Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

2020.11.27. 10:25
Ajánlom
Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.

A HÖK elnöke szerint a birtokvédelmi eljárás elindítása egyrészről bűnbakkeresésen alapul, hiszen az egyetemfoglalást nem egyedül csinálta, másrészről a beadvány egy olyan mellékletet tartalmaz, aminek bizonyító ereje azért is kétséges, mert egy online HVG-cikk nyomtatott verziójáról van szó, ami illusztrációként egy behivatkozott Youtube-videó képét tartalmazza. Csakhogy

Csernai a kérdéses időpontban már az ITM épülete előtt készült sajtótájékoztatót tartani

– erről az aznapi élő közvetítés is tanúskodik –, az élőláncban, amiből a kép származik, körülbelül 35 percet tartózkodott még Szarka Gábor megérkezése előtt.

„Bár a budapesti közlekedés igen sokat fejlődött az elmúlt években és számtalan járatot újítottak és újítanak, ha jól értelmezem a beadványt, nekem 5 percem lett volna átérni a város másik részébe. Sajnos nem kaptam évekkel ezelőtt levelet a Roxfortba, így mindenkit biztosíthatok, hogy hoppanálni nem tudok.” – kommentálta a HÖK-elnök.

Csernai problémásnak tartja azt is, hogy

a beadványt csak most kapta kézhez, holott az egyetemfoglalást fizikai formájában november 10-én egy sajtótájékoztató keretében felfüggesztették.

Az ügyet most az V. kerületi Önkormányzat vizsgálja, miután Szarka Gáborék elfogultsággal vádolták meg a VIII. kerületi Önkormányzatot.

Fejléckép: Csernai Mihály (fotó: Oláh Gergely Máté)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Zenés színház

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.
Színház

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Vizuál

150 millió forintért kelt el egy Tihanyi-csendélet

A Kieselbach Galéria június 14-i aukcióján az egyik legdrágább tétel Tihanyi Lajos Csendélet cserepes virággal, kancsóval és citromokkal című festménye volt, melyet a festő 1909-ben készített.
Vizuál

Meghívták Rudolf Olivér diplomafilmjét a cannes-i fesztivál válogatásába

A FONICA M-120 című alkotást is beválogatták a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Ősbemutatóra készül Kern András és Hernádi Judit

Június 18-án mutatják be Bess Wohl Válaszfalak című drámáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Magyarországon eddig még nem játszott darab két idős ember történetén keresztül beszél a szeretet és elfogadás erejéről, miközben fellebbenti a fátylat a beteljesületlen álmokról és felszínre törő vágyakról.
Színház ajánló

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető. A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg: a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.
Színház hír

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Színház hír

Rekordszámú pályázat érkezett a Pinceszínház igazgatói posztjára

A színház vezetésére összesen tizenöten pályáztak, ilyenre évtizedek óta nem volt példa – tudatta Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebook-oldalán.
Színház gyász

Elhunyt Nagy Zoltán színművész

Az Újszínház művészét 78 éves korában érte a halál.