Színház

A színház hátulról - Művészbüfé

2015.09.17. 17:10
Ajánlom
Minden színházban megtalálhatjuk valamilyen formában azt a – nyilvánosan látogatható vagy a nézőforgalmi területtől elkülönülő – társalgót amely ránézésre semmiben nem különbözik a mindannyiunk által ismertektől, a különlegességét egészen más adja: az oda betérő színészek.

Dumaszínház

Blöff, avagy hús, ami nincs! és Poén platni. Ha ilyen kínálattal találkozunk az étlapon, akkor biztosan a Dumaszínházhoz tartozó étteremben járunk – ha pedig magunk körül ismert stand-uposokat fedeznénk fel, ne lepődjünk meg, inkább rendeljünk nekik egy pohárral!

A Dumaszínház étterme

A Dumaszínház étterme (Fotó/Forrás: Burszán Sándor)

József Attila Színház

A nézők szeme elől elrejtve várja a színészeket a József Attila Színház csendes, ablak nélküli művészbüféje. Kiváló hely megpihenni kicsit, és itt még akkor se néz furcsán a pultos, ha valaki fehérre sminkelt ábrázattal vagy éppen koronával a fején érkezik.

Kern András a József Attila Színház társalgójában

Kern András a József Attila Színház társalgójában

Jurányi Inkubátorház

Népszerű találkozási pont Budán a Jurányi Inkubátorház kávézója és belső udvara, ahol minden évszakban összefuthatunk szövegösszemondást tartó társulatokkal, interjút adó színészekkel vagy az éppen őket leszerződtető producerekkel.

A Jurányi Inkubátorház udvara

A Jurányi Inkubátorház udvara (Fotó/Forrás: Nagy György)

Örkény Színház

Bizonyára sokaknak ismerősek az Örkény Színház társulatát ábrázoló papírfigurák a Madách tér erkélysorán. Pontosan ott húzódnak végig a színház öltözői, mögötte pedig parányi belső világ: a színház lelke, és persze saját művészbüféje.

Örkény Színház épülete

Örkény Színház épülete

SZFE (Ódry Színpad)

Az Ódry Színpad sajátos atmoszférájához hozzátartozik az egyetemi környezetből fakadó nyüzsgés és fiatalos lendület. Az emeleten található tágas büfé egy-egy vizsgaelőadás után kiváló terepe lehet a felfokozottság levezetésének.

Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója

Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója (Fotó/Forrás: Szvoboda Péter)

Trafó

Aki a Trafóban előadást néz, már bizonyára várakozott a színház előterében található büfében, ahol nagy valószínűség szerint vagy a bárpultot támasztotta vagy az egyik asztalnak dőlve várakozott a nagyterembe való bejutásra. Aki ilyenkor időben érkezik, jó eséllyel pályázhat a kanapéra is!

A Trafó társalgója

A Trafó társalgója (Fotó/Forrás: Drucker)

Újszínház

Az Újszínház művészbüféje egy letisztult, intim hely, ahol a színészek zavartalanul tudnak felkészülni az előadásra. Máskor viszont nem a nyugalom szigeteként funkcionál, épp ellenkezőleg: premierbankettek és születésnapozások számára is kiválóan alkalmas.

Az Újszínház művészbüféje

Az Újszínház művészbüféje

Vígszínház

Legendás találkozások helyszíne a Vígszínház hátsó művészbüféje, ahol próbák közben, előadások szünetében és premiereket követően egyaránt intenzív élet zajlik. A rajongók pedig nem maradnak le semmiről, ha felnéznek néha a színház facebook-oldalára.

Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában

Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa)

Találkozzon kedvenc színészeivel!

Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 25 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját.

Résztvevő színházak: Átrium Film-Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, MU Színház, Nemzeti Színház, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

Vásárolja meg jegyét itt és most!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház

Most már ilyen is van: férfi spicc-cipő

A nemi egyenlőség kérdése a balettet is utolérte: egyre több férfi vágyik új magasságokba, néhányan már spicc-re is felmerészkednek.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.
Színház videó

Mi ezen a sírnivaló? – Platonov a Kamrában (VIDEÓ)

Javában tartanak a Katona József Színház új Csehov-bemutatójának a próbái Székely Kriszta rendezésében. Bepillanthattunk a munkába.