Színház

„Belmondo alá mondom” - Francia komédia a MOMKult színpadán

2017.04.07. 09:22
Ajánlom
A Kellemes húsvéti ünnepeket! történetét a híres filmből ismerhetjük, most a Játékszín produkciójaként kerül színre a MOM Kulturális Központban. A főszerepekben Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Kerekes József, Grisnik Petra és Baronits Gábor.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója némi dicsekvéssel elmondta, hogy azért "kényszerültek" termet bérelni a MOM Kulturális Központban,  mert túl sok a néző a színházukban. A Játékszín elsődleges feladatának a szórakoztatást tekinti, így kerül terítékre a Kellemes húsvéti ünnepeket! című komédia, melyet Jean Poiret írt, és amelyből Jean-Paul Belmondo és Sophie Marceau főszereplésével készült film.

A Kellemes húsvéti ünnepeket! alkotói: Kapitány Iván, Kerekes József, Grisnik Petra, Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Bank Tamás és Baronits Gábor

A Kellemes húsvéti ünnepeket! alkotói: Kapitány Iván, Kerekes József, Grisnik Petra, Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Bank Tamás és Baronits Gábor (Fotó/Forrás: Ambrus Marcsi)

A rendező, Kapitány Iván sikeres tévés és filmes rendező, producer és író, az ő nevéhez fűződik a Beugró, az Üvegtigris, a Válótársak, illetve legutóbbi sorozata, A mi kis falunk. Az új színpadi változat dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál,

a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél,

így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.”

A főszerepekben Szabó Győzőt, Bata Évát, Kerekes Józsefet, Grisnik Petrát, Ábel Anitát és Baronits Gábort láthatjuk majd. Szabó Győző a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a színpadi változat más lesz, mint film volt, de azért "Belmondo alá mondja esténként" a szöveget. A darabhoz meghagyott bajuszról pedig annyit mondott: "Jól karbantartott, középkorú férfit ír le a darab. Hát most itt tartok."

A történetben a negyvenes férj kihasználja azt, hogy a felesége néhány napra külföldre utazik, és felcsíp egy pincérnőt, akit aztán felvisz a lakására. A vígjátéki helyzet innen már kitalálható, a feleség ugyanis váratlanul hazatér.

Bata Éva, Szabó Győző és Grisnik Petra

Bata Éva, Szabó Győző és Grisnik Petra (Fotó/Forrás: Ambrus Marcsi)

„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki,

szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza.

Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmaz Szabó Győző, aki Stéphane-t, a férjet alakítja majd.

mikor és hol láthatom?

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.