Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

2020.11.27. 10:25
Ajánlom
Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.

A HÖK elnöke szerint a birtokvédelmi eljárás elindítása egyrészről bűnbakkeresésen alapul, hiszen az egyetemfoglalást nem egyedül csinálta, másrészről a beadvány egy olyan mellékletet tartalmaz, aminek bizonyító ereje azért is kétséges, mert egy online HVG-cikk nyomtatott verziójáról van szó, ami illusztrációként egy behivatkozott Youtube-videó képét tartalmazza. Csakhogy

Csernai a kérdéses időpontban már az ITM épülete előtt készült sajtótájékoztatót tartani

– erről az aznapi élő közvetítés is tanúskodik –, az élőláncban, amiből a kép származik, körülbelül 35 percet tartózkodott még Szarka Gábor megérkezése előtt.

„Bár a budapesti közlekedés igen sokat fejlődött az elmúlt években és számtalan járatot újítottak és újítanak, ha jól értelmezem a beadványt, nekem 5 percem lett volna átérni a város másik részébe. Sajnos nem kaptam évekkel ezelőtt levelet a Roxfortba, így mindenkit biztosíthatok, hogy hoppanálni nem tudok.” – kommentálta a HÖK-elnök.

Csernai problémásnak tartja azt is, hogy

a beadványt csak most kapta kézhez, holott az egyetemfoglalást fizikai formájában november 10-én egy sajtótájékoztató keretében felfüggesztették.

Az ügyet most az V. kerületi Önkormányzat vizsgálja, miután Szarka Gáborék elfogultsággal vádolták meg a VIII. kerületi Önkormányzatot.

Fejléckép: Csernai Mihály (fotó: Oláh Gergely Máté)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Leszámolás a paraszti kultúrával – megnéztük az év egyik legszebb filmjét

A Parasztok című filmet látni olyan, mintha végigjárnánk egy hatalmas múzeumot, és hosszasan elidőznénk valamennyi műalkotás előtt – szellemileg megterhelő, mégis eksztatikus művészi élményt jelent.
Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Klasszikus

Ragyogó sötétségem – beszélgetés Érdi Tamással

Érdi Tamás zongoraművész december 17-én a Benczúr Házban ad ünnepre hangoló koncertet, az Egész nap karácsony rendezvény záróakkordjaként.
Könyv

Vámos Miklós: Remek megragadása annak, mi is a szépirodalom

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Sasha Marianna Salzmann Az emberben legyen szép minden című kötetével foglalkozik.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.