Színház

Advent Győrben - Téli Fesztivál

2010.12.07. 15:47
Ajánlom
Adventtől Újévig változatos kulturális és gasztronómiai programkavalkád várja a Győrbe látogatókat.

A találkozások városa varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkavalkáddal várja az érdeklődőket adventkor. A Belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája és 7 méter átmérőjű adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.
A Téli Fesztivál ideje alatt minden egyes nap megcsodálhatjuk - sötétedés után óránként - a különleges lézeres fényjátékot. A felújított Széchenyi tér zenés fénycsóvái, a csodás színekben táncoló, fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sültgesztenye csábító illata mellett Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér.

Bálint András, Kulka János, Szekeres Adrien, Auth Csilla, Fábry Sándor mellett többek között fellépnek a Győri Filharmonikusok, az Alma, a Star Machine együttesek, a Bencés és Palestrina kórusok is. A Kaláka együttes Sebestyén Mártával és Sebő Ferenccel, a Boleró Fúvósegyüttes Illényi Katicával mutatkozik be, de lesz Boogie Woogie és Blues Est, Nemzetközi Latin-amerikai Táncverseny és Nemzetközi Betlehemes Találkozó is. A Mikulás és Krampusz programok mellett a rendezvény eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem. A paraszti disznóvágás a Belvárosban, a Szigetközi Halkülönlegességek Napja és az Ünnepi Bejgli Sütés fokozza adventi jókedvünket Győrben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.