Színház

A szélsőségek árnyalatai Budaörsön

2016.11.18. 17:06
Ajánlom
Izgalmas fotósorozattal népszerűsíti legújabb bemutatóját a Budaörsi Latinovits Színház. A Maskarák című előadás szereplői szélsőséges, szuggesztív portrékon jelennek meg.

A Budaörsön, Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében látható tragikomédia majd minden szereplője „címszereplő”, hiszen mindenki álarcot hord, vagyis senki sem az, akinek látszik. A történet arról a szerelemről szól, amely szégyenben születik, és bűnben ér véget, mégpedig gyilkosságban, és már azt sem tudjuk, hogy szerelemből öltünk-e, vagy beleszerelmesedtünk a gyilkolásba. Találkozunk szende szűzlánnyal, szépreményű ifjúval, valamint a férfival magával, továbbá őrültekkel és bolondokkal, na meg az őrzőikkel.

Galériánkért kattintson a képre:

„Most, hogy a budaörsi színház önálló társulata egyre bővül, igyekszünk ezt úgy is kommunikálni, hogy a plakátokon a színészek kerülnek középpontba” – mondta el lapunknak a képeket jegyző Borovi Dániel. „A Maskarák esetében ez egy olyan plakátsorozatot eredményezett, amelyben az előadás főszereplői a karakterekre jellemző szélsőséges, szuggesztív portrékon jelennek meg. A fotósorozat stylistja az előadás jelmeztervezője, Pető Kata volt. Kata – noha a képeken nem mindig a végleges jelmezek láthatók – a fotózáshoz is azt a sokszor mai elemekből építkező, de összhatásában historikus, gazdag textúrájú öltözékekből, illetve erős és elrajzolt sminkekből álló, egyszerre szép és ijesztő világot jelenítette meg, amely az előadás látványvilágát is meghatározza. A fotókhoz az Ómama Antik biztosított antik és mai ékszereket, kiegészítőket” – foglalta össze a fotós.

Az előadás főbb szerepeiben Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Chován Gábor, Bohoczki Sára, Márkus Sándor és Spolarics Andrea látható. A bemutatót november 19-én tartják.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház premier

2039-ben sem lesz könnyebb az élet

Négy generáció különös sorsát bemutató, kortárs családdráma kerül színpadra a Hatszín Teátrumban, tele bűnökkel, pokollá vált házasságokkal és egy elhallgatott örökséggel. A Majd, ha az eső eláll című előadás premierjét augusztus 10-én tartják.
Színház interjú

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Színház lázár kati

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.