felvételi után aztán már egyenes út vezetett a Jászai Mari-díjig és az érdemes művész kitüntetésig.