Színház

A STEREO AKT szakmai workshopot és gyakorlatot szervez az SZFE diákjainak

2020.11.04. 10:45
Ajánlom
2013-as megalakulása óta a STEREO AKT független társulatként működik, ez pedig lehetővé teszi, hogy a művészi cél érdekében azzal dolgozzanak, akikkel ők szeretnének. A csapat most aktív szerepet szeretne vállalni és az egyik építőkockája szeretne lenni az intézményes oktatást kiegészítő, támogató alternatív szellemi műhelyek kialakításában.

Az évad hátralévő részében gyakorlati workshopokat szerveznek a társulat tagjainak vezetésével és közreműködésével. Az tíz alkalmasra tervezett gyakorlat során

mindenki ugyanolyan alkotó szerepkörrel vesz részt, ezért nem számít, hogy ki milyen szakos hallgató.

A nyílt, mégis elmélyült kísérletezés a cél, ami mindenféle produkciós kényszer vagy nyilvános munkabemutató nélkül zajlik.

„A társulatunkban csapatmunkában dolgozunk olyanokkal, akik maguk is önálló alkotó emberek különböző területekről, így rengeteg kreatív energia van, amit szívesen megosztanánk veletek, hogy kölcsönösen inspiráljuk egymást.” – mondta Boross Martin rendező, a workshop egyik vezetője.

STEREO_Muhely-125347.jpg

STEREO AKT (Fotó/Forrás: STEREO AKT)

Az Auróra Közösségi Házban tartott hétvégi műhelymunka

lehetőséget teremt majd a kortárs formák megismerésére, mozgás tréningekre és hangi improvizációkra,

de a résztvevők bepillantást nyerhetnek a koncepció írás és jelenetkészítés folyamatába is és az olyan alkalmazott művészetek munkafázisaiba, mint a világítás, hang-design, videó és animáció.

Mindez olyan nagyszerű művészek irányításával zajlik, mint Boross Martin rendező, Borsos Luca színész, drámainstruktor, Göndör László színész, Raubinek Lili táncos, koreográfus, Tara Khozein énekes, Ásmány Zoltán motion designer, animációsfilm-készítő, Bartha Márk zeneszerző, hang-designer és Bredán Máté fénytervező.

A workshopban résztvevő hallgatók ezenfelül két produkcióban is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak: a Kelet-európai piknikben színészként, rendezőként, valamint rendezőasszisztensként, míg a Kolónia munkacímű projekthez zenés színészként csatlakozhatnak.

A meghirdetett alkalomra aktív jogviszonnyal rendelkező SZFE-s hallgatók jelentkezhetnek,

túljelentkezés esetén a beküldött kérdőív és a bemutatkozó fórum alapján döntenek a résztvevők személyéről és a pontos keretszámokról.

Jelentkezési határidő: november 8.

A jelentkezési kérdőív innen érhető el.

Fejléckép: A STEREO AKT társulata (forrás: STEREO AKT)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Étel só nélkül, élet színház nélkül – Interjú Barnák Lászlóval, a szegedi teátrum főigazgatójával

Izgalmas produkciókkal készül megünnepelni 90 éves jubileumát a Szegedi Szabadtéri Játékok. Van is ok az örömre, hiszen szép lassan újraindul a kulturális élet. Ám az óvatosságnak is helye van, ugyanúgy, mint a reménynek. Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával a művészetbe vetett hit jegyében, a pandémia árnyékában, a színházi világon jóval túlmutató kérdésekről is beszélgettünk.
Klasszikus

A közönséget is várják a Cziffra György-emlékév következő koncertjére

Az első, közönség számára is nyitott koncertet május 11-én tartják Szegeden, a Nemzeti Színházban. Az Hommage a Cziffra elnevezésű esten Szabó Marcell zongoraművész és a Szegedi Szimfonikus Zenekar lép fel, vezényel Medveczky Ádám.
Vizuál

Ferenc Jóska visszafoglalta az egykor róla elnevezett hidat!

Újabb Kolodko-miniszobor jelent meg Budapesten: ezúttal a Szabadság hídon, amely korábban Ferenc József nevét viselte.
Klasszikus

Kezdődik az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek

Május 7-től 18 napon át világsztárok és a hazai művészeti élet legizgalmasabb alkotói adják egymásnak át a virtuális színpadot a Müpa új, ingyenes, online fesztiválján. A fesztivált Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala streamkoncertje nyitja a Milánói Scalából.
Plusz

Kulturális sokszínűség a Bartók Béla Boulevard-on

A Bartók Béla úton idén is megrendezik az Eleven Tavaszt, mely egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel várja a látogatókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

A FESZ szerint szabálytalanul dönthettek az idei működési támogatásokról

A Független Előadó-Művészeti Szövetség nyílt levélben hívja a fel a figyelmet arra, hogy a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek támogatásainak megítélésekor az elbírálás és a döntéshozatal során nem tartották be a pályázatra vonatkozó törvényi előírásokat.
Színház hír

Gizella-díjjal tüntették ki Oberfrank Pált

2021-ben ismét átadták a Gizella-díjat Veszprémben, melyet minden évben azoknak az alkotóknak ítélnek oda, akik kimagasló művészeti teljesítményükkel nagy szerepet játszanak Veszprém kulturális értékeinek létrehozásában, illetve tevékenységükkel hozzájárulnak a város jó hírnevének megőrzéséhez.
Színház támogatás

A szőnyeg szélén a szegedi MASZK Egyesület

És ez nem egy új előadás címe, hanem helyzetjelentés: az idei évben a szakminisztérium pályázatán nem nyert működési támogatást a MASZK Egyesület, amely 1992 óta működteti befogadószínházként a szegedi Régi Zsinagógát és 2020-ban 30. alkalommal rendezte meg a THEALTER fesztivált.
Színház interjú

Étel só nélkül, élet színház nélkül – Interjú Barnák Lászlóval, a szegedi teátrum főigazgatójával

Izgalmas produkciókkal készül megünnepelni 90 éves jubileumát a Szegedi Szabadtéri Játékok. Van is ok az örömre, hiszen szép lassan újraindul a kulturális élet. Ám az óvatosságnak is helye van, ugyanúgy, mint a reménynek. Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával a művészetbe vetett hit jegyében, a pandémia árnyékában, a színházi világon jóval túlmutató kérdésekről is beszélgettünk.
Színház életműdíj

A belső ember öltöztetője – Szakács Györgyi a Színházi Kritikusok Céhének életműdíjasa

A céh tagjai titkos szavazással ítélték oda az életműdíjat a Kossuth- és Jászai Mari-díjas jelmeztervezőnek, csaknem félszáz mozi és tévéfilm, valamint félezer színházi bemutató ruháinak megálmodójának.