Színház

A veszprémi Petőfi Színház a Koldusoperával indítja az évadot

2011.04.18. 13:06
Ajánlom
Oberfrank Pál, a színház igazgatója kihirdette a következő évad műsorát: Brecht Koldusopera című színművel indul a 2011/12-es évad a veszprémi Petőfi Színházban.

Brecht évadnyitó zenés darabját Szinetár Miklós rendezi, bemutatója szeptember 16-án lesz. Az új színházi szezon második bemutatója október 28-án Jane Austin Értelem és érzelem című színműve lesz, amelyet Valló Péter rendez. Még ebben az évben mutatják be - december 9-én - Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját, Kéri Kitty rendezésében.
A 2012-es év első bemutatója (február 10-én) Kálmán Imre Marica grófnő című nagyoperettje lesz, amelyet Méhes László rendez.

Ezt követően a társulat helyet cserél a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal, hogy ők a Kabaré című musicalt játsszák, míg a veszprémi színház Székesfehérvárott az Anna Karenina musical-operettel és a Csókos asszony című operettel vendégeskedik.

Előbemutatóként kerül színre 2012 áprilisában Gorkij Éjjeli menedékhely című drámája; a darabbal kapcsolatos érdekesség, hogy Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Veszprémben.

Eperjes Károly szeretett volna egy darabot íratni a kolontári iszaptragédiáról, beszélt is több íróval, de különböző okok miatt egyik sem tudta vállalni. Azért esett a választása az Éjjeli menedékhelyre, mert az egy "klasszikus, minőségi darab", s úgy gondolja, hogy érvényes mondanivalója van a kolontári helyzetre is. "Ennek tükrében szeretném megrendezni" - jegyezte meg Eperjes Károly.

Ifjúsági és gyermekelőadásként kerül színre idén szeptemberben, illetőleg decemberben Ottlik Géza Iskola a határon című színműve és Máté P. Gábor-Szili Péter Szerenád című mesejátéka. A Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadásra készülnek az új évadban, de három vendégszínházi előadás is lesz.

Az igazgató úgy értékelte, hogy a színház előadásait elfogadja és méltányolja a közönség, külön örvendetes az, hogy a bérletesek száma a mostani évad alatt kétezerrel emelkedett. Jelenleg 15 600 bérletes nézője van a Petőfi Színháznak - jegyezte meg, hozzátéve: a bérletek árát az új évadban nem emelik!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.