Színház

A színház mindenkié – A Veres 1 Színház jótékonysági akciója

2022.11.14. 16:05
Ajánlom
Veresegyházon civil szervezetek fogtak össze azért, hogy a lehető legszélesebb társadalmi réteghez juttassák el a kultúrát, nevezetesen a Veres 1 Színház legnépszerűbb, legsűrűbben látogatott előadásait. A jótékonysági kezdeményezéshez a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni.

Közeledik az adventi időszak. Aki igazán környezettudatosan gondolkodik, igyekszik tárgyak helyett maradandó élményt adni ajándékba.

De mi a helyzet azokkal a kultúrarajongókkal, akik a jelenlegi válsághelyzetben nem rendelkeznek megfelelő anyagi lehetőséggel ahhoz, hogy művészi élményben részesüljenek,

vagy a rezsiválság következtében anyagi helyzetük miatt lemondanak a szellemi táplálékról? Idén télen a nyolc éve alakult Veres 1 Színház egyik támogatói ötletének köszönhetően bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy „ADNIJÓ” színházjeggyel támogassa hasonló helyzetbe került társainkat.

A Veres 1 Színház egyik mecénásától ered az az ötlet, amely A SZÍNHÁZ MINDENKIÉ program keretében olyan magánszemélyeket igyekszik művészi élményhez juttatni, akiknek szerény körülményeik ezt nem teszik lehetővé. A Veresegyházi Segítő Angyalok Egyesület, a Kismosoly az életért Egyesület, illetve a Veres 1 Színház támogatói köre azonnal csatlakozott a jótékonysági kezdeményezéshez, melynek során

bárki vásárolhat az „ADNIJÓ” színházjegyekből, a megajándékozott pedig kedvére válogathat a teátrum legnépszerűbb előadásaiból.

A Veres 1 Színház tehát kedvezményes belépőjegyeket bocsát a jótékonykodni vágyó színházbarátok, valamint civil szervezetek számára, amellyel színházi élményhez juttathatják mindazokat, akik ezt nem engedhetnék meg maguknak.

A választható hat színdarab között a veresegyházi színház közkedvelt előadásai kaptak helyet. December 4-én este a neves angol humorista, Eric Chappel Hőguta című vígjátékát lehet megtekinteni, december 14-én az Orlai Produkció vendégjátékát, a Jaj, Nagyi! című előadást Molnár Piroskával a címszerepben, december 18-án 15 órától és 19 órától Presser Gábor örök klasszikusát, A padlás című musicalt, december 29-én a Hogyan nevezzelek? című vígjátékot, december 30-án pedig a Nagy Sándor által rendezett 1x3 néha 4 című bohózatot.

A támogatók kedvezményesen vásárolhatják meg a páros belépőjegyeket a fent említett színházi előadások valamelyikére,

hogy továbbajándékozhassák mindazoknak a potenciális nézőknek, akiket a Veresegyházi Segítő Angyalok Egyesület, illetve a Kismosoly az életért Egyesület megnevez. A színházjegyeket ugyancsak ezek a segítő szervezetek fogják eljuttatni az érintettekhez. „Reményeink szerint több száz olyan nézővel tudunk majd kapcsolatba kerülni, akik egyébként nem jutnának el hozzánk. A rendszeres mecénásaink jóvoltából már 150 darab ADNIJÓ jegy került megvásárlásra”  – mondja Venyige Sándor, a Veres 1 Színház ügyvezető igazgatója. A helyi civil szervezeteken kívül bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, egy vagy akár több páros színházjegy megvásárlásával.

A színházjegyek már elérhetőek a Veres 1 Színház jegyirodájában (Veresegyház, Fő út 4.). Amennyiben páros „ADNIJÓ” jegyekkel kívánja támogatni az akciót, vásárlási szándékát az info@veres1színhaz.hu email címen tudja jelezni, a tárgymezőbe pedig feltétlenül kerüljön bele a program mottója: A SZÍNHÁZ MINDENKIÉ. További információ a +36703717838-as telefonszámon kérhető. Ha kíváncsi a program fogadtatására és élményeire, kövesse a Veres 1 Színház Facebook-oldalát

Fejléckép: Jelenet a Jaj, Nagyi! előadásából (fotó/forrás: Orlai Produkciós Iroda)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház gyász

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

A Gábor Miklós- és Jászai Mari-díjas színművész 56 éves volt.
Színház ajánló

Básti Julit fia rendezi a Centrál Színház új bemutatójában

December 8-án a színház első premierjének újrahangszerelt bemutatásával ünnepli 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja.
Színház hír

Kaposváron rendezik meg jövőre az Országos Színházi Találkozót

A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont 2024. június 10. és június 16. között az Országos Színházi Találkozónak.
Színház interjú

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Színház gyász

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.