Színház

Az elfogadás napjai Szolnokon

2009.04.30. 00:00
Ajánlom
Az Ökumenikus rendezvénysorozat 2008-as nagy közönségsikere után a Szigligeti Színház ebben az évben is megrendezi az Ökumenikus Napokat Szolnokon, május 24 és 28 között.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Tisza Mozi és a Bartók Béla Kamarakórus is. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvénysorozat idején vallási témájú színházi előadásokat és filmeket láthatnak az érdeklődők. A szervezők szándéka, hogy ezek a napok a hitről, az erkölcsről, a másság elfogadásáról szóljanak. Látható lesz a színház saját produkciója, a Gyurkovics Tibor által írt Isten nem szerencsejátékos című "drámai vizsgálat", Budapestről érkezik a Hullámtörés (Pesti Magyar Színház), a Godspell (Színház- és Filmművészeti Egyetem) és Szabó Magda darabja, a Szent Bertalan nappala (Evangélium Színház), valamint a Doktor Zsivágó, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában. A Bartók Béla Kamarakórus Virágh Andrással és Taczmanné Túri Melindával ad közös koncertet, a Tisza Moziban pedig a Tízparancsolat, a Tibetben a lélek, az El camino – Az út és a Passió című filmeket vetítik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház premier

2039-ben sem lesz könnyebb az élet

Négy generáció különös sorsát bemutató, kortárs családdráma kerül színpadra a Hatszín Teátrumban, tele bűnökkel, pokollá vált házasságokkal és egy elhallgatott örökséggel. A Majd, ha az eső eláll című előadás premierjét augusztus 10-én tartják.
Színház interjú

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Színház lázár kati

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.