Színház

A STEREO AKT szakmai workshopot és gyakorlatot szervez az SZFE diákjainak

2020.11.04. 10:45
Ajánlom
2013-as megalakulása óta a STEREO AKT független társulatként működik, ez pedig lehetővé teszi, hogy a művészi cél érdekében azzal dolgozzanak, akikkel ők szeretnének. A csapat most aktív szerepet szeretne vállalni és az egyik építőkockája szeretne lenni az intézményes oktatást kiegészítő, támogató alternatív szellemi műhelyek kialakításában.

Az évad hátralévő részében gyakorlati workshopokat szerveznek a társulat tagjainak vezetésével és közreműködésével. Az tíz alkalmasra tervezett gyakorlat során

mindenki ugyanolyan alkotó szerepkörrel vesz részt, ezért nem számít, hogy ki milyen szakos hallgató.

A nyílt, mégis elmélyült kísérletezés a cél, ami mindenféle produkciós kényszer vagy nyilvános munkabemutató nélkül zajlik.

„A társulatunkban csapatmunkában dolgozunk olyanokkal, akik maguk is önálló alkotó emberek különböző területekről, így rengeteg kreatív energia van, amit szívesen megosztanánk veletek, hogy kölcsönösen inspiráljuk egymást.” – mondta Boross Martin rendező, a workshop egyik vezetője.

STEREO_Muhely-125347.jpg

STEREO AKT (Fotó/Forrás: STEREO AKT)

Az Auróra Közösségi Házban tartott hétvégi műhelymunka

lehetőséget teremt majd a kortárs formák megismerésére, mozgás tréningekre és hangi improvizációkra,

de a résztvevők bepillantást nyerhetnek a koncepció írás és jelenetkészítés folyamatába is és az olyan alkalmazott művészetek munkafázisaiba, mint a világítás, hang-design, videó és animáció.

Mindez olyan nagyszerű művészek irányításával zajlik, mint Boross Martin rendező, Borsos Luca színész, drámainstruktor, Göndör László színész, Raubinek Lili táncos, koreográfus, Tara Khozein énekes, Ásmány Zoltán motion designer, animációsfilm-készítő, Bartha Márk zeneszerző, hang-designer és Bredán Máté fénytervező.

A workshopban résztvevő hallgatók ezenfelül két produkcióban is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak: a Kelet-európai piknikben színészként, rendezőként, valamint rendezőasszisztensként, míg a Kolónia munkacímű projekthez zenés színészként csatlakozhatnak.

A meghirdetett alkalomra aktív jogviszonnyal rendelkező SZFE-s hallgatók jelentkezhetnek,

túljelentkezés esetén a beküldött kérdőív és a bemutatkozó fórum alapján döntenek a résztvevők személyéről és a pontos keretszámokról.

Jelentkezési határidő: november 8.

A jelentkezési kérdőív innen érhető el.

Fejléckép: A STEREO AKT társulata (forrás: STEREO AKT)

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Jazz/World

Gryllus Samu hangszerelte át Gryllus Dániel Weöres Sándor prózájára komponált dalsorozatát

Weöres Sándor költői prózájának, az 1945-ben publikált A teljesség felének sorai közmondásként ma is köztünk élnek. Ezeket a gondolatokat ültette át a zene nyelvére Gryllus Dániel csaknem 40 évvel ezelőtt, most pedig fia hangszerelésében lesznek hallhatóak február 5-én, a Magyar Zene Házában.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Könyv

A sors kövei – 140 éve született Virginia Woolf

A modern angol próza és lélektani regény egyik megteremtőjeként is ismert Virginia Woolf a 20. század egyik legnagyobb hatású irodalmi alkotója, aki bár sikeres írói karriert tudhat maga mögött, az életében elszenvedett traumákat sosem tudta feldolgozni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Megszűnik a k2 Színház

A független színházi műhely tizenkét év után fejezi be működését – áll a társulat rövid közleményében.
Színház ajánló

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Színház hír

Márciustól csillag őrzi Kaszás Attila nevét a komáromi mozi előtt

Alig pár hónappal azután, hogy a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegve felavatták az első csillagot, új névvel gazdagodik a mozi előtti tér – jelentette be közösségi oldalán Keszegh Béla polgármester.
Színház gyász

Tragikusan fiatalon elhunyt Mokány Csaba színművész

Negyvenhárom éves korában elhunyt Mokány Csaba füleki származású színész, rendező adta hírül a Komáromi Jókai Színház facebook oldala. "Isten veled, Csabi! Emléked megőrizzük!" - búcsúznak tőle kollégái.
Színház kritika

Csalók és megcsaltak játszmája

Életünk illúziókra épül: próbáljuk a jó oldalunkat mutatni az emberek előtt, sikeresnek látszani, szépnek, okosnak és gazdagnak tűnni. Néhány embernek mindez valóban sikerül, mások egy hamis valóság mögé bújva élik mindennapjaikat. „Korunk cégvezetője”, Háy János darabjának főszereplője is ilyen. A legjobbat akarja, és minél többet markol, annál jobban szétesik az addig megszokott világa.