Színház

Anyád Kínja: Nőnap alkalmából nőkről és anyákról nemcsak nőknek

2020.03.03. 12:00
Ajánlom
Az Orfeumban folyamatosan műsoron lévő Anyád Kínja című előadásban feltárulnak azok az életképek és mindennapi helyzetek, amiket egy édesanya megél, átél, túlél.

Nőből anyává válni olyan utazás, amit csupa különleges momentum kísér, amire előtte nem gondoltunk volna, utólag pedig már nem is emlékszünk rá. A Nőnap remek alkalom arra, hogy elgondolkozzunk azon milyen is nőnek/anyának lenni egyszerre a mindennapokban. Honnan van idő a gyerekekre és magunkra? Honnan van az erő a család összetartására. Az Orfeum saját rendezésű Anyád Kínja című előadása remek sorvezető mindehhez.

Az Orfeumban folyamatosan műsoron lévő Anyád Kínja című előadásban

feltárulnak azok az életképek és mindennapi helyzetek, amiket egy édesanya megél, átél, túlél.

A darab frenetikus humora és a zenei betétek olyan könnyedséggel oldják a téma feszültségét, hogy a vendégek észre sem veszik, már sokkal inkább magukon nevetnek, nem pedig a darabon. A minden esten telt házas produkció különböző hazai és külföldi blogok tapasztalatait gyűjti egybe: négy nő – Haumann Petra, Horváth Lili, Kisfalvi Krisztina és Oszter Alexandra – tabuk nélkül, kellő humorral mesél-énekel a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

DSC_828627-145342.jpg

Anyád kínja (Fotó/Forrás: Orfeum)

A vacsoraszínházi est még a legelfoglaltabb anyukák számára is tökéletes választás, hiszen szórakoztató színházi program, amelyet 3-fogásos vacsora kísér. Az érkezést követően a vendégek ruhatárban helyezik el a kabátokat, utána egy hostess az asztalukhoz kíséri őket, és miközben a teremben kellemes háttérzene szól,

egy felszolgáló azonnal felveszi az ital-rendelésüket, egy másik pedig hozza az előre megrendelt előételt. Mire az előadás elkezdődik, már nem éheznek, nem szomjasak.

A darab első része után érkezik a főétel, rendelhető újabb ital. A kényelem legmagasabb fokát az biztosítja, hogy a vendégek asztaloknál ülnek, előttük ott található az italuk, amelyből bármikor kortyolhatnak anélkül, hogy bárkit zavarnának ezzel. Az előadás után az asztaltársaságnak van ideje a desszert elfogyasztása közben feldolgozni és megvitatni a látottakat, nem kell hazarohanni.

DSC_845362-145342.jpg

Anyád kínja (Fotó/Forrás: Orfeum)

A vacsoraszínház komplex program az időzavarral küzdő édesanyáknak: színházi előadás vacsorával. Elég felvenni a legszebb ruhát, elfoglalni a fenntartott helyet és az asztaltársasággal elfogyasztani a megrendelt ételt. A darab minden hónapban, így márciusban is többször lesz műsoron. Az előadás 20 órakor kezdődik, de érdemes a megadott kapunyitásra, 19 órára érkezni, hogy kényelmesen elfogyaszthassák az előételt az első felvonás előtt.

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amikor Pavarottit kifütyülték a milánói Scalában

Mindenkinek lehet gyenge pillanata, még az isteni Lucianónak is, az olasz operaközönség azonban nem elnéző. 1992-ben, egy Don Carlos előadáson még őt is kifütyülték.
Színház

Folytatódik a vita az SZFE körül, ezek a legújabb fejlemények

Megszólalt a kinevezett kuratórium két tagja, az egyetem diákjai videóban válaszoltak.
Zenés színház

„A művészet szépsége, hogy korlátok között szabadok lehetünk”

Az államalapítás ünnepének előestéjén, augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon felcsendülnek a Bánk bán című opera csodaszép, minden magyar számára ismerős dallamai. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében létrejövő produkció főbb szerepeiben Molnár Levente mellett Fischl Mónikát és Mester Viktóriát is láthatja majd a közönség. Az előadás karmesterével, a Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész Kesselyák Gergellyel a közelgő premier kapcsán beszélgettünk.
Színház

Színházi összefogás a koronavírus terjedése ellen

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság részvételével egyeztettek a budapesti teátrumok a nézőket és a színházakat érintő ajánlásokról.
Színház

Ősbemutatókkal és különlegességekkel készül új évadára a Thália

Augusztus 10-től teljes gőzzel zajlik a munka a Thália Színházban – ettől a naptól folytatódnak a Gyilkosság az Orient Expresszen című nagyszabású produkció próbái, és hamarosan elkezdődnek a felújítópróbák is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Hallássérült nézőknek tart online bemutatót a Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon Facebook oldalán szombaton 19.30-kor hallássérült nézők is követhetik a Tisztelt Hazudozó! című előadást Bödök Ilona jelnyelvi tolmácsolásában.
Színház ajánló

Kun László élete és koronázása az Aranybullánál

Augusztus 21-23. között az Aranybulla környéke is megtelik a színház különleges atmoszférájával, hiszen több mint háromszáz fős nézőtérrel ott épül fel a Koronázási Szertartásjáték színpada. Ezúttal IV. Kun László története elevenedik meg Szikora János rendezésében Sarádi Zsolttal, a Vörösmarty Színház új társulati tagjával a címszerepben.
Színház interjú

Látvány és katarzis - Interjú Fekete Annával

Fekete Anna tervezi a Hamis hang díszletét és jelmezeit. A francia kamaradarabot a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda augusztus 22-én mutatja be Szentendrén.
Színház interjú

Mit is akarok, mikor lennék boldog? – Beszélgetés Béres Mártával

Különleges munkamódszer egy emberközpontú szláv rendezővel, színészi csapatmunka és saját monológ a regényből. Béres Márta is készül Kisvárdára, néhány nappal ezelőtt már az előadással álmodott. Az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásának címszereplőjével Oláh Zsolt beszélgetett.
Színház ajánló

Egy hét múlva kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

2020. augusztus végén harminckettedszer rendezik meg a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját, Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléjét.