Színház

Benkő Nóra a Szabad Tér Színház harmadik pályázója

2020.02.13. 16:15
Ajánlom
A Pesti Magyar Színház színművésze is beadta pályázatát a Szabad Tér Színház vezetésére.

A fővárosi szabadtéri színpadok működését irányító Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára még tavaly nyáron írtak ki pályázatot, amit végül érvénytelenített a Fővárosi Közgyűlés, és új pályázatot írtak ki. Karácsony Gergely főpolgármester a döntést azzal indokolta, hogy az új működési struktúra kialakítása miatt volt rá szükség.

benko_ban_somogyi-195844.jpg

Bán Teodóra, Benkő Nóra, Somogyi Szilárd

A megismételt pályázatra a Népszava információi szerint három pályázat érkezett be a határidőig. Újra beadta pályázatát az eddigi vezető, Bán Teodóra. Mellette új pályázóként megjelent Somogyi Szilárd rendező, aki Hegedűs D. Géza színész-rendezővel közösen indul az igazgatói posztért.

A harmadik jelölt, Benkő Nóra színművész eddig nem kívánta publikussá tenni kilétét, a Fideliónak vállalta először, hogy névvel együtt nyilatkozik elképzeléseiről.

FRISSÍTÉS!

Lapunk időközben megkereste a másik két jelöltet, Bán Teodórát és Somogyi Szilárdot is, hogy felületet adjunk elképzeléseik vázolására. Az egyenlő lehetőségek biztosítása érdekében szerkesztőségünk azt a döntést hozta, hogy a Benkő Nórával korábban közölt interjút egy külön cikkben tesszük újra közzé a másik két jelölt szavaival együtt.

A három beszélgetés itt olvasható:

Ki milyen jövőt képzel el a Szabad Tér Színháznak? – Az aspiránsokat kérdeztük

Kapcsolódó

Ki milyen jövőt képzel el a Szabad Tér Színháznak? – Az aspiránsokat kérdeztük

Hárman adtak be pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére: Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető mellett Benkő Nóra színművész és Somogyi Szilárd rendező. Lapunk megszólaltatta a három jelöltet.

 

Az ügyvezető személyéről várhatóan a Fővárosi Közgyűlés február végi ülésén döntenek.

Eszenyi Enikőnek két kihívója is akadt

Kapcsolódó

Eszenyi Enikőnek két kihívója is akadt

Hárman pályáznak a Vígszínház élére: a jelenlegi igazgató mellett Rudolf Péter és Csányi János is ringbe száll – írta meg a Népszava.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Klasszikus

Zaklatási botrány rázza meg a finn Sibelius Akadémiát

Egy finn lap szerint a helsinki zeneművészeti akadémia működéséhez tartozik a szexuális zaklatás és a növendékek megalázása.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Hogyan lett nagy író Bereményi Géza?

Mitől lesz valaki nagyformátumú író? Van rá recept? Vagy ez egy eleve elrendelés? Bereményi Géza esetében a legnagyobb játékos, maga az élet determinálta a sikert. Vagy a Teleki téri piac. Önmagáról, az Eldorádóról mesélt Huszárik Katának a JaSzalonban.
Színház interjú

„Érződik a darabon, hogy színész írta” – Interjú Brasch Bencével

Zach Braff fekete komédiáját, a Minden nagyon jó lesz című darabot tűzi műsorra az Átrium. Idegenek az éjszakában, egy elhagyott tengerparti nyaralóban. Poénos bemondásoktól, egymás zrikálásától jutnak el odáig, hogy színt valljanak magukról. A harmincötödik szülinapján végzetes lépésre készülő „házigazda” szerepét Brasch Bence alakítja.
Színház hír

Házastársi pingpong a Belvárosi Színházban

Stefan Vögel fordulatokban gazdag párkapcsolati vígjátéka Rába Roland rendezésében, Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa előadásában látható február 19-től.
Színház interjú

Ki milyen jövőt képzel el a Szabad Tér Színháznak? – Az aspiránsokat kérdeztük

Hárman adtak be pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére: Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető mellett Benkő Nóra színművész és Somogyi Szilárd rendező. Lapunk megszólaltatta a három jelöltet.
Színház hír

Tom Stoppard utolsó színművét díjazza a PEN

Tom Stoppard brit színműírót is kitünteti márciusban a PEN America irodalmi és emberi jogi szervezet.