Színház

Alföldi: „A semmit kívántam az újságírónőnek”

2011.05.25. 11:57
Ajánlom
Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra.

Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. "Nincs mitől félnem. Annak ellenére sem, hogy bizonyos politikai erők kulturális szabadságharcot hirdettek. Tiszta lelkiismerettel megyek holnap a miniszterhez. A pénteki sajtótájékoztatómon nem történt verbális nemi erőszak, senkit nem sértettem meg emberi méltóságában." - mondta.

Felolvasta a jegyzőkönyvből a pontos párbeszédet, amely a pénteki sajtótájékoztatón közte, Sinkovits Szilvia, a Nemzeti 1 Televízió riportere és a többi megjelent újságíró között zajlott, majd megállapította, hogy újságírói provokációra történt a kijelentése, "a párbeszéd stílusát, hangnemét ő határozta meg".

Figyelmeztetett arra, hogy Az ember tragédiája római színében nem szerepelnek sem meztelen, sem félmeztelen színészek, és mivel színházról beszélünk, a színpadon orális aktus nem történt, így tehát nyelvtanilag semmit nem kívánt az újságírónőnek. Ezek után idézeteket olvasott fel az elmúlt 9 hónap jobboldali sajtóban megjelent cikkeiből, híreiből és a parlamenti felszólalások szövegeiből. Újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A sajtótájékoztató végén Blaskó Péter lépett a színpadra, és kérte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, hogy fontolja meg a döntését, mert Alföldi Róbert eltávolításával egy komoly és színvonalas megkezdett munka szakadna meg a Nemzeti Színházban.

A sajtótájékoztatón készült vágatlan videót itt lehet megnézni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Klasszikus

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.