Színház

A színház nyelvén magunkról – felvételt hirdet hétvégi drámaiskolájába az Equus Studio

2021.10.05. 15:15
Ajánlom
A Csiby Gergely, Király Dániel és Szántó Balázs vezette stúdió közös játékra hívja azokat a fiatalokat, akik a színházon keresztül szeretnék jobban megismerni önmagukat és a körülöttük lévő világot.

„Azért hoztuk létre az iskolát, hogy azt a gondolatiságot, amit az SZFE-s tanulmányaink alatt a tanárainktól kaptunk – és ami úgy érezzük, hogy egyre kevésbé lesz elérhető, de nagyon hiszünk benne – továbbadhassuk a diákoknak” – mondta el a Fideliónak Csiby Gergely.

A stúdió foglalkozásai nem szorítkoznak kizárólag egy tanteremre, a szervezők igyekeznek változatos programokat biztosítani a fiataloknak.

A színészmesterség-, beszéd-, ének- és mozgásórákon túl havi rendszerességgel szerveznek majd közös színházlátogatást.

Ezek többségében olyan előadások, amelyekhez a művésztanárok is kapcsolódnak valamilyen formában – ilyen például a Rózsavölgyi Szalonban a Churchill és Garbo vagy a Keresztül-kasul, illetve a Bethlen Téri Színházban A pillangók szabadok, amely Csiby Gergely első rendezése és Szántó Balázs is játszik benne.

A színház mellett a lovaglás is fontos része lesz az oktatásnak, a stúdió ugyanis részben az immár negyedik éve sikerrel futó Equus Kör nyári táborának továbbélése.

equusstudio2-141900.jpg

Foglalkozás az Equus Kör táborában (Fotó/Forrás: Juhász Éva)

Az év során több művész is becsatlakozik majd vendégtanárként egy-egy órán, a tervek szerint például Wunderlich József is visszatér, akivel a diákok a lovas táborban már találkozhattak a zenés színészmesterség órákon.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy az iskola nem egy végzettséget adó felsőoktatási intézmény előkészítője, és a szervezők nem is ezzel a céllal indítják a képzést. Az október 10-re meghirdetett felvételin is inkább arra kíváncsiak, hogy a jelentkezőknek mi a céljuk: szeretnének-e elmélyedni a színház világában, vagy kikapcsolódásként tekintenek a foglalkozásokra, ami kiszakítja őket a mindennapos iskolai közegből. A résztvevők motivációjához alakítják majd a képzési programot.

„Olyanokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik kíváncsiak a világra és szeretnének a színházon keresztül valamit magukról, a többiekről, ezáltal pedig a körülöttük lévő világról és aktuális helyzetről”

– mondta Csiby Gergely, hozzátéve, hogy egy nyitott, szabad és kíváncsi műhely szeretnének létrehozni.

A Studio minden második vasárnap 10.00-13.00 óráig várja majd a csoport tagjait. A havi részvételi díj 14.000 Ft, amely tartalmaz hatszor 60 perc tréninget a Stúdió vezetőivel (Csiby Gergely, Király Dániel, Szántó Balázs, továbbá meghívott tanárok), a szükséges szövegkönyveket, illetve szervezett, kedvezményes színházlátogatásokat.

A közös drámajátékkal egybekötött felvételi beszélgetésre október 10-én 10.00 órakor kerül sor a K11 művészeti központban. 16-18 éves, középiskolás fiatalok jelentkezését várják, külön felvételi anyaggal nem kell készülni.

További információ a központ oldalán érhető el.

Fejléckép: Foglalkozás az Equus Kör táborában (fotó: Juhász Éva)

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

El Kazovszkij díszlet- és jelmeztervei az OSZMI-ban

Ismeretterjesztő sorozatot indított az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, melyben a színháztörténeti gyűjtemény egy-egy darabját mutatják be. November 5-én EL Kazovszkij színházi vonatkozású munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.
Színház ajánló

Kurázsi mama a Jurányiban küzd a túlélésért

A Narratíva társulat 2019-ben bemutatott előadása, a Kurázsi és gyerekei október 26-án látható a Jurányi Házban.
Színház gyász

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Színház ajánló

Új bemutatóval ünnepli Szakonyi Károlyt a Rózsavölgyi Szalon

Október 26-án, Szakonyi Károly 90. születésnapján mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a drámaíró A hatodik napon című darabját, melyet Dicső Dániel rendező és Hárs Anna dramaturg bújtatott modern köntösbe.
Színház hír

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.