Színház

Átutazók a Vígszínházban

2012.12.22. 14:10
Ajánlom
Eszenyi Enikő 2013 márciusára tervezett rendezésében Törőcsik Mari is látható lesz. Tekintse meg a Hanoch Levin komédiájának olvasópróbáján készült videót. VIDEÓ

Törőcsik Mari huszonöt év után újra a Vígszínház színpadára lép Eszenyi Enikő új rendezésében. Az Átutazók című darabot 2013. március 8-án mutatják be, parádés szereposztásban. A Nemzet Színésze 1986-ban játszott a Vígszínházban az Ördögök című előadásban, majd 1988-ban a Horvai István által rendezett Kozmában a Pesti Színházban, ahol Eszenyi Enikő volt a partnere.

Az Átutazók olvasópróbáján készült videó:


Átutazók - 2013. március 8., Vígszínház

Író: Hanoch Levin; rendező: Eszenyi Enikő; szereplők: Törőcsik Mari m.v., Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Varju Kálmán, Kern András, Lukács Sándor, Halász Judit, Józan László, Harkányi Endre, Igó Éva, Majsai-Nyilas Tünde, Tornyi Ildikó, Fesztbaum Béla, Börcsök Enikő, Pap Vera, Karácsonyi Zoltán, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás, Pindroch Csaba, Péter Kata, Gyuriska János, Kerekes József, Karalyos Gábor m.v., Kopek Janka e.h., Viszt Attila; ügyelő: Wiesmeyer Erik; súgó: Kertes Zsuzsa; a rendező munkatársa: Egyed Mónika, Rujsz Edit; díszlet: Boros Lőrinc; zene: Furák Péter, Nagy Szabolcs; dramaturg: Kovács Krisztina

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.
Vizuál

Elfajzott művészet a javából – Vaszilij Kandinszkij

Olyan művészetet akart teremteni, amely megszabadul a tárgyi ábrázolásból. A szovjetek elől Németországba menekült, a nácik elől Franciaországba. 75 éve hunyt el Vaszilij Kandinszkij.
Tánc

"Nem hiszek abban, hogy ütni-verni kell a táncosokat" – Interjú Aradi Máriával

Aradi Mária nemrég ünnepelte a 75. születésnapját, de ma is rendületlenül dolgozik a Magyar Nemzeti Balett betanító balettmestereként. Nagyívű balett-táncosi pályájáról szerényen beszél, a jelenkori tendenciákról pedig határozott véleménye van.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Kis játszmák, nagy érzelmek - Interjú Györgyi Annával és Csiby Gergellyel

Egy színészdinasztia hétköznapjaiba enged bepillantást a Rózsavölgyi Szalon új bemutatója, a Végszó, amelyben Györgyi Anna egy híres színésznőt alakít, Csiby Gergely pedig a fiát. Michael McKeever darabját Dicső Dániel rendezi, a bemutatót december 12-én tartják.
Színház ajánló

A gyertyák csonkig égnek a Pesti Vigadóban

Márai Sándor regényének színpadi változatával érkezik a Soproni Petőfi Színház a Pesti Vigadóba 2020. január 21-én.
Színház hír

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Színház környezetvédelem

Már meg is van az első „Zöld Kapitány” a Rózsavölgyi Szalonban

A Broadway Green Alliance és a Rózsavölgyi Szalon „zöld” együttműködéséről számol be a színház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye, mely szerint beléptek a „zöld színházi szövetségbe” és megválasztották a Green Captain-t, azaz a „zöld kapitányt".
Színház magazin

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.