Színház

Az Óbudai Kulturális Központban nyit újra a Vidám Színpad

2021.11.02. 11:10
Ajánlom
A hosszú kényszerszünet után újranyitó színház előadásainak az Eurocenter tavaszi nyitásáig az Óbudai Kulturális Központ ad otthont.

2020 októberében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Vidám Színpad tulajdonosa és igazgatója, Böröndi Tamás, a színház azóta zárva tartott. A nyitást a pandémia, valamint a teátrumnak otthont adó Eurocenter felújítása is hátráltatta.

A szünetet a társulat arra használta fel, hogy repertoárját megújítsa, és ahogyan a játszóhelyük, úgy ők is egy új korszakot nyissanak az életükben.

Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna a hagyományokat megőrizve, de a további munkának új irányt szabva szeretne minőségi szórakoztatást nyújtani.

A gördülékeny működéshez szükséges hátteret a továbbiakban Akerl László, a Vidám Színpad ügyvezető igazgatója biztosítja, a megújuló teátrum művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál létrehozója lesz.

A színház első darabja is az ő rendezésében kerül színre, Eric Asouss Szeress, ha bírsz! című Molière-díjas vígjátékának főbb szerepeit Nagyváradi Erzsébet, Szakács Tibor, Vadász Gábor, Blahó Gergő, Szőlőskei Timea, Gieler Csaba, Pusztaszeri Kornél és Bartha Alexandra játsszák.

A Magyarországon először látható előadás egy negyvenes üzletasszony, Anette életébe enged betekintést, akire a legváratlanabb pillanatban talál rá a szerelem. Az előbemutatót november 13-án tartja a társulat.

A vígjátékok mellett a következő évadban a Vidám Színpad a fiatalabb korosztályra is gondol, sőt bemutatkozási helyet biztosít majd a különböző színi iskolák diákjainak is.

Fejléckép: a Vidám Színpad régi játszóhelyének nézőtere (forrás: Vidám Színpad)

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Bach és a létezés szakrális matematikája

Milyen zeneeszmény vezette Johann Sebastian Bachot odáig, hogy saját és Isten nevét egyetlen ütemben rejtse el a kottában? A lipcsei zeneszerzőt gyakran emeljük a legmagasabb piedesztálra, miközben merőben máshogy gondolkodott a zenéről, mint ahogy mi tesszük. Nem öncélú önkifejezésnek tartotta, hanem egy magasabb igazság keresésének.
Vizuál

5 érdekesség az új Woody Allen-filmről

A 86 éves örökifjú Woody Allen újra elbűvölő filmet készített. A filmtörténeti hommage-nak és keserédes vígjátéknak is egyaránt kiváló filmje, a Rifkin fesztiválja az év vége egyik legjobb moziélményének ígérkezik.
Zenés színház

Régi-új mesék – Beszélgetés Székely Krisztával

A Hoffmann meséinek van terjedelmes mennyiségű hiteles kézirata, kritikai kiadása, de nincs definitív verziója. Fodor Géza „ismeretlen remekmű”-nek nevezte Offenbach befejezetlenül maradt operáját, amelyre – szintén Fodort idézve – önmagában nem, csak interpretációtörténetileg tekinthetünk. Ezt a történetet írja tovább az Opera előadása, amelyet Székely Kriszta rendez.
Zenés színház

Polyák Lilla 20 év után távozik a Madách Színházból

A színésznő a hírt Facebook-oldalán jelentette be, köszönetet mondva a színház dolgozóinak az eddigi közös munkáért.
Színház

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház portré

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Színház hír

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.
Színház hír

Van remény – IX. Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban

Idén – egy év kihagyás után – a székesfehérvári Vörösmarty Színház ismét megrendezte az adventi időszak immár hagyományosnak mondható kezdőeseményét, az Újszövetség Maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg a fehérváriak Jézus életét.
Színház hír

„Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok” – kötet jelent meg Venczel Veráról

November 30-án, a budaörsi PostArtban mutatták be Siklós Endre kötetét, A színpad örök játékosát, amely a közelmúltban elhunyt Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Venczel Vera életébe és munkásságába enged betekintést. A családias hangulatú könyvbemutatón tisztelői és pályatársai emlékeztek a színésznőre.
Színház gyász

A Farkasréti Temetőben helyezik végső nyugalomra Csűrös Karolát

Búcsúztatása december 7-én lesz a temető Makovecz ravatalozójában – tudatta a Madách Színház.