Színház

A Rózsavölgyi Szalon is bezár a veszélyhelyzet feloldásáig

2020.03.14. 19:40
Ajánlom
A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától nem tart előadásokat.

A Szalon befogadóképessége 75 fő, az előadások alatt pedig a nézők asztalok mellett ülnek, ezért korábban még azt a döntést hozta a színház vezetősége, hogy bizonyos előadásokat megtartanak, míg mások elmaradnak, most azonban úgy határoztak, hétfőtől minden előadás elmarad.

A Rózsavölgyi Szalon közleménye:

Kedves Nézőink, Barátaink! Március 16-ától, hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék. Megáll kicsit Budapest. A Rózsavölgyi Szalon vezetése is úgy határozott, hogy március 16-ától NEM TART ELŐADÁSOKAT. A SZÍNHÁZ BEZÁR A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁIG. A hivatalos kormányzati korlátozás (férőhelyszám) bennünket nem érint, a kis színházunk mégis a bezárás mellett döntött – hangsúlyozván: bízunk benne, hogy az egyéni és közös egészségvédelmi felelősség segít abban, hogy a járványhelyzeten mielőbb túlessen Magyarország, és persze a világ. Vigyázzunk magunkra, egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, számos minket segítő javaslatot kaptunk kollégáktól és nézőinktől. A Rózsavölgyi Szalon is csatlakozik azokhoz a kulturális kezdeményezésekhez, amelyek virtuális kulturális tartalmat igyekeznek szolgáltatni a Nézőknek a kényszerszünet idején. Létrehozzuk a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”, s felkérjük a nálunk fellépő művészeket, hogy különféle házi videós felolvasásokkal vegyenek részt a „home theatre” mozgalomban.

Kérjük, olvassák figyelemmel az új közleményünk egyes pontjait a színház bezárásával kapcsolatos információkról:

  1. Mivel a Rózsavölgyi Szalon bezár a veszélyhelyzet feloldásáig, a jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadások pótlására törekszünk. Megértésüket köszönjük!
  2. A holnapi (vasárnap) 2 előadásunk (Az utolsó óra) kapcsán még előzetesen végighívtuk telefonon a Nézőket, felelősen tájékoztattuk őket a helyzetről, és arról is, hogy a színészeink vállalták a vasárnapi előadásokat. A Nézőknek azt is jeleztük, ha úgy ítélik meg, az előadást megelőző nap 18 óráig visszaváltják a jegyeket.
  3. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Köszönjük a türelmet!
  4. A Rózsavölgyi Szalon rendszeresen fertőtleníti a színházi asztalokat, székeket, a színházon belüli közönségforgalmi tereket, a levegőztetést elvégzi. A színházban speciális kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A Rózsavölgyi Szalon vezetése a színházban dolgozóknak egészségvédelmi oktatást tartott.

Kedves Nézőink, Barátaink!

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is. ❤️

Szeretettel: a Rózsavölgyi Szalon vezetése

 

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Kapcsolódó

Ezeket a koncerteket közvetítik a koronavírus idején

Egyes zenekarok zárt ajtók mögött koncerteznek, mások korábbi felvételeiket teszik közzé. Összeszedtük, hol követheti a közvetítéseket az interneten és a televízióban. Cikkünk folyamatosan frissül!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A Churchill és Garbo bemutatójával nyit újra a Rózsavölgyi Szalon

„A művészet az emberiségben megnyilvánuló nagyság. A művészet túléli a politikát. A művészet mindent túlél.” Ezt Winston Churchill mondja a Churchill és Garbo című darabban, amelyet május 17-én mutat be a Rózsavölgyi Szalon, ezzel újra kinyitva kapuját a közönség előtt.
Színház

Megújult műsorral érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok

A pandémia és a bizonytalan pályázati támogatások miatt módosul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada – tudatta Barnák László, a fesztivál ügyvezető igazgatója.
Színház

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.
Vizuál

Hamarosan a mozikban Gothár Péter új filmje, a Hét kis véletlen

Gothár Péter filmjei érzékeny vizuális és zenei világ megteremtésére vállalkoznak, ezt ígéri új munkája, a Hét kis véletlen is. A filmet május 13-tól előjátsszák a mozik, az országos premiert május 20-án tartják.
Vizuál

A 125. évfordulóján nyitja meg újra kapuit a Műcsarnok

Különleges programokkal ünnepli nyitásának 125. évfordulóját és az újranyitást a Műcsarnok, május 4-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház életműdíj

A belső ember öltöztetője – Szakács Györgyi a Színházi Kritikusok Céhének életműdíjasa

A céh tagjai titkos szavazással ítélték oda az életműdíjat a Kossuth- és Jászai Mari-díjas jelmeztervezőnek, csaknem félszáz mozi és tévéfilm, valamint félezer színházi bemutató ruháinak megálmodójának.
Színház hír

Izgalmas előadásokat ígér a Városmajori Színházi Szemle

Hat előadás kapott helyet a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában. A könnyed, de minőségi szórakozást ígérő produkciók augusztus 25. és szeptember 9. között mutatkoznak be a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház ajánló

Kulka Jánossal látható online A nép ellensége

A Katona József Színház 2013-ban bemutatott Ibsen-darabját Zsámbéki Gábor rendezte, az előadás felvétele megtekinthető május 6. 19 órától május 8. 23 óráig az eszinhaz.hu-n.
Színház hír

Ismét megtörték a csendet - folytatódott a Fame-casting a Vörösmarty Színházban

Vasárnap 21 kiválasztott részvételével folytatódott a Vörösmarty Színház Fame-castingja. A válogatóhoz ezúttal a Fehérvár Tv stábja is csatlakozott, május 8-án ugyanis egy egyórás műsorban lehet majd visszanézni a versenyzőket.
Színház hír

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.