Színház

Akit a színészet kétszer is megtalált

2016.09.28. 11:18
Ajánlom
A színészet az a terület, amiben Nagy Dániel Viktor a legotthonosabban mozog, de a sokoldalú fiatal tehetség igyekszik megtalálni magát a zenében, a filmezésben és a szinkronizálásban is.

Nagy Dániel Viktor tavaly az FHB Bank támogatásával Junior Prima Díjban részesült, amely kapcsán kiemelte: „Mindenkinek szüksége van rá az életében, hogy visszajelzéseket kapjon arról, hol tart, és elismerjék azt, amit csinál. A díjak ezért nagyon fontosak egy művész pályáján.”

Nagy Dániel Viktor

Nagy Dániel Viktor (Fotó/Forrás: Szkárossy Zsuzsa / FHB Bank)

Dánielt már egészen fiatalon megérintette a szereplés varázsa: ötéves korában együtt szerepelt egy filmben Szinetár Dórával és Stohl Andrással, ezt követően pedig már nem volt megállás. „Rengeteg castingra és reklámszereplésre hívtak, úgyhogy a szüleim egy idő után »eltiltottak« a pályától, mert nem akartak magánsuliba járatni. Az apám azt mondta, hogy ha újra meg akar találni a színészet, majd megtalál. Tizennyolc évesen aztán nem is volt más elképzelésem, a Színművészetire jelentkeztem” – meséli, ahol aztán végzett 2013-ben Novák Eszter és Selmeczi György zenész színművész osztályában.

A szabadúszóként dolgozó művész számos budapesti és vidéki társulattal dolgozott már együtt, játszik kőszínházakban és alternatív társulatokban egyaránt. Ahogy fogalmaz, a különböző munkák kiegészítik egymást. „Vannak olyan helyek, ahol különösen otthonosan érzem magam. Érdekel az alternatív színházcsinálás is, de nem tudnám nélkülözni azt a fajta színházat sem, amit a Belvárosiban csinálunk” – teszi hozzá. Egyik legutóbbi független színházi munkája az RS9-ben látható Medve című produkció, Preiszner Miklós rendezésében. „Szeretem ezt az előadást, mert sok mindenre lehetőséget ad, ugyanis szokatlan megoldásokat tartalmaz, és egy nagyon sokszínű csapat hozta létre” – meséli.

Idén nyáron mutatták be az Egy fenékkel két lovat című előadást Pelsőczy Réka rendezésében, amelyet ősztől a Belvárosi Színházban láthat a közönség. Dániel idén a 100 szóban Budapest történetíró-pályázat zsűrijét is erősíti Winkler Nóra és Térey János oldalán, ahol ezeregyszáz pályaművet kell értékelniük. A legjobbnak ítélt alkotásokat Szilágyi Csengével közösen adja majd elő a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

Nagy Dániel Viktor a 2015-ös díjátadón

Nagy Dániel Viktor a 2015-ös díjátadón (Fotó/Forrás: Halász Nóra)

A jövőbeni munkák között szerepel egy monodráma, amelyet Rába Roland fog rendezni a Jurányi Házban, ezt megelőzően pedig ismét együtt dolgoznak majd Fehér Balázs Benővel, akivel korábbról a Tajtékos napok című előadást jegyzik közösen. Ugyancsak a most induló évadra terveznek egy közös produkciót létrehozni Sposits Árpáddal, amelyben Mészáros Blanka lesz a partnere, a terveik szerint pedig az előadást utaztatnák is. A színház mellett a zenélés is egyre komolyabban teret hódít Dániel életében. Hrutka Róbertet közösen adnak koncertet október 17-én a CAFe Budapest keretében, amely készülő közös lemezük fázisbemutatója is egyben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.
Színház kritika

Törőcsik Mari ott sem volt, mégis főszereplő lett a Sztalker előadásában

Nem gyerekjáték, hanem igazi férfimunka volt az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós vezette Sztalker Csoport bemutatkozó előadása, a Míg fekszem kiterítve, amely az Ördögkatlan fesztiválon debütált.
Színház ian mckellen

Ian McKellen saját élettörténeteivel kárpótolta az elmaradt előadás nézőit

Kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia a Lear király egyik előadását Ian McKellennek a londoni West Enden, de a színész megkérte a közönséget, hogy hallgassák meg pályafutása legemlékezetesebb történeteit.