Színház

Alföldi: „A semmit kívántam az újságírónőnek”

2011.05.25. 11:57
Ajánlom
Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra.

Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. "Nincs mitől félnem. Annak ellenére sem, hogy bizonyos politikai erők kulturális szabadságharcot hirdettek. Tiszta lelkiismerettel megyek holnap a miniszterhez. A pénteki sajtótájékoztatómon nem történt verbális nemi erőszak, senkit nem sértettem meg emberi méltóságában." - mondta.

Felolvasta a jegyzőkönyvből a pontos párbeszédet, amely a pénteki sajtótájékoztatón közte, Sinkovits Szilvia, a Nemzeti 1 Televízió riportere és a többi megjelent újságíró között zajlott, majd megállapította, hogy újságírói provokációra történt a kijelentése, "a párbeszéd stílusát, hangnemét ő határozta meg".

Figyelmeztetett arra, hogy Az ember tragédiája római színében nem szerepelnek sem meztelen, sem félmeztelen színészek, és mivel színházról beszélünk, a színpadon orális aktus nem történt, így tehát nyelvtanilag semmit nem kívánt az újságírónőnek. Ezek után idézeteket olvasott fel az elmúlt 9 hónap jobboldali sajtóban megjelent cikkeiből, híreiből és a parlamenti felszólalások szövegeiből. Újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A sajtótájékoztató végén Blaskó Péter lépett a színpadra, és kérte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, hogy fontolja meg a döntését, mert Alföldi Róbert eltávolításával egy komoly és színvonalas megkezdett munka szakadna meg a Nemzeti Színházban.

A sajtótájékoztatón készült vágatlan videót itt lehet megnézni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Színház

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Boeing, Boeing, Koccanás és Mágnás Miska – Évadot hirdetett a Vörösmarty Színház

Ami félbetört, azt összeillesztjük – hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján május 28-án. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is.
Színház hír

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

Az idei évre meghirdetett előadásokat jövőre rendezik meg a Dóm téren. Azoktól a nézőktől, akik megtehetik, azt kérik, ne váltsák vissza belépőjüket, ezzel támogatva a fesztivált.
Színház hír

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Színház hír

„A sietség oka nehezen érthető” – A Színház- és Filmművészeti Egyetem közleménye

Közleményben reagált a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése az intézménnyel kapcsolatos törvénytervezetre. Mint írják, bíznak benne, hogy az egyetem és a fenntartó érdekei közösek.
Színház ajánló

Művészek saját otthonában játszódnak a Madách Színház online bemutatói

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János szereplésével tart élő bemutatósorozatot a Madách Színház az interneten.