Színház

Advent Győrben - Téli Fesztivál

2010.12.07. 15:47
Ajánlom
Adventtől Újévig változatos kulturális és gasztronómiai programkavalkád várja a Győrbe látogatókat.

A találkozások városa varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkavalkáddal várja az érdeklődőket adventkor. A Belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája és 7 méter átmérőjű adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.
A Téli Fesztivál ideje alatt minden egyes nap megcsodálhatjuk - sötétedés után óránként - a különleges lézeres fényjátékot. A felújított Széchenyi tér zenés fénycsóvái, a csodás színekben táncoló, fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sültgesztenye csábító illata mellett Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér.

Bálint András, Kulka János, Szekeres Adrien, Auth Csilla, Fábry Sándor mellett többek között fellépnek a Győri Filharmonikusok, az Alma, a Star Machine együttesek, a Bencés és Palestrina kórusok is. A Kaláka együttes Sebestyén Mártával és Sebő Ferenccel, a Boleró Fúvósegyüttes Illényi Katicával mutatkozik be, de lesz Boogie Woogie és Blues Est, Nemzetközi Latin-amerikai Táncverseny és Nemzetközi Betlehemes Találkozó is. A Mikulás és Krampusz programok mellett a rendezvény eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem. A paraszti disznóvágás a Belvárosban, a Szigetközi Halkülönlegességek Napja és az Ünnepi Bejgli Sütés fokozza adventi jókedvünket Győrben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Ne próbáljuk eldönteni, hogy a saját határaink a gyerek határai is

Így foglalta össze a beszélgetést vezető Veiszer Alinda a gyerek- és ifjúsági színházról szóló Jó kérdés legfontosabb tanulságát. A konklúziót Hoffer Károly bábszínész, bábrendező, látványtervező, Pogány Judit színművész és Vidovszky György rendező segítették levonni a moderátornak, a hallgatóknak, és most a Fidelio olvasóinak is.
Színház interjú

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Színház hír

Pogány Judit a Kritikus Céh életműdíjasa

Az életműdíjat Pogány Judit szeptember 22-én, a Színikritikusok díjának átadó gáláján veszi majd át a Katona József Színházban.
Színház kisvárda

Összeállt a kisvárdai színházi fesztivál programja

A 12 versenyelőadás mellett 11 versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, bábelőadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepel a június 21. és 29. között megrendezendő Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.
Színház ajánló

A kirekesztésről szóló előadással járja az ország iskoláit két fiatal színész

Eke Angéla és Bán Bálint Elfog/adsz címmel készített diákoknak szóló vizuális nevelési programot, amelyen keresztül az elfogadás fontosságát hangsúlyozzák.