Színház

A STEREO AKT szakmai workshopot és gyakorlatot szervez az SZFE diákjainak

2020.11.04. 10:45
Ajánlom
2013-as megalakulása óta a STEREO AKT független társulatként működik, ez pedig lehetővé teszi, hogy a művészi cél érdekében azzal dolgozzanak, akikkel ők szeretnének. A csapat most aktív szerepet szeretne vállalni és az egyik építőkockája szeretne lenni az intézményes oktatást kiegészítő, támogató alternatív szellemi műhelyek kialakításában.

Az évad hátralévő részében gyakorlati workshopokat szerveznek a társulat tagjainak vezetésével és közreműködésével. Az tíz alkalmasra tervezett gyakorlat során

mindenki ugyanolyan alkotó szerepkörrel vesz részt, ezért nem számít, hogy ki milyen szakos hallgató.

A nyílt, mégis elmélyült kísérletezés a cél, ami mindenféle produkciós kényszer vagy nyilvános munkabemutató nélkül zajlik.

„A társulatunkban csapatmunkában dolgozunk olyanokkal, akik maguk is önálló alkotó emberek különböző területekről, így rengeteg kreatív energia van, amit szívesen megosztanánk veletek, hogy kölcsönösen inspiráljuk egymást.” – mondta Boross Martin rendező, a workshop egyik vezetője.

STEREO_Muhely-125347.jpg

STEREO AKT (Fotó/Forrás: STEREO AKT)

Az Auróra Közösségi Házban tartott hétvégi műhelymunka

lehetőséget teremt majd a kortárs formák megismerésére, mozgás tréningekre és hangi improvizációkra,

de a résztvevők bepillantást nyerhetnek a koncepció írás és jelenetkészítés folyamatába is és az olyan alkalmazott művészetek munkafázisaiba, mint a világítás, hang-design, videó és animáció.

Mindez olyan nagyszerű művészek irányításával zajlik, mint Boross Martin rendező, Borsos Luca színész, drámainstruktor, Göndör László színész, Raubinek Lili táncos, koreográfus, Tara Khozein énekes, Ásmány Zoltán motion designer, animációsfilm-készítő, Bartha Márk zeneszerző, hang-designer és Bredán Máté fénytervező.

A workshopban résztvevő hallgatók ezenfelül két produkcióban is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak: a Kelet-európai piknikben színészként, rendezőként, valamint rendezőasszisztensként, míg a Kolónia munkacímű projekthez zenés színészként csatlakozhatnak.

A meghirdetett alkalomra aktív jogviszonnyal rendelkező SZFE-s hallgatók jelentkezhetnek,

túljelentkezés esetén a beküldött kérdőív és a bemutatkozó fórum alapján döntenek a résztvevők személyéről és a pontos keretszámokról.

Jelentkezési határidő: november 8.

A jelentkezési kérdőív innen érhető el.

Fejléckép: A STEREO AKT társulata (forrás: STEREO AKT)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Jazz/World

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.
Jazz/World

Azt követik, amit Debussy követett – Páros interjú Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával

Egy hárfaművész, egy jazzénekes és elektronikus művész – nem szokványos felállás Debussy zenéjéhez. Új lemezük apropóján Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával beszélgettünk. Mit tanultak egymástól, mennyiben járnak különböző és párhuzamos ösvényeken?
Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Emléktáblát kapott Horváth Ádám, a Szomszédok megalkotója

November 20-án a szokásostól eltérően ünnepség nélkül került kihelyezésre Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező emléktáblája a 13. kerületben, a Szent István parkban.
Színház szemle

Vecsei H. Miklós arról beszélt, miért búcsúzott el a Vígszínháztól

„Leszek én még vígszínházi tag” – mondta a Rózsavölgyi Szalon Mi jár a fejedben című műsorában Vecsei H. Miklós, akinek a neve hosszú évekre egybeforrt Nemecsekével. Most ír, rendez, zenél és újratervez.
Színház ajánló

Az Orlai Produkciónál (ló)kolbászból van a kerítés

Göttinger Pál belevetette magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe, majd megállt a csemegepultnál, hogy az eladó felől érdeklődjön. Vagy levette Gerlóczy Márton regényét a polcról, hogy a Jurányi Ház színpadára varázsolhassa a lejárt májasokat és kolozsvárikat. Akármelyik is a helyes megfejtés, a SzínházTV most házhoz hozza a piac hangulatát.
Színház hír

Gálvölgyi Dorka az Eötvös 10 új vezetője

Miyazaki Jun, Terézváros humánügyekért felelős alpolgármestere számolt be arról, hogy a csütörtöki döntéselőkészítő tanácson Gálvölgyi Dorkát találták a legalkalmasabbnak az Eötvös 10 vezetői posztjára.
Színház hír

Ünnepi előadásokkal vár Vaskakas Bábszínház

Nézőket ugyan most nem fogadhat, de gőzerővel készül a karácsonyra a Vaskakas Bábszínház. Bár a mézeskalácsillatot nem tudják a virtuális nézőtérre varázsolni, mesés programokkal várják az érdeklődőket.