Színház

Bodrogi Gyula 89 évesen főszerepet játszik a Karinthy Színházban

2023.01.16. 15:30
Ajánlom
Valcz Péter és Olt Tamás kifejezetten a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész számára írt egy darabot. A Nagymester egy visszavonultan élő színészlegendáról szól, aki felkarolja fiatal, mihaszna gondnokának félrecsúszni látszó életét.

„Egy rejtélyes idős úr éli eseménytelen hétköznapjait lányával egy vidéki kúriában. A hajdan volt filmsztár megdermedt életét egy újabb mindenes jövetele töri csak meg. A fiatal gondnok viszont csak gondot okoz a ház körül, hisz

a felmosórongynál jobban izgatja a színház,

a bevásárlásnál pedig sokkal jobban a helyi boltos kisasszony” – olvasható a darab szinopszisában.

A fiút a Junior Prima-díjas Benedek Dániel, a Nagymester lányát Balázs Andrea, a fiú szerelmét pedig Csapó Judit alakítja. Az előadás zenéjét Darvas Ferenc jegyzi, zongorán kísér: Darvas Ferenc és Darvas Kristóf. Rendezte: Valcz Péter és Olt Tamás.

IMG_2100-102543.jpg

Bodrogi Gyula és Benedek Dániel a Nagymester jelmezes próbáján (Fotó/Forrás: Görgényi Gábor / Karinthy Színház)

A Nagymester előadását első alkalommal január 21-én, este 7 órai kezdéssel láthatjuk. Ezt követően január 28-án, február 5-én és 27-én szerepel a Karinthy Színház műsorán. Mindhárom alkalommal este 7 órától.

Fejléckép: Balázs Andrea, Bodrogi Gyula, Benedek Dániel és Csapó Judit a Nagymester jelmezes próbáján (Fotó/Forrás: Görgényi Gábor / Karinthy Színház)

A megújulás jegyében kezdi következő évadát a Karinthy Színház

Kapcsolódó

A megújulás jegyében kezdi következő évadát a Karinthy Színház

Megújult arculattal, ősbemutatókkal és egy új játszóhellyel várja a nézőket a 2022/23-as évadban a Karinthy Színház, amely a Színházi Olimpiához csatlakozva számos vendégelőadást is kínál az érdeklődők számára.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Erdélyben is bemutatkozik Székely Csaba tízparancsolat ihlette darabja

Székely Csaba 10 című drámáját Rusznyák Gábor állítja színpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A tízparancsolat ihlette alkotás tíz magányos ember fokozatosan kibomló, egymást keresztező élettörténetét mutatja be.
Színház ajánló

Cseke Péter viszi színre a Játékszín magyarországi bemutatóját

Április 6-án Cseke Péter rendezésében, Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével mutatja be a Rém rendes vendég című komédiát a Játékszín.
Színház hír

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház ajánló

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Színház ajánló

Krabat a Fekete Malomban – a német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb művét mutatja be a Budapest Bábszínház

Otfried Preuβler filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történetének vadonatúj színpadi változatát mutatja be a Budapest Bábszínház március 2-án Hegymegi Máté rendezésében.