Színház

Az Óbudai Kulturális Központban nyit újra a Vidám Színpad

2021.11.02. 11:10
Ajánlom
A hosszú kényszerszünet után újranyitó színház előadásainak az Eurocenter tavaszi nyitásáig az Óbudai Kulturális Központ ad otthont.

2020 októberében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Vidám Színpad tulajdonosa és igazgatója, Böröndi Tamás, a színház azóta zárva tartott. A nyitást a pandémia, valamint a teátrumnak otthont adó Eurocenter felújítása is hátráltatta.

A szünetet a társulat arra használta fel, hogy repertoárját megújítsa, és ahogyan a játszóhelyük, úgy ők is egy új korszakot nyissanak az életükben.

Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna a hagyományokat megőrizve, de a további munkának új irányt szabva szeretne minőségi szórakoztatást nyújtani.

A gördülékeny működéshez szükséges hátteret a továbbiakban Akerl László, a Vidám Színpad ügyvezető igazgatója biztosítja, a megújuló teátrum művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál létrehozója lesz.

A színház első darabja is az ő rendezésében kerül színre, Eric Asouss Szeress, ha bírsz! című Molière-díjas vígjátékának főbb szerepeit Nagyváradi Erzsébet, Szakács Tibor, Vadász Gábor, Blahó Gergő, Szőlőskei Timea, Gieler Csaba, Pusztaszeri Kornél és Bartha Alexandra játsszák.

A Magyarországon először látható előadás egy negyvenes üzletasszony, Anette életébe enged betekintést, akire a legváratlanabb pillanatban talál rá a szerelem. Az előbemutatót november 13-án tartja a társulat.

A vígjátékok mellett a következő évadban a Vidám Színpad a fiatalabb korosztályra is gondol, sőt bemutatkozási helyet biztosít majd a különböző színi iskolák diákjainak is.

Fejléckép: a Vidám Színpad régi játszóhelyének nézőtere (forrás: Vidám Színpad)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Színház

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Színház ajánló

Koldusopera – Bagó Bertalan rendezése a József Attila Színházban

Műfaját tekintve: opera, musical, operett és mindezek paródiája – nemcsak ígérik ezt a darabról, de be is váltják február 18-ától a József Attila Színház színpadán, Bagó Bertalan rendezésében.
Színház ajánló

Mit keresett Jakab az ágy alatt? – Dániel András meséje a XV. kerületben

A XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvényházban láthatjuk február 12-én a Hab a tortán!-mesesorozat kövekező előadását: Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? című meséjét Pető Kata és Porogi Ádám színészpárosa hozza el a gyerekeknek.
Színház ajánló

Mocskos alkuk és erkölcsi dilemmák a miniszterelnök nyaralójában – válságkomédia tíz éve az Átriumban

Tizedik éve fut lankadatlan sikerrel az Átriumban a folyamatosan új elemekkel bővülő, a kül- és belpolitika aktuális fejleményeit is beépítő, válságkomédiaként aposztrofált Igenis, miniszterelnök úr! című előadás Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével.
Színház interjú

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.