Színház

A színház nyelvén magunkról – felvételt hirdet hétvégi drámaiskolájába az Equus Studio

2021.10.05. 15:15
Ajánlom
A Csiby Gergely, Király Dániel és Szántó Balázs vezette stúdió közös játékra hívja azokat a fiatalokat, akik a színházon keresztül szeretnék jobban megismerni önmagukat és a körülöttük lévő világot.

„Azért hoztuk létre az iskolát, hogy azt a gondolatiságot, amit az SZFE-s tanulmányaink alatt a tanárainktól kaptunk – és ami úgy érezzük, hogy egyre kevésbé lesz elérhető, de nagyon hiszünk benne – továbbadhassuk a diákoknak” – mondta el a Fideliónak Csiby Gergely.

A stúdió foglalkozásai nem szorítkoznak kizárólag egy tanteremre, a szervezők igyekeznek változatos programokat biztosítani a fiataloknak.

A színészmesterség-, beszéd-, ének- és mozgásórákon túl havi rendszerességgel szerveznek majd közös színházlátogatást.

Ezek többségében olyan előadások, amelyekhez a művésztanárok is kapcsolódnak valamilyen formában – ilyen például a Rózsavölgyi Szalonban a Churchill és Garbo vagy a Keresztül-kasul, illetve a Bethlen Téri Színházban A pillangók szabadok, amely Csiby Gergely első rendezése és Szántó Balázs is játszik benne.

A színház mellett a lovaglás is fontos része lesz az oktatásnak, a stúdió ugyanis részben az immár negyedik éve sikerrel futó Equus Kör nyári táborának továbbélése.

equusstudio2-141900.jpg

Foglalkozás az Equus Kör táborában (Fotó/Forrás: Juhász Éva)

Az év során több művész is becsatlakozik majd vendégtanárként egy-egy órán, a tervek szerint például Wunderlich József is visszatér, akivel a diákok a lovas táborban már találkozhattak a zenés színészmesterség órákon.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy az iskola nem egy végzettséget adó felsőoktatási intézmény előkészítője, és a szervezők nem is ezzel a céllal indítják a képzést. Az október 10-re meghirdetett felvételin is inkább arra kíváncsiak, hogy a jelentkezőknek mi a céljuk: szeretnének-e elmélyedni a színház világában, vagy kikapcsolódásként tekintenek a foglalkozásokra, ami kiszakítja őket a mindennapos iskolai közegből. A résztvevők motivációjához alakítják majd a képzési programot.

„Olyanokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik kíváncsiak a világra és szeretnének a színházon keresztül valamit magukról, a többiekről, ezáltal pedig a körülöttük lévő világról és aktuális helyzetről”

– mondta Csiby Gergely, hozzátéve, hogy egy nyitott, szabad és kíváncsi műhely szeretnének létrehozni.

A Studio minden második vasárnap 10.00-13.00 óráig várja majd a csoport tagjait. A havi részvételi díj 14.000 Ft, amely tartalmaz hatszor 60 perc tréninget a Stúdió vezetőivel (Csiby Gergely, Király Dániel, Szántó Balázs, továbbá meghívott tanárok), a szükséges szövegkönyveket, illetve szervezett, kedvezményes színházlátogatásokat.

A közös drámajátékkal egybekötött felvételi beszélgetésre október 10-én 10.00 órakor kerül sor a K11 művészeti központban. 16-18 éves, középiskolás fiatalok jelentkezését várják, külön felvételi anyaggal nem kell készülni.

További információ a központ oldalán érhető el.

Fejléckép: Foglalkozás az Equus Kör táborában (fotó: Juhász Éva)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.