Színház

A színház hátulról - Művészbüfé

2015.09.17. 17:10
Ajánlom
Minden színházban megtalálhatjuk valamilyen formában azt a – nyilvánosan látogatható vagy a nézőforgalmi területtől elkülönülő – társalgót amely ránézésre semmiben nem különbözik a mindannyiunk által ismertektől, a különlegességét egészen más adja: az oda betérő színészek.

Dumaszínház

Blöff, avagy hús, ami nincs! és Poén platni. Ha ilyen kínálattal találkozunk az étlapon, akkor biztosan a Dumaszínházhoz tartozó étteremben járunk – ha pedig magunk körül ismert stand-uposokat fedeznénk fel, ne lepődjünk meg, inkább rendeljünk nekik egy pohárral!

A Dumaszínház étterme

A Dumaszínház étterme (Fotó/Forrás: Burszán Sándor)

József Attila Színház

A nézők szeme elől elrejtve várja a színészeket a József Attila Színház csendes, ablak nélküli művészbüféje. Kiváló hely megpihenni kicsit, és itt még akkor se néz furcsán a pultos, ha valaki fehérre sminkelt ábrázattal vagy éppen koronával a fején érkezik.

Kern András a József Attila Színház társalgójában

Kern András a József Attila Színház társalgójában

Jurányi Inkubátorház

Népszerű találkozási pont Budán a Jurányi Inkubátorház kávézója és belső udvara, ahol minden évszakban összefuthatunk szövegösszemondást tartó társulatokkal, interjút adó színészekkel vagy az éppen őket leszerződtető producerekkel.

A Jurányi Inkubátorház udvara

A Jurányi Inkubátorház udvara (Fotó/Forrás: Nagy György)

Örkény Színház

Bizonyára sokaknak ismerősek az Örkény Színház társulatát ábrázoló papírfigurák a Madách tér erkélysorán. Pontosan ott húzódnak végig a színház öltözői, mögötte pedig parányi belső világ: a színház lelke, és persze saját művészbüféje.

Örkény Színház épülete

Örkény Színház épülete

SZFE (Ódry Színpad)

Az Ódry Színpad sajátos atmoszférájához hozzátartozik az egyetemi környezetből fakadó nyüzsgés és fiatalos lendület. Az emeleten található tágas büfé egy-egy vizsgaelőadás után kiváló terepe lehet a felfokozottság levezetésének.

Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója

Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója (Fotó/Forrás: Szvoboda Péter)

Trafó

Aki a Trafóban előadást néz, már bizonyára várakozott a színház előterében található büfében, ahol nagy valószínűség szerint vagy a bárpultot támasztotta vagy az egyik asztalnak dőlve várakozott a nagyterembe való bejutásra. Aki ilyenkor időben érkezik, jó eséllyel pályázhat a kanapéra is!

A Trafó társalgója

A Trafó társalgója (Fotó/Forrás: Drucker)

Újszínház

Az Újszínház művészbüféje egy letisztult, intim hely, ahol a színészek zavartalanul tudnak felkészülni az előadásra. Máskor viszont nem a nyugalom szigeteként funkcionál, épp ellenkezőleg: premierbankettek és születésnapozások számára is kiválóan alkalmas.

Az Újszínház művészbüféje

Az Újszínház művészbüféje

Vígszínház

Legendás találkozások helyszíne a Vígszínház hátsó művészbüféje, ahol próbák közben, előadások szünetében és premiereket követően egyaránt intenzív élet zajlik. A rajongók pedig nem maradnak le semmiről, ha felnéznek néha a színház facebook-oldalára.

Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában

Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa)

Találkozzon kedvenc színészeivel!

Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 25 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját.

Résztvevő színházak: Átrium Film-Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, MU Színház, Nemzeti Színház, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

Vásárolja meg jegyét itt és most!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház lázár kati

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.