Színház

Bejglimámoros karácsonyi kiadással jelentkezett a Rózsavölgyi Szalon

2020.12.27. 11:05
Ajánlom
Karácsonykor sem maradtak Rózsavölgyi Szalon nélkül a színház után sóvárgó nézők, a Mi jár a fejedben? két műsorvezetője – Csiby Gergely és Józan László – ugyanis még az ünnepi készülődés közepette is szakított időt arra, hogy megtudja: hogyan készülnek a meghívott vendégek a karácsonyra és vajon mit is viszünk át magunkkal 2021-re.

Nagy-Kálózy Esztert és Rudolf Pétert egy igazán különleges helyszínre invitálták a házigazdák – a látogatók nélküli Magyar Nemzeti Galériában sétálva beszélgettek az ünnepről. A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis Eszter, aki tavasszal Greta Garbóként érkezik a Rózsavölgyi Szalonba, nagyon szereti a múzeumokat, de Rudolf Péter is rendszeres látogatója a tárlatoknak. Ennek apropóján Király Zsuzsanna múzeumpedagógus egy rövid műelemzéssel is kedveskedett a házaspárnak M. S. mester Vizitációjánál, amin számos olyan szimbólumot rejtett el a festő, amit ma már talán kevésbé tudunk értelmezni.

Egy másik művészpár, Auksz Éva és Őze Áron is fellépnek a Rózsavölgyiben, ám ők a vizuális élvezetek helyett az ízlelőbimbókat tették próbára, ugyanis haltepertővel várták a stábot, majd az ünnepi hangulatot megidézve egy kandalló elé telepedtek, hogy a következő időszakról is beszélgessenek.

„Rengeteg minden van ebből a 2020-ból, ami szerintem megfogalmazható és továbbvihető 2021-re. Először is az, hogy illékony egy csomó minden. A pillanatot éljük meg, ragadjuk meg, használjuk ki, örüljünk neki, ne éljünk vissza a Jóisten bizalmával. Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni”

– mondta el Őze Áron.

Az esti harangszó pedig felidézheti azt, amiről sokszor elfeledkezünk a nagy rohanás és süteménysütés közepette: az ünnep vallási vonatkozásáról. Pedig az idei év a szertartásokat is átformálja. Józan László Fabiny Tamás evangélikus püspökhöz is ellátogatott, hogy megtudja, az egyház hogyan tudja elérni a híveket most, hogy a személyes találkozások száma lecsökkent, és ők is online térbe kényszerülnek.

RSZ_Online_6_v300_21_29_14Still008-105654.jpg

Sztarenki Pál és Sztarenki Dóra a Mi jár a fejedben? forgatásán (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

És ha már megidézték a templomok és liturgiák világát, Csiby Gergely és Józan László a Bazilika előtti téren találkozott Sztarenki Dórával és édesapjával, Sztarenki Pállal, a Mi jár a fejedben? zárásaként pedig Miklósa Erika küldött a nézőknek egy szívhez szóló karácsonyi dalt.

A Mi jár a fejedben? karácsonyi adása:

Fejléckép: Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.
Jazz/World

A Zene ünnepe a Francia Intézetben

A Zene ünnepe címmel műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én, pénteken a budapesti Francia Intézetben. Az esemény ingyenes.
Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Színház

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjévelegyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.