Színház

„Belmondo alá mondom” - Francia komédia a MOMKult színpadán

2017.04.07. 09:22
Ajánlom
A Kellemes húsvéti ünnepeket! történetét a híres filmből ismerhetjük, most a Játékszín produkciójaként kerül színre a MOM Kulturális Központban. A főszerepekben Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Kerekes József, Grisnik Petra és Baronits Gábor.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója némi dicsekvéssel elmondta, hogy azért "kényszerültek" termet bérelni a MOM Kulturális Központban,  mert túl sok a néző a színházukban. A Játékszín elsődleges feladatának a szórakoztatást tekinti, így kerül terítékre a Kellemes húsvéti ünnepeket! című komédia, melyet Jean Poiret írt, és amelyből Jean-Paul Belmondo és Sophie Marceau főszereplésével készült film.

A Kellemes húsvéti ünnepeket! alkotói: Kapitány Iván, Kerekes József, Grisnik Petra, Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Bank Tamás és Baronits Gábor

A Kellemes húsvéti ünnepeket! alkotói: Kapitány Iván, Kerekes József, Grisnik Petra, Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita, Bank Tamás és Baronits Gábor (Fotó/Forrás: Ambrus Marcsi)

A rendező, Kapitány Iván sikeres tévés és filmes rendező, producer és író, az ő nevéhez fűződik a Beugró, az Üvegtigris, a Válótársak, illetve legutóbbi sorozata, A mi kis falunk. Az új színpadi változat dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál,

a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél,

így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.”

A főszerepekben Szabó Győzőt, Bata Évát, Kerekes Józsefet, Grisnik Petrát, Ábel Anitát és Baronits Gábort láthatjuk majd. Szabó Győző a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a színpadi változat más lesz, mint film volt, de azért "Belmondo alá mondja esténként" a szöveget. A darabhoz meghagyott bajuszról pedig annyit mondott: "Jól karbantartott, középkorú férfit ír le a darab. Hát most itt tartok."

A történetben a negyvenes férj kihasználja azt, hogy a felesége néhány napra külföldre utazik, és felcsíp egy pincérnőt, akit aztán felvisz a lakására. A vígjátéki helyzet innen már kitalálható, a feleség ugyanis váratlanul hazatér.

Bata Éva, Szabó Győző és Grisnik Petra

Bata Éva, Szabó Győző és Grisnik Petra (Fotó/Forrás: Ambrus Marcsi)

„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki,

szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza.

Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmaz Szabó Győző, aki Stéphane-t, a férjet alakítja majd.

mikor és hol láthatom?

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.
Klasszikus

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Költészet, valóság, Édes Anna a Városmajorban

Az Édes Annát hozza a Miskolci Nemzeti Színház a Városmajori Szabadtéri Szemle versenyprogramjába. A rendező, Rusznyák Gábor és a társulat 2017-ben szintén egy klasszikus magyar regény színpadra állításával nyerte el a Színikritikusok Díján a legjobb előadásnak járó elismerést.
Színház ajánló

A Kádár-kor legszenzációsabb bűncselekménye a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad idei saját bemutatójaként készül el Fejes Endre nagysikerű regényének színpadi adaptációja, a Jó estét nyár, jó estét szerelem. A július 18-i bemutatót követően még egy alkalommal, július 19-én láthatja a közönség az új adaptációt.
Színház hír

Megdöbbenéssel fogadta a Magyar Színházi Társaság kilépését a POSZT vezetése

Magyar Attila, a POSZT-ot szervező cég ügyvezető igazgatója arra reagált, hogy hétfőn az egyik színházi szakmai érdekképviselet bejelentette, lemondanak tulajdonrészükről, mivel nem áll módjukban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat.
Színház hír

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Színház ajánló

12 színésznő olvassa fel Radnótiné Gyarmati Fanni teljes naplóját egy előadáson

Küszködik és teremt címmel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak teljes szövegét 12 fiatal színésznő olvassa fel szerdán Budapesten, a Pozsonyi úti Amikor Galériában.