Színház

Alkalmazkodj a Trafóban!

2010.10.31. 10:00
Ajánlom
A Psychocafé című sorozat november 3-i állomása a Trafó, Börcsök Enikő Nemsenkilény című előadásához kapcsolódva.

A Psychocafé irodalmi szalonok, kávéházi társaságok hangulatát felelevenítve igyekszik népszerűsíteni a lélek tudományát. Egy olyan fórum, amely megteremti a megszólalás lehetőségét, az együtt-gondolkodás élményét, módot ad a tapasztalat- és véleménycserére. Az előadásokon neves szakemberekkel, közéleti személyiségekkel, írókkal, tudósokkal, művészekkel találkozhatnak az érdeklődők. Kötetlen beszélgetés, parázs vita egy csésze finom kávé mellett.

A harmadik, novemberi találkozó nem a megszokott keretek között zajlik: az este a Nemsenkilény című előadás köré szerveződik, a helyszín a Trafó, témája: az alkalmazkodás.

Meghívott vendégek:
- dr. Szabó Mónika egyetemi adjunktus, szociálpszichológus, tréner, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ munkatársa,
- Erőss Zsolt hegymászó,
- Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda vezetője.
Moderátor:Veiszer Alinda.

Az előadás után Börcsök Enikő is csatlakozik a beszélgetéshez.

2010. november 3. 18:00 - Psychocafé: Alkalmazkodás; 20:00 Nemsenkilény (Trafó)

www.mipszi.hu

www.psychocafe.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

140 év óta először elmarad a Royal Shakespeare Company évada

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - jelentette be közleményében a társulat művészeti igazgatója.
Színház gyász

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Színház ajánló

Sikerdarabokat tesz online elérhetővé a Játékszín

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal.
Színház hír

Ujj Mészáros Károly rendezi az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum közös előadását

Didier Caron Hamis hang című drámájának augusztus végi bemutatójával indul az Orlai Produkciós Iroda 2020/2021-es évada. A fordulatokkal teli, felkavaró kortárs francia darab Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor előadásában látható.
Színház hír

Boeing, Boeing, Koccanás és Mágnás Miska – Évadot hirdetett a Vörösmarty Színház

Ami félbetört, azt összeillesztjük – hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján május 28-án. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is.