Színház

Alternatív színházi képzés vihet közelebb önmagunkhoz

2022.08.11. 14:50
Ajánlom
A TIM Stúdió tréningjeinek résztvevői olyan szituációkat játszanak el, amelyek által újragondolhatják határaikat és színházi gyakorlatot szerezhetnek. A 2022/23-as évad jelentkezési időszaka már elindult.

A TIM Stúdiót Tőzsér István Martin alapította 2013-ban. A színházi-művészeti közösség 2019-ben egyesületként nyerte el mai formáját, amely a közösség igényeivel, céljaival összhangban alakul folyamatosan. A stúdió alternatív színházi képzést nyújt, emellett pedig a pszichológiai-önismereti fejlődésre is nagy hangsúlyt fektetnek bevont szakemberek támogatásával.

A tréningek során a stúdiótagok olyan szituációkban és gyakorlatokban vehetnek részt, amelyek által nyitottabbá válhatnak, újragondolhatják határaikat és színházi gyakorlatot szerezhetnek.

A három szakmai csoport előmeneteli rendszert kínál: az előkészítő csoportból a megfelelő felkészítés után el lehet jutni az alkotó csoportig: tehát egészen kezdő érdeklődők előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy a megfelelő tapasztalat megszerzése után alkotóként is kipróbálhatják magukat.

Foto_TIMStudio-143004.jpg

A TIM Stúdió foglalkozása (Fotó/Forrás: TIM Stúdió)

A Stúdió szakmai stábja is komoly előrelépést tudhat maga mögött: Mészáros Blanka, Lukács Levente és Tőzsér István Martin mellett Kelemen Márta, Dino Benjamin és Szalai Ádám dolgozik a stúdiótagokkal. A stúdió tagjaival Lászlóffy Juli pszichológus is foglalkozik mentális egészségük ápolása és az önismereti úton való támogatásuk érdekében, míg az alkotó csoport mellett Fodor Orsolya meghívott rendező dolgozik.

A jelentkezési időszak megkezdődött, szeptember 6-ig várják az érdeklődőket. 

További információ itt érhető el.

Fejléckép: Résztvevők a TIM Stúdió foglalkozásán (forrás: TIM Stúdió)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Zenében megélt ünnep Pannonhalmán – jubilál az Arcus Temporum fesztivál

Eötvös Péter és Mozart művészetével ünnepel az idén 20 éves Arcus Temporum Művészeti Fesztivál Pannonhalmán augusztus 23–25. között. Ráadásul a jubileum egybeesik a bencés szerzetesközösség temploma, a Szent Márton-bazilika felszentelésének 800. évével.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.
Zenés színház

Szikrák és vízcseppek – Aida a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Tíz év után ismét az Aida került színre az Ausztriában található Szentmargitbányai Kőfejtő hatalmas szabadtéri színpadán. Nem ez volt azonban az egyetlen visszatérés: ismét Thaddeus Strassberger rendező munkáját láthatta a közönség.
Klasszikus

„Tudatosítani kell a világban, hogy Auer Lipót magyar, ráadásul veszprémi volt” – interjú Kováts Péterrel, az Auer Fesztivál művészeti vezetőjével

Kerek évfordulóhoz érkezett a veszprémi születésű, világhírű hegedűművésznek, Auer Lipótnak szentelt fesztivál. Az ünnepi programról az eseménysorozat alapítójával, Kováts Péter hegedűművésszel beszélgettünk.
Plusz

Mintha elkezdtük volna szeretni a saját városainkat – beszélgetés Zubreczki Dávid építészeti mesemondóval

A Kultkikötő szervezésében idén nyáron nyolc helyszínen hallgathatók meg Zubreczki Dávid vetítéssel egybekötött történetmesélős előadásai Templomséták a Balaton körül címmel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

A versenyprogram mellett vizsgaelőadásokat is láthatunk az idei Szemle Pluszon

Augusztus 24. és szeptember 9. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad Szemle Plusz programsorozata, amelyen a Fidelio is díjazza az egyik előadást.
Színház ajánló

Az anya – Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével készül bemutató a Karinthy Színházban

A budapesti Karinthy Színház várakozással teli izgalommal jelenti be Florian Zeller Az anya című fekete komédiájának budapesti ősbemutatóját. Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatával együttműködésben valósul meg, amit az üzbég származású, nemzetközileg elismert rendező, Talgat Batalov állít színpadra.
Színház ajánló

Idén is Szegeden láthatók a legizgalmasabb színházi előadások – jön a THEALTER

Július 27. és augusztus 2. között rendezik meg a 34. THEALTER színházi fesztivált Szegeden. A jól ismert fellépők mellett új formációkkal, fiatalokból szerveződő csapatokkal is találkozhatnak a szegediek és az ide látogató nézők.
Színház gyász

Elhunyt Szatmári Liza

Az Aase- és Gobbi Hilda-díjas színésznő július 20-án, életének 97. évében hunyt el. Szatmári Liza hetvenhárom éve volt a Vígszínház tagja, halálhírét a társulat közölte.
Színház hír

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz.