Színház

Anyád Kínja: Nőnap alkalmából nőkről és anyákról nemcsak nőknek

2020.03.03. 12:00
Ajánlom
Az Orfeumban folyamatosan műsoron lévő Anyád Kínja című előadásban feltárulnak azok az életképek és mindennapi helyzetek, amiket egy édesanya megél, átél, túlél.

Nőből anyává válni olyan utazás, amit csupa különleges momentum kísér, amire előtte nem gondoltunk volna, utólag pedig már nem is emlékszünk rá. A Nőnap remek alkalom arra, hogy elgondolkozzunk azon milyen is nőnek/anyának lenni egyszerre a mindennapokban. Honnan van idő a gyerekekre és magunkra? Honnan van az erő a család összetartására. Az Orfeum saját rendezésű Anyád Kínja című előadása remek sorvezető mindehhez.

Az Orfeumban folyamatosan műsoron lévő Anyád Kínja című előadásban

feltárulnak azok az életképek és mindennapi helyzetek, amiket egy édesanya megél, átél, túlél.

A darab frenetikus humora és a zenei betétek olyan könnyedséggel oldják a téma feszültségét, hogy a vendégek észre sem veszik, már sokkal inkább magukon nevetnek, nem pedig a darabon. A minden esten telt házas produkció különböző hazai és külföldi blogok tapasztalatait gyűjti egybe: négy nő – Haumann Petra, Horváth Lili, Kisfalvi Krisztina és Oszter Alexandra – tabuk nélkül, kellő humorral mesél-énekel a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

DSC_828627-145342.jpg

Anyád kínja (Fotó/Forrás: Orfeum)

A vacsoraszínházi est még a legelfoglaltabb anyukák számára is tökéletes választás, hiszen szórakoztató színházi program, amelyet 3-fogásos vacsora kísér. Az érkezést követően a vendégek ruhatárban helyezik el a kabátokat, utána egy hostess az asztalukhoz kíséri őket, és miközben a teremben kellemes háttérzene szól,

egy felszolgáló azonnal felveszi az ital-rendelésüket, egy másik pedig hozza az előre megrendelt előételt. Mire az előadás elkezdődik, már nem éheznek, nem szomjasak.

A darab első része után érkezik a főétel, rendelhető újabb ital. A kényelem legmagasabb fokát az biztosítja, hogy a vendégek asztaloknál ülnek, előttük ott található az italuk, amelyből bármikor kortyolhatnak anélkül, hogy bárkit zavarnának ezzel. Az előadás után az asztaltársaságnak van ideje a desszert elfogyasztása közben feldolgozni és megvitatni a látottakat, nem kell hazarohanni.

DSC_845362-145342.jpg

Anyád kínja (Fotó/Forrás: Orfeum)

A vacsoraszínház komplex program az időzavarral küzdő édesanyáknak: színházi előadás vacsorával. Elég felvenni a legszebb ruhát, elfoglalni a fenntartott helyet és az asztaltársasággal elfogyasztani a megrendelt ételt. A darab minden hónapban, így márciusban is többször lesz műsoron. Az előadás 20 órakor kezdődik, de érdemes a megadott kapunyitásra, 19 órára érkezni, hogy kényelmesen elfogyaszthassák az előételt az első felvonás előtt.

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az interneten közvetítik a János-passiót a lipcsei Tamás-templomból

A koronavírus-járvány ellenére fel fog csendülni Johann Sebastian Bach János-passiója a lipcsei Tamás-templomban nagypénteken, az eseményt az interneten élőben közvetítik, és együtt éneklésre biztatják a nézőket.
Klasszikus

Ez az időszak próbatétel, nem büntetés

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nagycsaládi körben töltik az önkéntes izoláció idejét: fiuk, Gáspár oktatóvideókat készít, ők Leclair-műveket tanulnak. Ez az időszak próbatétel és kihívás, mondják.
Színház

Gálvölgyi János: „Nem engedheti el magát az ember”

Azt mondja Gálvölgyi János, a korlátozás világában sem engedheti el magát, s ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna. Interjúnkban arról is beszél, a színháznak az online tér igazából a karantén.
Vizuál

A népharag miatt nem pótolta a Milói Vénusz karjait a Louvre restaurátora

A karokon kívül ékszerek és festék is volt eredetileg a szobron. Kétszáz éve, 1820. április 8-án fedezte fel az alkotást egy földműves.
Klasszikus

Passiók, minden mennyiségben!

A húsvéti ünnepek alatt Johann Sebastian Bach több műve is felcsendül az online térben. A Máté-passiót a Concertgebouw Zenekar szólaltatja meg, a János-passiót pedig két előadásban is élvezhetjük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Hangszekrényekben a Pesti Magyar Színház művészei

Azt mondja Zalán János színművész, a Pesti Magyar Színház igazgatója, hogy lenyűgözi a színházak kreativitása, a színészek és más előadóművészek összefogása, hogy nem hagyják kultúra nélkül a közönséget, még ha most átmenetileg online tér lett is a színpad. A Pesti Magyar Színház tagjai is dolgoznak otthon. Hangos könyveket készítenek a „házi hangstúdiójukban”, de tartanak online olvasópróbákat is.
Színház interjú

Gálvölgyi János: „Nem engedheti el magát az ember”

Azt mondja Gálvölgyi János, a korlátozás világában sem engedheti el magát, s ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna. Interjúnkban arról is beszél, a színháznak az online tér igazából a karantén.
Színház hír

Verssel a magány ellen

Az Örkény Színház társulata április 11-én, a költészet napján elindítja Vers Csak Neked akcióját.
Színház hír

Görög László: „Istenáldotta konstelláció ez az előadás”

Idén Görög László színművész nyerte el a Gábor Miklós-díjat Shylock szerepének megformálásáért a Mohácsi János rendezésében készült A velencei kalmár előadásban. A bizottság tagjai teljes egyetértésben szavaztak arról, hogy a Miskolci Nemzeti Színház színésze kapja a kitüntetést 2020-ban.
Színház hír

Összefogás gálát kezdeményez a Szabad Tér Színház

Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház igazgatója a Fidelio.hu-nak elmondta: „Összefogás gálát” szerveznek a nyár második felére, s erről már számos színházvezetővel, többek között Mácsai Pállal, Máté Gáborral is egyeztetett, akik támogatják ezt a jótékonysági kezdeményezést a nehéz helyzetbe került előadóművészek megsegítésére. Benkő Nóra szerint közös a krízis, közösen kell abból kijutni.