Színház

A STEREO AKT szakmai workshopot és gyakorlatot szervez az SZFE diákjainak

2020.11.04. 10:45
Ajánlom
2013-as megalakulása óta a STEREO AKT független társulatként működik, ez pedig lehetővé teszi, hogy a művészi cél érdekében azzal dolgozzanak, akikkel ők szeretnének. A csapat most aktív szerepet szeretne vállalni és az egyik építőkockája szeretne lenni az intézményes oktatást kiegészítő, támogató alternatív szellemi műhelyek kialakításában.

Az évad hátralévő részében gyakorlati workshopokat szerveznek a társulat tagjainak vezetésével és közreműködésével. Az tíz alkalmasra tervezett gyakorlat során

mindenki ugyanolyan alkotó szerepkörrel vesz részt, ezért nem számít, hogy ki milyen szakos hallgató.

A nyílt, mégis elmélyült kísérletezés a cél, ami mindenféle produkciós kényszer vagy nyilvános munkabemutató nélkül zajlik.

„A társulatunkban csapatmunkában dolgozunk olyanokkal, akik maguk is önálló alkotó emberek különböző területekről, így rengeteg kreatív energia van, amit szívesen megosztanánk veletek, hogy kölcsönösen inspiráljuk egymást.” – mondta Boross Martin rendező, a workshop egyik vezetője.

STEREO_Muhely-125347.jpg

STEREO AKT (Fotó/Forrás: STEREO AKT)

Az Auróra Közösségi Házban tartott hétvégi műhelymunka

lehetőséget teremt majd a kortárs formák megismerésére, mozgás tréningekre és hangi improvizációkra,

de a résztvevők bepillantást nyerhetnek a koncepció írás és jelenetkészítés folyamatába is és az olyan alkalmazott művészetek munkafázisaiba, mint a világítás, hang-design, videó és animáció.

Mindez olyan nagyszerű művészek irányításával zajlik, mint Boross Martin rendező, Borsos Luca színész, drámainstruktor, Göndör László színész, Raubinek Lili táncos, koreográfus, Tara Khozein énekes, Ásmány Zoltán motion designer, animációsfilm-készítő, Bartha Márk zeneszerző, hang-designer és Bredán Máté fénytervező.

A workshopban résztvevő hallgatók ezenfelül két produkcióban is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak: a Kelet-európai piknikben színészként, rendezőként, valamint rendezőasszisztensként, míg a Kolónia munkacímű projekthez zenés színészként csatlakozhatnak.

A meghirdetett alkalomra aktív jogviszonnyal rendelkező SZFE-s hallgatók jelentkezhetnek,

túljelentkezés esetén a beküldött kérdőív és a bemutatkozó fórum alapján döntenek a résztvevők személyéről és a pontos keretszámokról.

Jelentkezési határidő: november 8.

A jelentkezési kérdőív innen érhető el.

Fejléckép: A STEREO AKT társulata (forrás: STEREO AKT)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

Ami szembejön, nem biztos, hogy akadály – interjú Béres Attilával a szegedi Rebecca-bemutató kapcsán

Pont ilyennek képzeltem: elfoglalt, egymást érik a beérkező hívásai, többször kér fél percet, mire leül és belehelyezkedik az interjúszituációba. Béres Attilával, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával beszélgettünk, aki a Szegedi Szabadtéri Játékokon rendezi a Rebecca musicalt.
Vizuál

Műkincsrablás Lengyelországban – izgalmas politikai krimi érkezik a mozikba

Június 27-től érkezik országszerte a mozikba a lengyel-magyar koprodukcióban készült Szent című film, amely Szent Adalbert gnieznói ereklyetartójának 1986-os elrablását dolgozza fel.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjévelegyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.