Színház

Adj egy percet! - Nó színházzal Japánért

2011.04.05. 20:28
Ajánlom
Reijiro Tsumura, a japán nó-színház jeles képviselője a Merlin Színpadán.

Mindannyian megrendülve értesültünk a március 11-i Japánt sújtó tragédiáról. A Merlin Színház és meghívottja a nó-mester Reijiro Tsumura rövid megemlékezéssel és közös gyertyagyújtással fejezik ki részvétüket április 7-én délután.

Az este során az érdeklődők megtekinthetik annak a workshopnak a bemutatóját, melyet a mester a Kaposvári Egyetem III. éves osztályának, a Színház és Filmművészeti Egyetem II. éves fizikai-színház és III. éves zenész-színház osztályának, valamint a Forte Társulat színészeinek tartott. A szervezők kérik, hogy mécsest mindenki hozzon magával!

Reijiro Tsumura és csoportja Japán déli részéről érkezett, Fukuoka városából. Tagjai hivatásos nó-színészek, kik gyerekkoruktól kezdve generációk óta ezt tanulják. Ebbe a hihetetlenül finom és intim világba enged bepillantani a csoport április 6-án 15 órakor a Bubik István Stúdiószínpadon (Új Színház) három japán NO színházas művész nyílt, szakmai bemutatójával.

Részletes program itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.