Színház

Aludj el szépen, Kedves Néző!

2010.10.14. 09:00
Ajánlom
Hálószínházzal szolgál jövőre a londoni Duckie Társulat: előadásának címe Altatódal.

Egy nagy, közös hálószobává változik jövő nyáron a Barbican Center Pit Színháza. Egy-, két- és háromszemélyes ágyak várják a nyugodt alvásra vágyókat. A Mark Whitelaw rendezte előadáson senkinek nem kell attól tartania, hogy a mellette ülő oldalba böki a könyökével. Míg a szokásos színházi előadásokon a társulat nemigen örül annak, ha a nézők közül elalszanak a darabon, az Altatódal akkor bukhat meg, ha mindenki ébren marad alatta, netán még fel is élénkül.

A nézőket arra kéri a társulat, hogy este tízre legyenek a színházban, vetkőzzenek pizsamára és mossanak fogat. A hölgyek és az urak számára külön tusoló is rendelkezésre áll a helyszínen. Az előadás fél tizenegykor kezdődik, s a cél, hogy a nézők a lehető legkellemesebben - akárcsak gyermekként szüleik mesélésére - álomba szenderüljenek. A szép nyári éjszakán 90 perces nyugtató mesélést és holdfényes szerenádot hallhat - aki kibírja addig ébren. Hét órányi pihentető alvás után pedig ébresztő és reggeli is jár show mellé. Jegyek 42 fonttól - 13 ezer forint - válthatók, az ár magában foglalja az előadást, az ágyat, az ébresztést és a reggelit: mintha csak egy belvárosi szállodában töltene el valaki egy éjszakát.

Simon Casson, a darab 37 esztendős producere saját bevallása szerint mindig elalszik, ha színházba megy. Innen jött az ötlet: miért ne küldhetnék szándékosan aludni a színházba látogatókat.

A Duckie kabarétársulat 1995-ös megalakulása óta kísérletezéseiről ismert, C'est Barbican című előadásáért 2004-ban Olivier-díjjal jutalmazták.

Az Altatódal 2011. június 24-től július 24-ig lesz műsoron - premierjéig még 233-at kell aludni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Klasszikus

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.