Színház

Alföldi: „A semmit kívántam az újságírónőnek”

2011.05.25. 11:57
Ajánlom
Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra.

Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. "Nincs mitől félnem. Annak ellenére sem, hogy bizonyos politikai erők kulturális szabadságharcot hirdettek. Tiszta lelkiismerettel megyek holnap a miniszterhez. A pénteki sajtótájékoztatómon nem történt verbális nemi erőszak, senkit nem sértettem meg emberi méltóságában." - mondta.

Felolvasta a jegyzőkönyvből a pontos párbeszédet, amely a pénteki sajtótájékoztatón közte, Sinkovits Szilvia, a Nemzeti 1 Televízió riportere és a többi megjelent újságíró között zajlott, majd megállapította, hogy újságírói provokációra történt a kijelentése, "a párbeszéd stílusát, hangnemét ő határozta meg".

Figyelmeztetett arra, hogy Az ember tragédiája római színében nem szerepelnek sem meztelen, sem félmeztelen színészek, és mivel színházról beszélünk, a színpadon orális aktus nem történt, így tehát nyelvtanilag semmit nem kívánt az újságírónőnek. Ezek után idézeteket olvasott fel az elmúlt 9 hónap jobboldali sajtóban megjelent cikkeiből, híreiből és a parlamenti felszólalások szövegeiből. Újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A sajtótájékoztató végén Blaskó Péter lépett a színpadra, és kérte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, hogy fontolja meg a döntését, mert Alföldi Róbert eltávolításával egy komoly és színvonalas megkezdett munka szakadna meg a Nemzeti Színházban.

A sajtótájékoztatón készült vágatlan videót itt lehet megnézni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Erős, makacs és érzékeny - Meryl Streep 70 éves

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike, akit 21 alkalommal jelöltek Oscar és 31 alkalommal Golden Globe díjra. Portré.
Színház

„Egy Beethoven-koncert után kisebb a valószínűsége annak, hogy valakit fejbe verjünk”

Az Ördögkatlan két megálmodójával, Kiss Mónikával és Bérczes Lászlóval arról beszélgettünk, miből fakad a fesztivál egyedi hangulata és milyen új fellépőket avatnak idén, de néhány praktikus tanáccsal is ellátják azokat, akik kedvet kapnának ellátogatni a fesztiválra július 30. és augusztus 3. között.
Jazz/World

M és Ö és R és K, avagy nem tudom, milyen zene ez, de nagyon jó

Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues, nem is ez a lényeg, hanem hogy a Mörk nem csak azt tudja, hogyan zenéljen, hanem azt is, hogyan zenéljen Neked.
Jazz/World

David Gilmour 6 milliárd forintért adta el a gitárjait, hogy segítse a klímakatasztrófa elleni harcot

A Pink Floyd gitáros-énekese, a Wish You Were Here szerzője rekordáron adta el a hangszereit, azokat is, amiket az ikonikus lemezein használt. Egy zöld szervezetet támogat a pénzzel.
Zenés színház

Aj Vej-vej Turandotot rendez Rómában

A hazájában játszódó Puccini-operának a kínai képzőművész nemcsak a rendezője lesz, hanem ő tervezi a jelmezeket is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

FRISS – Fiatal tehetségek a Szentendrei Teátrum színpadán

A Szentendrei Teátrum 1969-ben fiatal színihallgatók ötlete nyomán jött létre és azóta is épít a fiatal, feltörekvő tehetségekre.
Színház interjú

„Egy Beethoven-koncert után kisebb a valószínűsége annak, hogy valakit fejbe verjünk”

Az Ördögkatlan két megálmodójával, Kiss Mónikával és Bérczes Lászlóval arról beszélgettünk, miből fakad a fesztivál egyedi hangulata és milyen új fellépőket avatnak idén, de néhány praktikus tanáccsal is ellátják azokat, akik kedvet kapnának ellátogatni a fesztiválra július 30. és augusztus 3. között.
Színház ajánló

Eszenyi Enikő a Vígszínház zenés szuperprodukcióiról a Fidelio Klasszikban

A nagy Gatsbyről és a Mágnás Miskáról Eszenyi Enikő mesél a Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorában június 22-én a 92.1-en. Fesztiválkörképünkben a Balatonfüredi Gitárfesztiválról és az Ördögkatlanról beszélgetünk Eötvös Józseffel és Bérczes Lászlóval.
Színház ajánló

Idegengyűlölet és a másság iránti elutasítás a Spirit Színház új bemutatójának középpontjában

Czeizel Gábor rendezésében mutatja be a Spirit Színház Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját, a főbb szerepekben Hegyi Barbara, Jerger Balázs és Jantyik Csaba látható.
Színház poszt

Magyar Teátrumi Társaság furcsállja a Magyar Színházi Társaság kilépését

A Magyar Teátrumi Társaság elnöksége közleményben reagált a Magyar Színházi Társaság kilépésére a POSZT-ot szervező nonprofit cégből.