Színház

Alkalmazkodj a Trafóban!

2010.10.31. 10:00
Ajánlom
A Psychocafé című sorozat november 3-i állomása a Trafó, Börcsök Enikő Nemsenkilény című előadásához kapcsolódva.

A Psychocafé irodalmi szalonok, kávéházi társaságok hangulatát felelevenítve igyekszik népszerűsíteni a lélek tudományát. Egy olyan fórum, amely megteremti a megszólalás lehetőségét, az együtt-gondolkodás élményét, módot ad a tapasztalat- és véleménycserére. Az előadásokon neves szakemberekkel, közéleti személyiségekkel, írókkal, tudósokkal, művészekkel találkozhatnak az érdeklődők. Kötetlen beszélgetés, parázs vita egy csésze finom kávé mellett.

A harmadik, novemberi találkozó nem a megszokott keretek között zajlik: az este a Nemsenkilény című előadás köré szerveződik, a helyszín a Trafó, témája: az alkalmazkodás.

Meghívott vendégek:
- dr. Szabó Mónika egyetemi adjunktus, szociálpszichológus, tréner, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ munkatársa,
- Erőss Zsolt hegymászó,
- Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda vezetője.
Moderátor:Veiszer Alinda.

Az előadás után Börcsök Enikő is csatlakozik a beszélgetéshez.

2010. november 3. 18:00 - Psychocafé: Alkalmazkodás; 20:00 Nemsenkilény (Trafó)

www.mipszi.hu

www.psychocafe.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Színház

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Már lehet jegyet venni az idei Színházak Éjszakájára

Egyetlen éjszaka alatt akár 34 budapesti színházba is ellátogathatnak a legkitartóbb színházrajongók szeptember 21-én, a nyolcadik Színházak Éjszakáján. Budapest egyik kötelező kulturális programjára online már megválthatók a kedvezményes jegyek.
Színház hír

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Színház hír

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Színház ajánló

Idén nyáron is Siófokra költözik a Játékszín

Tavaly debütált a budapesti Játékszín előadássorozata a siófoki Színparton. Idén július 6-tól hat szombat estén ismét várják a déli part legnagyobb szabadtéri játszóhelyének közönségét.
Színház ajánló

Shakespeare rafinált történetét próbálják Kaszásdűlőn

A lehetetlen és a valószínűtlen válik valósággá a Tévedések vígjátékában, amelyet Dicső Dániel rendezésében láthat a közönség július 6-án a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren.