Színház

Alternatív színházi képzés vihet közelebb önmagunkhoz

2022.08.11. 14:50
Ajánlom
A TIM Stúdió tréningjeinek résztvevői olyan szituációkat játszanak el, amelyek által újragondolhatják határaikat és színházi gyakorlatot szerezhetnek. A 2022/23-as évad jelentkezési időszaka már elindult.

A TIM Stúdiót Tőzsér István Martin alapította 2013-ban. A színházi-művészeti közösség 2019-ben egyesületként nyerte el mai formáját, amely a közösség igényeivel, céljaival összhangban alakul folyamatosan. A stúdió alternatív színházi képzést nyújt, emellett pedig a pszichológiai-önismereti fejlődésre is nagy hangsúlyt fektetnek bevont szakemberek támogatásával.

A tréningek során a stúdiótagok olyan szituációkban és gyakorlatokban vehetnek részt, amelyek által nyitottabbá válhatnak, újragondolhatják határaikat és színházi gyakorlatot szerezhetnek.

A három szakmai csoport előmeneteli rendszert kínál: az előkészítő csoportból a megfelelő felkészítés után el lehet jutni az alkotó csoportig: tehát egészen kezdő érdeklődők előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy a megfelelő tapasztalat megszerzése után alkotóként is kipróbálhatják magukat.

Foto_TIMStudio-143004.jpg

A TIM Stúdió foglalkozása (Fotó/Forrás: TIM Stúdió)

A Stúdió szakmai stábja is komoly előrelépést tudhat maga mögött: Mészáros Blanka, Lukács Levente és Tőzsér István Martin mellett Kelemen Márta, Dino Benjamin és Szalai Ádám dolgozik a stúdiótagokkal. A stúdió tagjaival Lászlóffy Juli pszichológus is foglalkozik mentális egészségük ápolása és az önismereti úton való támogatásuk érdekében, míg az alkotó csoport mellett Fodor Orsolya meghívott rendező dolgozik.

A jelentkezési időszak megkezdődött, szeptember 6-ig várják az érdeklődőket. 

További információ itt érhető el.

Fejléckép: Résztvevők a TIM Stúdió foglalkozásán (forrás: TIM Stúdió)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház magazin

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Színház hír

Egy darab, ami mindent tud a szerelemről – Mohácsi János rendezésében mutatja be Az üvegcipőt a Vígszínház

Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka, amelynek ősbemutatója 1924-ben volt a Vígszínházban, szombaton a Mohácsi testvérek átiratában tér vissza a teátrumba.
Színház hír

13 produkció versenyez az online térben zajló eSzínház Fesztiválon

Szeptember 22. és október 1. között immáron harmadik alkalommal rendezik meg az ország egyetlen online színházi találkozóját, az eSzínház Fesztivált. A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, továbbá közönségdíjat és különdíjakat is átadnak.
Színház hír

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Színház ajánló

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében.