Színház

Az Óbudai Kulturális Központban nyit újra a Vidám Színpad

2021.11.02. 11:10
Ajánlom
A hosszú kényszerszünet után újranyitó színház előadásainak az Eurocenter tavaszi nyitásáig az Óbudai Kulturális Központ ad otthont.

2020 októberében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Vidám Színpad tulajdonosa és igazgatója, Böröndi Tamás, a színház azóta zárva tartott. A nyitást a pandémia, valamint a teátrumnak otthont adó Eurocenter felújítása is hátráltatta.

A szünetet a társulat arra használta fel, hogy repertoárját megújítsa, és ahogyan a játszóhelyük, úgy ők is egy új korszakot nyissanak az életükben.

Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna a hagyományokat megőrizve, de a további munkának új irányt szabva szeretne minőségi szórakoztatást nyújtani.

A gördülékeny működéshez szükséges hátteret a továbbiakban Akerl László, a Vidám Színpad ügyvezető igazgatója biztosítja, a megújuló teátrum művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál létrehozója lesz.

A színház első darabja is az ő rendezésében kerül színre, Eric Asouss Szeress, ha bírsz! című Molière-díjas vígjátékának főbb szerepeit Nagyváradi Erzsébet, Szakács Tibor, Vadász Gábor, Blahó Gergő, Szőlőskei Timea, Gieler Csaba, Pusztaszeri Kornél és Bartha Alexandra játsszák.

A Magyarországon először látható előadás egy negyvenes üzletasszony, Anette életébe enged betekintést, akire a legváratlanabb pillanatban talál rá a szerelem. Az előbemutatót november 13-án tartja a társulat.

A vígjátékok mellett a következő évadban a Vidám Színpad a fiatalabb korosztályra is gondol, sőt bemutatkozási helyet biztosít majd a különböző színi iskolák diákjainak is.

Fejléckép: a Vidám Színpad régi játszóhelyének nézőtere (forrás: Vidám Színpad)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar zenetörténet csillagai is bekerülnek a Zene Háza új, dívákról szóló kiállításába

Marton Éva, Zsédenyi Adrienn Zséda, Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa és még sok más díva személyes történetét is bemutatja a Magyar Zene Háza május 17-én nyíló, új kiállítása, a Dívák & Ikonok.
Jazz/World

Mit jelent európainak lenni? – interjú Oláh Krisztián zongoraművésszel, a Ludus Europae zeneszerzőjével

Az idei JazzFest Budapest egyik legizgalmasabb programja a Ludus Europae című, huszonhét szereplős darab, amelynek ősbemutatója április 30-án pontban éjfélkor lesz a budapesti Merlin Színházban.
Klasszikus

Elisabeth Leonskaja áprilisban ingyenes, nyilvános mesterkurzust tart a Concerto Mesteriskola keretében

Két koncerttel és a zeneszerető közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Elisabeth Leonskaja a Concerto Budapesthez ezen a tavaszon.
Klasszikus

Képeslap Itáliából – olasz zeneszerzők művei csendülnek fel a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjén

Április 18-án a Müpában ad koncertet a MÁV Szimfonikus zenekar, az est során Rossini, Respighi, illetve Paganini műveit hallhatja a közönség. Az együttest Antonello Allemandi dirigálja, közreműködik Kelemen Barnabás. A zenekar a hangverseny részeként köszönti Fodor Ákos nagybőgőművészt. 
Vizuál

KÉP-regény: Teljes KO

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy különösen csavaros nap eseményeit idézi fel, amely során ki akarták rúgni munkahelyéről. De vajon mi köze ehhez Kovács „Kokó” Istvánnak?

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.
Színház hír

A fiatal színházi generáció is bemutatkozhat a Szemle Plusz fesztiválon

Augusztus 24. és szeptember 13. között rendezik meg a Szemle Plusz programsorozatot, ahol idén először a színészképző iskolák is bemutatkozhatnak egy-egy vizsgaelőadással, hogy a következő generáció tehetségeit is felfedezhesse a budapesti közönség.